Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615121 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Дали некој може да ми предложи добар термометар за телесна температура кој не треба да се става во никаква телесна шуплина за да мери температура? Или евентуално онаков за во уво.

Би било пожелно да може да се купи кај нас поради гаранција и слично.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Нејќеш за ректално а?

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Хаха, но сериозно еве еден предлог:
http://setec.mk/Small-domestic-appliances/Personal-and-beauty-care-products/Thermometers/MANTA-THM501P68571
Не знам дали термометаров е добар или прецизен - но барем е сигурно дека не мора да се става во телесни шуплини.   ;)

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
За ќерка ми кога се роди купивме од бебекомфорт, ситимол. Мере и на чело и во уво и собна температура. И до сега одлично си ја врши работата. На чело за 3 секунди, во уво 1 секунда. Раат работа. Цената неше 3000 денари...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Дали некој може да ми предложи добар термометар за телесна температура кој не треба да се става во никаква телесна шуплина за да мери температура? Или евентуално онаков за во уво.

Би било пожелно да може да се купи кај нас поради гаранција и слично.

Microlife, побарај во Еурофарм.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
Благодарам на сите. Имавме еден термометар од памтивек, дигитален и ултра прецизен, ама доби нозе и се отшета од нашата куќа. Сега мора замена. :)

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Јас пак не сваќам како ја оправдувате цената од 1000ден или 3000ден за да заштедите 5-10 минути, тој што има температура посекако нема шо да се брза да оди негде.

150денари, термометар со галиум (мислам, неотровен), клаваш подмишка 5-10 минути ете ти. 100години трај ако не го изгазиш.
Многу прости работи во денешно време безпотребно се усложнуваат.

Присутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
оди на дете од 2-3 години објасни му дека треба 5-10 минути да држи термометар под мишка

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Za 3000den ima cel den da go.drzi pod miska.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
оди на дете од 2-3 години објасни му дека треба 5-10 минути да држи термометар под мишка

Za 3000den ima cel den da go.drzi pod miska.

Оди пробај на дете од 1 година да му држиш живин термометар 10 минути. АКо знаеш кои се последиците од скршен термометар, ќе ги дадеш тие 3000 и бакшиш.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MecheTo

• Легенда
Imam i digitalen koj meri malku pobrzo od ziviniot,a imam i zivin taka da ete.maliot e 4g pa dosega i so edniot i so drugiot sum nemal problem da mu meram.Imam problem dur go kandisam. ;)

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
За глупости на колата ќе дадеш куп пари а детето за 3000 денари цел ден ќе седи со живин топломер. Јас тоа не го сваќам...

Отсутен MecheTo

• Легенда
Јас сега за сега имам топломери кои ми бркаат работа и немам потреба од други.Кога би имал можи и 50К денари ке дадам,но неможам да разберам дека ако немам таков каков што ти мислиш дека треба да имам во тој случај јас си го неќам детето,така?
Демек ако му измерам една минута порано готово одма ке му помини температурата.

п.с кога веќе сме на таа тема конкретно за малиот воопшто и не ми треба топломер пошо до 39ц е активен,чим крени 39 и нагоре одма клапнува. :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
Термостатот не му отвара после 39 :D :D :D

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
Работата е да не рика детето 10 минути со веќе покаченена  температура. Сите знаеме дека дете со шокачена температура е нервозно и плачливо и ако плаче 10 минути може дополнително да му се покачи температурата. Од тие причини си купив топломер кој мери за 3 секунди на чело. А муабетот дали го сакаш ти твоето дете сам си го почна... јас не реков дека сите треба да имаат таков. Јас никогаш нема да купам живин или било каков кој треба под мишка да го држи 10 минути, имајќи опција за 3 секунди да завршам работа