Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1813321 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Imal li nekoj iskustvo so Kandida na jazik ? Bliska licnost ja ima veke mesec ipol i ima tegobi, maticnata i dala nistatin i nesto za imunitet, bese na otorinolaringolog poradi potesko goltanje i doktorot rece deka se e vo red i deka problemot e od kandidata. Nekoj po strucen vo ovaa tema da dade mislenje ili sovet.
Кај малата имавме сличен повремен и краткотраен проблем.
Со Нистатин третиравме но во болницата не корегираа дека треба со стерилна газа да го изгребеме - избришеме јазичето внатре.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Toa kandida e ili sor sto go vikaat doktorive.
Kaj mene na maloto mu se javue od mlekceto sto go pie ama so nistatin ednas do dvapati na den kne mu prebriseme usticeto i cisto e. Za dva dena pak se pojavue i pak novo nanovo.
Inace da znaete deka nistatinot koga kje go rastvorat vo apteka ima tocno nedela dena rok na upotreba i posle se frla i zimate drugo.Se cuva vo frizider.

Отсутен pirat_07

• Легенда
И евтин е  ;D

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
Eve vo nasiov slucaj nekako kako da ne reagira bas bas, ke probame so trienje, inaku se gledaat naslagite beli se na jazikot. Trae veke 2 meseci. Jas sto citav dosta dosadna bakterija na oslaben imunitet reagira.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7211
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Не знам за на јазик ама еве да поможам,
како што напиша TheForce, не да намали туку одма нека исфрли од исхраната продукти богати со шеќери:
- сокови, (сите, дури и тие од цевитана, цедевита оти тоа прашакот е цел шеќер и нешто витамин тро фрлен во него), алкохол
- овошје
- благи работи, грицки, смоки, чипси и сл.
- тестенини, сирење, млеко, печурки, компири итн.

Што да јади:
- за пиење, вода, чај и кафе (без шеќер), јогурт Баланс (содржи џоа пребиотици, храна за бактериите кои ја држат кандидата под контрола)
- зеленчук, посебно кромид и лук пошто тие содржат пребиотици во најголема количина, особено лукот
- месо, риба, јајца и сл...
- сончоглед, тиква, семки од тиква, авокадо, лешници, бадеми (ова ќе му биди новото благо)
- леб како сака, можи да намали, можи не, не е работата да се умри од глад...

Ова го пишувам општо за кандидата да се престани да рани со шеќери и квасец, да изумри и да ти кажам кај мене има ефект ама јас сум со друг проблем, друг пат ќе напишам целосен извештај.
Резултати нема да има преку ноќ, туку по недела, две ако се држи со оваа исхрана. Нека проба една недела нема ништо да изгуби, освен можеби и некој кг тежина.  :)

Антибиотици ако зема да ги исфрли, и ако му препишат за настинка и малку зголемена температура зимава да не ги зема, од тоа никој не умрел, ќе му помини по неколку дена.

Отсутен pirat_07

• Легенда
Цевитана, Цедевита витамини а???  :D

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
Fala @Power to the people ke se proba ova :)

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 248
Decki, da ne ima nekoj poznat covek (doktor) na imunologija na detska klinika? Vekje ne znam kaj da se obratam

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Не сакам да одам по доктори и болници(воопшто), ама мислам дека има  проблем со тероидната жлезда. Кои се симптомите што се појавуваат и дали може да биде наследно, пошто мојот чичко(брат на татко ми) истотака има проблеми со териодната. Не сакам со него да зборам во врска со тоа, не сме во добри контакти, ама ме интересира кои се опасностите доколку не се лекува(?) или како се справува?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг:
« Одговори #2139 на: 21 Октомври 2016, 16:40:28 pm »
Дебел си?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Проблем со тироидната се проверува со еден тест на крвта. Брзо, евтино и едноставно.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен tjolie

• Редовен
Дебел си?
не знам што има врска дали сум дебел, бев порано, сега малце сум ослабнет(92, сеа 88кг), а мојот чичко  е чачкалица. знам дека се проверува лесно, само не можам да се замарам... треба време да се закаже па се чека со месеци па за резултати... не е како во МК, плукни залепи. често одам во болница, не поради мене, ама не можам да се замарам уште за мене фале...

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Чест симптом е гојазност, чисто ете како една лесна работа да се укаже.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Дебел си?
не знам што има врска дали сум дебел, бев порано, сега малце сум ослабнет(92, сеа 88кг), а мојот чичко  е чачкалица. знам дека се проверува лесно, само не можам да се замарам... треба време да се закаже па се чека со месеци па за резултати... не е како во МК, плукни залепи. често одам во болница, не поради мене, ама не можам да се замарам уште за мене фале...
Како бе така, нели еу, шведска, ружи цветаат? Како вака сега за една крвна снимка за тироидната требало месеци?

Отсутен tjolie

• Редовен
напротив, почнав да слабеам, слаб апетит... пред недела дена ме како гушеше и нешто како на грлото да имав и бев гневен без никаква причина, ама мислам од оние глупи болести(стрес, акнциозност, депресија или штотизнам) е, али веќе не ми е така. првпат во животот после 3 години тука ми се случи ова, а знам скоро секој што се доселил тука ги имале истите симптоми... некои пијат често антидеприсиви(али никогаш јас)

аухтунг, за медицина, 20000000 светлосни години се понапредни, овде да ти дадат антибиотик треба да си на умирачка постела, тие остават телото само да се боре со вируси и слично, а кај нас на се и сешто инекции литат на сите страни, само треба да си потражеш... жена ми еднаш имаше ешерихија коли, бев со неа во болница 2 дена, ништо не и дадоа, никаков антибиотик, после 3тиот ден дури доби морфиум во стомак

инаку да додадам, живеат просечно 90-100години, а кај нас ако преживееш до 60-70 на коњ си