Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1472795 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Дај бе малку поозбилно :) :) :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
Дали може да ми кажете точно дали е нормално, без никакви пречки да се отиде и да се направи абортус на пр. во систина?
Ako devojkata e polnoletna mozi vo sekoja ginekoloska ordinacija koja e opremena za takva rabota, a ako e maloletna treba da pobaras nekoja ordinacija koja go pravi toj zafat tainstveno.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен achtung

• Сениор
Нели имаше некој закони за абортуси, ама ако е така како шо викаш ке ја завршиме лесно работата само уште она да сака 100% :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Тоа е сега регулирано со закон, откако воведоа субвенција за оние кои се котат ко зајци, 3 деца па до 30.

Тоа да прашаш директно во Систина. Но мислам дека и они мора да го следат законот, освен ако не платиш дебело. Законот предвидува малтретирање на трудницата и целото семејство во случај да побара абортус, како и доведувањето на здравјето на пациентот во опасност.

Отсутен achtung

• Сениор
Све е ок ама мора да биде тајно од нејзините пошто се работи за швалерка.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
Pa zatoa ke si odis vo nekoja pomala ordinacija za 15min gotova rabota ni maltretiranje ni zakoni ke si platis I cao prijatno.Mene 100 evra ke cinese. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Матуф еден :D :D :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен achtung

• Сениор
Pa zatoa ke si odis vo nekoja pomala ordinacija za 15min gotova rabota ni maltretiranje ni zakoni ke si platis I cao prijatno.Mene 100 evra ke cinese. ;D
Абе и мене ми е јасно  ама вика или систина или нигде, страв и било на црно пичка и мајчина :) :) :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Дали може да ми кажете точно дали е нормално, без никакви пречки да се отиде и да се направи абортус на пр. во систина?

Jас колку знам НЕ. Комплицирано е многу и препорачувам абортус во странство (Србија, Бугарија, Грција...)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69

Секако.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
А бе сега е проблем жена ти да стае спирала ако немате деца или имате само едно дете, а не абортус :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
Све е ок ама мора да биде тајно од нејзините пошто се работи за швалерка.
Ихаа швалериште ни едно  ;D ....инаку порано беше без проблем абортусот ако е над 18 год ,а сега со новиве закони малку поусложнето е точно како е незнам ....

Отсутен achtung

• Сениор
По новиот закон ако е до 10та недела пак мора да разговара особата со социјален работник и ако не успее тој да ја убеди да не абортира, дава пролазна дозвола за абортирање. Ама ако помине 10та недела се рачунало како на некој начин породување и освен комисија да одобри заради проблематична бременост спасот е само абортус на црно :) Пишав, може ке му притреба на некој па да не лута :)
« Последно менување: 23 Ноември 2014, 21:00:03 pm achtung »

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Дечки проблем со синуси имам. Обично секоја година по 2 пати ми се појавува од есен кон зима и од зима кон пролет кога се менува годишното време. Оваа година ми е најизразено и имам доста мака. Некој некакво решение да понуди?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“