Не знам за на јазик ама еве да поможам,
како што напиша TheForce, не да намали туку одма нека исфрли од исхраната продукти богати со шеќери:
- сокови, (сите, дури и тие од цевитана, цедевита оти тоа прашакот е цел шеќер и нешто витамин тро фрлен во него), алкохол
- овошје
- благи работи, грицки, смоки, чипси и сл.
- тестенини, сирење, млеко, печурки, компири итн.
Што да јади:
- за пиење, вода, чај и кафе (без шеќер), јогурт Баланс (содржи џоа пребиотици, храна за бактериите кои ја држат кандидата под контрола)
- зеленчук, посебно кромид и лук пошто тие содржат пребиотици во најголема количина, особено лукот
- месо, риба, јајца и сл...
- сончоглед, тиква, семки од тиква, авокадо, лешници, бадеми (ова ќе му биди новото благо)
- леб како сака, можи да намали, можи не, не е работата да се умри од глад...
Ова го пишувам општо за кандидата да се престани да рани со шеќери и квасец, да изумри и да ти кажам кај мене има ефект ама јас сум со друг проблем, друг пат ќе напишам целосен извештај.
Резултати нема да има преку ноќ, туку по недела, две ако се држи со оваа исхрана. Нека проба една недела нема ништо да изгуби, освен можеби и некој кг тежина.

Антибиотици ако зема да ги исфрли, и ако му препишат за настинка и малку зголемена температура зимава да не ги зема, од тоа никој не умрел, ќе му помини по неколку дена.