Автор Тема: КЛИМА ФОЛИИ  (Прочитано 58100 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43707
  • Il Moderatore
Одг: КЛИМА ФОЛИИ
« Одговори #90 на: 11 Март 2014, 10:14:07 am »
И јас сакам 70% за Алфата. Ако си Дени озбилен, да му појдеме на Аце, да го убедиме да нарача 2 котури? :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #91 на: 11 Март 2014, 10:53:23 am »
2 котури се мислам околу 60 м2 и се поприлично многу пари,со нив сигурно би залепил 20 коли,ако имате 20 коли за лепење ќе нарача без проблем ;)

Шала на страна,да не се понашам ја како негов потпарол треба да се праша Аце дали е можно да набави од негде 70ка фолија конкретно за вашиве 2 коли :)

Ако го видам денес ќе го прашам!

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #92 на: 11 Март 2014, 12:45:17 pm »
Imas i tret kandidat za takva folija.jas bev kaj nego barav takva folija mi dade ubava cena ali negativen odgovor deka nema takva folija nemu se isplakja cel kotur za 1-2 koli

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #93 на: 11 Март 2014, 15:09:47 pm »
Напраив муабет со Аце,можно е да се најде 50ка и 70ка ама нема да биде Џонсон,најверојатно би била америчката http://www.aswf.com/ која е далеку од лоша фолија.Е сега дали да бара или не прајте си муабет со Аце,од мене толку :)

Едит:Шансите да најде 70% се речиси никакви,сега прашуваше ама тешко му иде,сите се чудат зошто бара толку светла фолија бидејќи никој не им барал,единствено што може е 50% која е далеку од темна.Јас имам на меганот,Зеро има на голфот,значи имате престава за што се работи ;)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #94 на: 11 Март 2014, 16:03:58 pm »
Jas najvekje bi idel na 70ka samo poradi prednite vrati poradi nisto drugo.Sakam da nema nikakva razlika na staklata ako se stavi 50% + 30% sto gi ima fabricki puntono moe kje dojde dosta temna i prvo zapiranje kje go jadam 300 eura od cajkanine..Zatoa baram sto moze posvetla da nemam tolku problem..
Jas vo autolider nacekav nekoja si americka folija 500 denari kotur znaci 1000ce za cela kola 20% ili po vase ovdeka 80% propustlivost ali nemam koj dami ja zalepi..lugje sto ja namestile se falat ...neznam sto da kazam sepak ima razlika od folija do folija.ete nekoj ako ide do avtider ali vo cair vo gjorce nema neka prasa za taa folija ili ako nekoj mestel neka spodeli impresii

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #95 на: 11 Март 2014, 16:07:46 pm »
Местење не е толку голем проблем,можеш и сам,треба само смирено и помош од 2-3 големи Скопски. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #96 на: 11 Март 2014, 16:09:39 pm »
Ako lapnam 3 golemi skopski sea kako sto sum na dieta kje gi zalepam i haubata i krovot po greska...a moze da zalepam i tugja kola  ;D ;D ;D ;D

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Одг:
« Одговори #97 на: 11 Март 2014, 16:20:03 pm »
Hahahaha me presmej :D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #98 на: 11 Март 2014, 18:22:11 pm »
Хмм и јас би одел на нешто нај-транспарентно за цела кола, па и предна шофершајбна...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #99 на: 11 Март 2014, 19:50:36 pm »
Nema potreba od predna sofersajbna dovolno e ako imas samo traka gore kolku da nemora da spustas suncobran koga e zajdisonce..inace najubavo e cela kola da e so ista nijansa a taa nijansa bi bila 70% bidejki pomala meta kje bides na cajkanive i dobivas 99% uv zastita i diskretno zatemneti stakla..

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #100 на: 11 Март 2014, 21:54:02 pm »
Предна шофершајбна ако има фолија и тоа поларизирана, уживање во возење...

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #101 на: 12 Март 2014, 00:11:05 am »
Фолија на предна шовершајбна е благодет за летно време посебно за некој како мене што не носи наочари за сонце ;)

@VLATCE-PUNTO Немој да купуваш фолија од аутолидер,ќе имаш залепено само обичен најтенок целофан со боја,искрено подобро не ставај никаква.

Тие што сакаат 70% распрашајте се по другиве шо се бафтаат со фолии зошто Аце неможе да најде и никако не му се исплати да набавува фолија што ќе му стои со години!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #102 на: 12 Март 2014, 00:14:12 am »
Среќа мојата шофершајбна е фабрички тонирана и не поминуваат одблесоци низ неа. Ова најмногу се приметува на отворен пат.

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
« Одговори #103 на: 12 Март 2014, 02:42:12 am »
јас бев денеска да затемнувам кола.. прво мерев колку се фабричките затемнети и кога отидов кај дечкото имаше на лагер само 50% и 75% фолија што темни.... одбрав 50 ма да сакав и уште помалце - сакав комплетно со се фабричките да дојде до кај 50%... на крај краева завршив со топтан 80% затемнета.... за позади нема гајле се е у реду ама за напред ми се скрши филмот ептен... навечер е малце заебано поготово амо имате малце лош вид... така да искрено сите што ке ставате фолија прво седнете во некоја кола што е затемнета и преку ден и преку ноќ и по можност пробајте да возите и да исе концентрирате па да видите како изгледа... немојте на слепо да идете најискрен совет....

за преку ден нема никаков проблем се е топ одлично! ама навечер е заебаното.... и како што ми мириса работава напред ке ги извадам фолиите...

п.с ако некој знае да има некаде фолија  што темни само 30% нека каже !!!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #104 на: 12 Март 2014, 08:36:42 am »
Види во ДОГ Секјурити.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.