Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1813739 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Се тоа е поврзано. Од друга страна ако гледаш така да нема индустриски одгледана храна ќе нема доволно храна.

Така да се се врти во круг, замисли да се лечат сите болести и да живееме сите по 80, 90 години планетава нема да не издржи.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5393
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Не е толку едноставно. На пример олд скул зелка, одгледувана на индустриска скала (многу такви зелки, и со модерна механизација) - никако не е исто со ГМО зелка одгледувана од истата таа индустрија.
Јас не ја правам индустријата баук по дифолт, но истакнувам дека во случајот со храната од ГМО немаме соодветни докази за безбедонста. Ова сега е експеримент во живо, директно на луѓето наместо во контролирани лабораториски услови (и на животни). Со сегашно заташкување и замолчување на критичарите на ГМО, тек после неколку децении ќе знаеме извесно какви последици ќе има.

А тоа дека ако живееме сите по 80-90 години „планетава нема да не издржи“... Не знам од каде да почнам. Ако има смисла во тоа што си го напишал, тогаш нека го забранат здравството, сите болници и доктори, и нека воведат задолжително стрелање на ХХ години. Погледај го филмчево, баш со таа тема се бави. Ако ја прашаш индустријата, најдобро да ги стрелаат сите на ~45 до 50 години (тогаш почнува значително да опаѓа продуктивнста и здравјето на просечно човечко битие).

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Ако ја прашаш индустријата, најдобро да ги стрелаат сите на ~45 до 50 години (тогаш почнува значително да опаѓа продуктивнста и здравјето на просечно човечко битие).

Мхм, а прашај ги властите во глупаво-презадолжените квази-идиото-држави како нашата што би рекле ако сите почнат да умираат на 55 години. Пресреќни ќе бидат, златно доба! Рај на земјата. Затоа постои конфликт на интереси и здравството кај нас радо им помага на пред-пензионерите да умрат наместо да ги лечат.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5393
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Да не идеме офтопик, одговорив во темата за офтопик. :)

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
Незнаев каде да го ставам, рекла казала е затворена.

Ме расплака видеово...
https://www.facebook.com/177224419365038/videos/269024040185075/?hc_ref=NEWSFEED

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
Знае некој која е постапката за барање одговорност од здраствено лице/болница за настаната лекарска грешка ?
Конкретно за Систина се работи.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
На страната на Министерството за здравство имаш опција да пријавиш неправилност од укажана здравствена заштита. Тоа би требало да е првиот чекор, понатаму ќе видиш со државниот здравствен инспекторат.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Знае некој која е постапката за барање одговорност од здраствено лице/болница за настаната лекарска грешка ?
Конкретно за Систина се работи.
Систина е грешка на векот. Поради нивна греѓка, 4 пати го отвараа чичко мој за едно слепо црево. 300 евра ден престој во меѓувреме...
Наместо да се истреби со атомска бомба, му се даде да отворат и во Битола.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Систина моментално е добра и актуелна само за косоварите, избегавајте ја освен ако имате пари за фрлање.

Sent from my Huawei P9

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Во систина поради неуспешна операција на нокт од палец, сопругата на мојот тренер дотурка до ампутирање на цела нога од колк надоле.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Уат? Дај цела прича, коа више почна. :)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Како бе дозволиле гангрена до колк да отиде
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Bolnicata e fabrika za pari od:
poroduvanja
snimanja itni MRI + CT bidejki vo drzavna se ceka premnogu ili nema termin
sega najskoro laserski korekcii na vid

znaci samo toa gi interesira.
teshki slucai se prakaat na drzavna i toa e toa. ako imash maka za rabotive pogore ke odish za drugo Gospod  a pomosh

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Уат? Дај цела прича, коа више почна. :)
Не ја знам ни ја у детали причата, ама се воспалил нокт и почнал да гнои. И овие као го чистеле нешто, давале антибиотици. Кога едно сабајле се разбудила женава, целиот палец потфатен од гангрена и зафатен глуждот на палецот. И у целата паника еден доктор да ја видел, втор доктор да ја видел и тука поминало некое време за на крај да и закажат операција и женава под анестезија со возило на Систина да ја однесат на клиника и таму да ја ампутираат ногата, оти неспособни они таму или па нејќеле таква операција да прават.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610