Автор Тема: Центрирање на предница КАДЕ???  (Прочитано 142093 пати)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1497
Одг: Центрирање на предница КАДЕ???
« Одговори #435 на: 09 Мај 2026, 19:13:06 pm »
мене слично ми се деси кај типот што центрира предница до морски у населба лисиче што е. после 3 идења никако да го наштелува воланот и се откажав. Се спремав за кај Мето, ама па малце ме нервира што мето прима коли само до 9 сабајле па си ги работи во текот на денот и на крај на ден си ја земаш колата. Кај се наоѓа овој Ванчо поточно ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1471
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #436 на: 10 Мај 2026, 23:03:16 pm »
Ванчо е на Кале ама ќе се селат од септември. Сервисот се вика „ВАЈ“. Мислам го има на гугл мапс.
Се наоѓа точно под бившата сала за свадби. Сега таму се е опколено со некакви нови згради.
Сервисот е едно 30 години. Опрема по мое добра и апдејтирана, а си ја знаат работата. Нема фестивал, има завршена работа од прва.
За центрирање мислам дека не треба да закажуваш.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2801
« Одговори #437 на: 12 Мај 2026, 10:37:54 am »
Се малтретирате само  :)
Правец БО-МИ... Пред да одам кај нив првпат - мене ми го центрираа воланот од тоа што забележа Мики, иако заборавив да им кажам (отидов за центрирање предница).

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #438 на: 12 Мај 2026, 10:59:59 am »
И да не им кажеш постапката е таа. Упалена кола (ради сервото) турање на волан на средина, фиксирање, па дури после центрирање.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8273
  • Плинаш!!!
« Одговори #439 на: 12 Мај 2026, 12:02:46 pm »
Се малтретирате само  :)
Правец БО-МИ... Пред да одам кај нив првпат - мене ми го центрираа воланот од тоа што забележа Мики, иако заборавив да им кажам (отидов за центрирање предница).
Јас не сум задоволен од бо-ми. Три пати се враќав кај нив. Кога ја однесов колато носеше на десно( менував повеќе работи на предницата) и ја средија, тргнав накај дома, почна да носи на лево. Се вратив, направија корекција, одеше право ама воланот не стоеше право. Се вратив и трет пат и као е сеа е таман. Ама не испадната така, сеа носи малку на десно и воланот е надесно, ако го држам право воланот оди право. И веќе беше касно да се враќам по 4ти пат, и оставив така. Малку е, не е страшно ама нервира.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #440 на: 12 Мај 2026, 12:15:24 pm »
Јас за среќа не сум посетувал сервиси за центрирање, иако некои препорачуваат одвреме навреме. Последно беше со мојот прв стокец пред доста години.
Логиката ми е ако се е во ред да не чепкам а и поради вакви можни циркузи.
Од друга страна оваа работа си бара и искуство и обука. Некој газда ќе купи машина, и ај Перо ти со неа. Треба обука, и искуство не е на одмет.
3 пути да се враќаш како јас абе ни до влезна врата не им одам никад више.
Како можеше овој на кале од прва, без фестивал.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8273
  • Плинаш!!!
« Одговори #441 на: 12 Мај 2026, 12:20:08 pm »
Во бо-ми еден млад дечко ја штелуваше така да најверојатно е до искуството. Тие дечките што работена на илинденска си се шлајкаа лево десно.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk