Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1809448 пати)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Еуфемизам е млада смоква претпоставувам?
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Адам имАл смок, Ева имАла смОква!

А они биле лозар-овоштари!
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Klen

• Редовен
Да си прашам никогаш не можеш да бидеш 100% сигурен со фолк медицина :D
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
Форумци, веројатно некогаш во животот сте закачиле лишај некаде на телото, од животно претежно се пренесувал. Јас си играв со персиска мачка која била заразена но ни газдите не знаеле во моментот, и после некое време на едната подлактица ми се појави карактеристичниот лишај, кружна форма со црвенило на краевите и бела точка во средина.
Дерматолози ми потврдија дека е лишај и ми препишаа маст, ефикасна е, го мачкам местото и откако сите знаци на лишајот ќе исчезнат, но само што ќе престанам да го мачкам местото, лишајот се враќа. Ми иде раката да си ја ампутирам ;D
Дали некој од вас, кој го излечил ова лањо, памети колку време се малтретирал со лечење? :)

Земај паралелно и орален антимикотик, не е доволно само мачкање во повеќето случаи.
Зини да ти кажу.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5390
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Дерматолози ми потврдија дека е лишај и ми препишаа маст, ефикасна е, го мачкам местото и откако сите знаци на лишајот ќе исчезнат, но само што ќе престанам да го мачкам местото, лишајот се враќа.

Пробај и да мачкаш со мешавина од есенцијални масла од темјан, лаванда и каранфилче - растворени во некое базно масло (маслиново на пример). Поефикасни се од антибиотици за локална употреба.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Мене ми излегоа лишаи и тоа 5-6( ваљда лишаи беа) в окрит во езероно смрдено со помада за сончање ги измачкав моментално, само една лузна ми остана другите ги снема за 30 минс... 

Отсутен Klen

• Редовен
Е така кога се мочат скопјаништана вензеро :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
Тачно. Треба само "млади смокви" да мочаат, дури и лековото да биде :)

Отсутен Klen

• Редовен
Ќе наплаќаат после охриѓаништата лечење лишаи

Отсутен Bicikle

• Легенда
Туризам де :)

Отсутен velestrumf

• Легенда

Чисто информативно.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Браво штрумфче што мирно спиеш. За тебе една е вистина, ти не губиш сон. Сигурен си 100%.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
Му ебав(а)те матер на форумов.

Одамна му е ебана матер на форумот, а најмалку е тоа моја кривица.

Браво штрумфче што мирно спиеш. За тебе една е вистина, ти не губиш сон. Сигурен си 100%.

Проблем?

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
Најтрагично е тоа што скоро сите ''едуцирани'' мајки што ме прашале за вакцинирање уствари не ни знаат која вакцина е предмет на дискусија кај нас и во светот, знаат само дека секоја вакцина е лоша и најдобро е ниту една да не се прима. Па не ги вакцинираат децата ни против туберкулоза, тетанус, пертузис, дифтерија и други болести кои знаат кај нас повремено да се јавуваат. Ако сакаш да си контраш и да се придружиш на толпата која мисли дека е попаметна од постарите генерации кои ги измислиле вакцините барем информирај се прво.
Зини да ти кажу.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Проблем. The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.” —Charles Bukowski

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need