Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1822855 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
Нема зијан да се проба со јаболко. А тоа дека со течен азот после пак излегувале брадавици, па тие во секое време може од Х разни причини да излезат (а најчесто од разните хјуман папилома вируси).

Туку не е лошо да се препорачаат добри дерматолози, а воедно и стручњаци специјалисти за работа со течен азот. Да се компајлираат искуства и препораки.

Цитат
Сè што ви е потребно за да ги отстраните без крварење и без лузни е само една состојка,
– јаболков оцет
Нанесете од јаболковиот оцет на газа или фластер за подобро да го фиксирате доколку брадавицата е на незгодно место и оставете да делува
– фластерот се менува секој ден и за најмалку пет дена брадавицата треба да падне самата.

Извор:babinlek

dali e ova so priroden jabolkov ocet ili rafiniran idustriski....

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
денес бев да земма упат за контрола на МРИ и КТ, како и секогаш барам исклучиво за УЗК Радиологија бидејки таму ме познава радиологот знаеа што да гледа и сите снимки ми се таму до сега, а и доста понови и подобри апарати имаат.

како и секогаш на Радиологија упат недозволува ни редовен ни приоритетен, а не ми се брза одам по месец до месец ипол однапред за да си закажам.

ете тоа е во красното здравтсво каде се местат нови апарати ама снимање нема само 2 болници во скопје има каде нема ни контраст, кој уствари го прави македонска фирма Алкалоид не дека треба да го чекаш од негде.

само напред!

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Одг:
« Одговори #1847 на: 15 Јануари 2016, 17:41:30 pm »
Пред некој месец брат ми  го прегледуваа на клиника и му даде приоритртен за кт и одма го снимаа ни гужва имаше ништо. Сами седеа тие вработените баш се чудев

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Знам стално е така, во понеделник да одиш повеке од 10 души со се оние со болнички упат нема да снимат а термини системот не дава никакви. Не е до лугето, некој си игра курташак со мој термин и не ни планира да го опраи.

Вака е година дена, јас за толку знам може и повеќе е.

Незнам само шо ги купуваме најскапите апарати ако неможе рамноправно сите да ги користиме

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
добри 10-15 години исклучиво повикај пријател користам у државно здравство.Сум пробувал и регуларно,али само фрустрации и нервози се добиваат,за жал.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
Знам стално е така, во понеделник да одиш повеке од 10 души со се оние со болнички упат нема да снимат а термини системот не дава никакви. Не е до лугето, некој си игра курташак со мој термин и не ни планира да го опраи.

Вака е година дена, јас за толку знам може и повеќе е.

Незнам само шо ги купуваме најскапите апарати ако неможе рамноправно сите да ги користиме

Дали ти се обрати на некоја соодветна институција за тоа освен на форум?
Имав јас таков случај за во штип каде што за еден специјалист се чекаше 9 дена иако нормално не би требало повеќе од 2. И отварам на мојтермин страната гледам истите специјалности во другите клиники минимум 6 термини на дневна основа повеќе отколку во штип. Фино лепо си поднесов жалба до министерство и одговорот беше дека тука е пропуст на директорката која дозволила да има толку малку термини и дека ќе се ревидираат низ цело јзу термините во штип. За неколку дена и во штип имаше повеќе термини за истиот специјалист.
Али ако пишеш на форум тогаш они нема да го знаат тоа.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
ги заболе к.. тие што им пишав, ако сакаш да ти ги препратам маиловите..

сегде имам пишано и се имам обратено. Срека има сеуште добри луге па успевам да завршам работа, со што ги ставам и нив во незгодна сиуација и незнам до кога ке можат така да ми помагаат зошто ниту сум ги знаел порано ниту имаат должност тоа да го прават.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Toa e така затоа што се уште постојат луѓе..
Кога ке ги снема ке биде проблем.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Да споделам нешто...

Verruca Vulgaris

Јаболков

Лекот е 5 пари ама човек треба да го знае. Неверојатно ефикасно. Ни азоти ни мазоти ни бутур.

;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Подетално?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Јас имам 3 овакви на десната рака и ме вадат од такт. Оцет а?

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
Купуваш 7 литри јаболков оцет и го пиеш. После 2 дена ќе ти падне израстокот. И забите и косата паѓаат ама нема врска битно израстокот ќе го немаш.

Александар и јас сум заинтересиран за примената на оцетот врз израстокот. Ако може да бидеш мааалку поконкретен во објаснувањето.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Се подразбира :)

Мачкање со памуче на местото што е можно поредовно. Уште подобро ако може памучето да стои, на пример со ханзапласт да се залепи...

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Купуваш 7 литри јаболков оцет и го пиеш. После 2 дена ќе ти падне израстокот. И забите и косата паѓаат ама нема врска битно израстокот ќе го немаш.
Со бензин е поефикасно.