Автор Тема: Вести од Автомобилскиот Свет  (Прочитано 445790 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Одг: Вести од Автомобилскиот Свет
« Одговори #1320 на: 13 Август 2017, 16:52:25 pm »
Прашања од општ интерес: Дали ќе тропа и тресе ко трактор, и дали ќе се врти над 6.000рпм?

Прашај ги Опел, они најавија пред 30 години уште, не знам зошто се откажаа. Али Мазда му е мајката. И Ауди се курчеше така со дизелот па еве сега го напуштаат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #1321 на: 13 Август 2017, 17:07:32 pm »
2007 не е пред 30 години...

Ме боли qr кој е прв, кој втор, битно е дали ќе тропа и дали ќе се врти над 6 банки.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1322 на: 13 Август 2017, 17:15:33 pm »
2007 не е пред 30 години...

Ме боли qr кој е прв, кој втор, битно е дали ќе тропа и дали ќе се врти над 6 банки.

Тропањето лесно се решава, вртењето е небитно, закачи електромотор да помага и удри нов firmware за аудио ефекти и ете ти да рика и да иде.... Ем рика ем иде.... ем троши ко дизел... многу!

Што сме решиле? Ништо, Obsolete technology. Струја му е мајката, све друго е заебанција за спремање магистерски.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #1323 на: 13 Август 2017, 17:40:49 pm »
Сакам моторот да ми брчи, не звучникот. Сакам по звук да знам што се случува со машината, не на дигитрон да глеам. Потрошња е само стејт оф мајнд, демек ако троши 0.5л помалце, ќе сме напраеле преоктрет у планетарниов систем. И демек со електрика ќе сме го спаселе човештвото од самоуништување. Шије ми га џура! Али, дур сме на планетава, сакам да рика бензинецот преку 6к рпм и да не тропа ко дизел.. едноставни  барања имам :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1324 на: 13 Август 2017, 17:49:46 pm »
Исто како бензин со директно убризгавање Симо. Си останува палење на свеќица и понатаму, само за низок режим на работа ќе работи во друг мод. Обртаите ги ограничува брзината на согорувањето на горивото, а таа си е иста како кај бензин, пошто е бензин - нема да е спора како кај дизел.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5231
  • The Spartan General
« Одговори #1325 на: 13 Август 2017, 22:02:49 pm »
https://www.economist.com/news/leaders/21726071-it-had-good-run-end-sight-machine-changed-world-death?fsrc=scn/fb/te/bl/ed/thedeathoftheinternalcombustionengine

Смртта на моторот со внатрешно согорување.

Авторот само галиба никогаш нема отидено во Западна Европа, кадешто градскиот транспорт функционира на струја.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1326 на: 16 Октомври 2017, 00:09:06 am »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #1327 на: 16 Октомври 2017, 14:42:30 pm »
Огромна штета! Единствениот модел на VW што побудуваше емоција која не е „boooooooriiiingggg“ во мене, а верувам и во многу други што не се пронаоѓаат во VW како марка.

Нека си произведуваат grandpa mobiles, јбг.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1328 на: 16 Октомври 2017, 14:51:49 pm »
Е ако де, здравје по некоја година ново Корадо ќе извадат и така натаму. Немора да е еден модел кој ќе се вади стално.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1308

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #1330 на: 20 Октомври 2017, 23:44:58 pm »
Иначе штета за Широкото. Ептен ептен мерак ми прави. Безвременски дизајн.

Не ми се верува да има некаков наследник за брзо време.

Сеа VW ќе игра на картата „Ние сме нај green производител“ и се ќе електрифицираат.

За секој модел 100% ќе вадат електрични верзии.

Нема да има никаков нов и „возбудлив“ модел туку ќе вадаат конфекциски модели, практични и електрични.

После дизел скандалот сите тие возбудливи проекти заминаа во историјата. Германци се, ќе играат на сигурна карта.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1331 на: 21 Октомври 2017, 00:27:49 am »
Безвременски дизајн.

Абе ај, мора да се шегуваш.... Тотално стерилен, монотон, безвезен дизајн.

Или сеа го укинаа па мора муабет да се прави за тоа. Исто како со Шумахер кога беше жив, ваков бил, таков бил, кога се шашардиса тогаш сите плачеа. Исто и со Тоше, педер бил, лигав бил, му се деси на момакот пиздарија па сите почнаа икони да му цртаат.

Јес да дизајн е субјективна перцепција, порвото широко беше убаво на изглед, ама ова последново, ко гумена бонбона на сонце оставена беше лигаво. Најглупав хотхеч на изглед некогаш произведен. Форд Ка ранг.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #1332 на: 21 Октомври 2017, 23:01:58 pm »
Минатиот викенд бев за Софија и по автопат ме помина Рено Талисман 2017. Го загледав од далеку на ретровизор и ми остави многу впечаток посебно по светлата и напред и назад.

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4064
« Одговори #1333 на: 22 Октомври 2017, 10:07:34 am »
Уште ско бил и караван...лепота, има едно стално е паркирано во лисиче кај лукоил кога и да поминам поткочувам  за да го изманијачам
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1334 на: 23 Октомври 2017, 14:03:52 pm »
End of the road for Australian car production

Цитат
It’s a sad day for automotive enthusiasts in Australia, and a few in other parts of the globe, as the country’s car industry comes to a grinding halt.

On Friday, General Motors’ local subsidiary Holden turned the lights off at its plant in Elizabeth, South Australia, ending 69 years of Holden production in the country. The brand will live on, but exclusively with cars imported from overseas, including a next-generation Commodore.

The last car, a 2017 Holden Commodore SS-V Redline, which is similar to the Chevrolet SS sold in the United States, is thought to have been completed on Wednesday, October 18.

http://www.motorauthority.com/news/1113373_end-of-the-road-for-australian-car-production
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.