Автор Тема: Вести од Автомобилскиот Свет  (Прочитано 358292 пати)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
Одг: Вести од Автомобилскиот Свет
« Одговори #1710 на: 29 Јули 2020, 17:00:57 pm »
Дојдов со линкот во рака да го постирам истото ама ме спреварија 😁
Митсубуши мк веќе некое време рекламираат само еклипс крос. Пошто реално нема што друго да понудат.
Со среќа нека им е на други контитенти ама тешко дека ќе имаат среќа со еклипс крос 😏😏

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #1711 на: 29 Јули 2020, 17:05:30 pm »
Дојдов со линкот во рака да го постирам истото ама ме спреварија
Митсубуши мк веќе некое време рекламираат само еклипс крос. Пошто реално нема што друго да понудат.
Со среќа нека им е на други контитенти ама тешко дека ќе имаат среќа со еклипс крос
АСХот по фејслифт е многу добар и на изглед и со цена.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1712 на: 29 Јули 2020, 20:00:12 pm »
Sega nekade procitav deka Mercedes go prekinuva proizvodstvoto na C klasa i A klasa vo Amerika(Meksiko mislam deka im e fabrikata) i deka taa fabrika ke proizveduva samo SUV.
Do koga ke trae ova SUV ludilo neznam.
Во Америка Форд и ГМ ги укинуваат седаните од средна класа како Мондео. Хонда ја укинува Леџенд (што сега се профава само под значката на Акјура). Глобално нај продаван модел на VW e Tiguanot. Има нешто. Не е ни до малите куриња ни до тоа да бидеш виден. Љубителите на нормални коли сме во опасна мањина

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1713 на: 29 Јули 2020, 20:37:11 pm »
Sega nekade procitav deka Mercedes go prekinuva proizvodstvoto na C klasa i A klasa vo Amerika(Meksiko mislam deka im e fabrikata) i deka taa fabrika ke proizveduva samo SUV.
Во Америка Форд и ГМ ги укинуваат седаните од средна класа како Мондео. Хонда ја укинува Леџенд (што сега се профава само под значката на Акјура). Глобално нај продаван модел на VW e Tiguanot. Има нешто. Не е ни до малите куриња ни до тоа да бидеш виден. Љубителите на нормални коли сме во опасна мањина

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #1714 на: 29 Јули 2020, 21:05:12 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Отсутен mkm

• Редовен
« Одговори #1715 на: 29 Јули 2020, 21:17:58 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Како сакаш дефинирај го факт е дека дојден им е крајот на класичните лимузини. Кога Бентли Ролс и Ламбо преминаа на сандаци, се е отидено у к...ц

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1716 на: 29 Јули 2020, 21:55:38 pm »
До следната мода.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7076
« Одговори #1717 на: 29 Јули 2020, 22:10:39 pm »
Ќе си возиме олд тајмери како БМВ 7 (тоа на Молец) , и така за нова се нема.

А како тргнало изгледа нема ни да ни треба ништо повеќе од Свифт за низ град, и да сакаш не можеш никаде да идеш

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #1718 на: 30 Јули 2020, 04:57:44 am »
Дојдов со линкот во рака да го постирам истото ама ме спреварија
Со среќа нека им е на други контитенти ама тешко дека ќе имаат среќа со еклипс крос
АСХот по фејслифт е многу добар и на изглед и со цена.
Се согласувам. Ама е пеести по ред фејс лифт. Немаат нови модели , кратат на трошоци. Немаат хеч бек, немаат мал/среден/голем СУВ (ова станува како пицата). И тие што ги имат им се стари/грди

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #1719 на: 30 Јули 2020, 09:41:31 am »
Сепак, не е дека Mitsubishi ќе затвара во Европа. Си продолжуваат да работат и понатаму ќе продаваат и ќе испорачуваат коли кои во моментов ги задоволуваат европските стандарди. Работата е дека нема да ги апдејтираат понатаму моделите конкретно за европскиот пазар, ниту пак ќе воведуваат нови модели за европскиот пазар. Што точно значи тоа? Тоа значи дека како што моделите (уште повеќе) ќе стареат и во даден момент ќе престанат да ги исполнуваат европските стандарди, ќе престанат да ги продаваат. Тоа може да биде за две-три-пет години, во зависност од тоа колку се future-proof моделите.

Отсутен mkm

• Редовен
« Одговори #1720 на: 30 Јули 2020, 11:37:55 am »
Најголем проблем се ригорозните норми за издувни гасови во ЕУ. Тоа е и една од причините што Сузуки го повлекува Џимни. Очигледно поише им се исплати на Митсубиши да продаваат во остатокот од светот отколку да вложуваат грдни средства во развој на чисти мотори

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #1721 на: 30 Јули 2020, 12:53:35 pm »
Јеп, прити мач.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #1722 на: 30 Јули 2020, 14:28:36 pm »
Не ми е јасно зошто Suzuki не му тртнат на Jimny некое моторче од Toyota кое ги задоволува европските норми, па да продолжи да се продава и тука. Исто така Toyota да извадат нивна варијанта од ребрендиран Jimny. Нели веќе се во алијанса двете компании?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1723 на: 30 Јули 2020, 14:36:46 pm »
Не ми е јасно зошто Suzuki не му тртнат на Jimny некое моторче од Toyota кое ги задоволува европските норми, па да продолжи да се продава и тука. Исто така Toyota да извадат нивна варијанта од ребрендиран Jimny. Нели веќе се во алијанса двете компании?
Не им треба од тојота. Имаат они фантастични мотори, како оној 1.2 дуалџет млак хибрид од свифт со 90кс. Можеш да го земеш и од витарата 1.4 130кс млак хибрид. Врв се моторчињата и онака, башка што и се ставени во коли под 1 тон и реално летаат и трошат 0.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #1724 на: 30 Јули 2020, 14:43:43 pm »
Ќе биде поскапо со хибрид или со тб, затоа викам најосновно атмосферче од тојота чим нивното не задоволува.