Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1440598 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Letizen/Loratadin.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Кратки таласи :) Незнам, поентата е замисли главата да ја стаеш у микровална, а фокусот на магнетронот да ти е баш на болното место :D На физикална терапија ова растојание (пошто сите немаат исти глави по големина) се подесува со вметнување или вадење на перничиња. Кварцање со Солукс ламбата е исто добра (ИЦ зраци), инхалации (пази да не ти е нешто бактериско-направи брис)...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Не ми треба само за да го намали течењето. Ме боли цела глава од нив. Иначе пијам десалта (мислам така се викаше) нешто како лоратадин ама не успива.

Џиџи, правам и инхалации. Ми треба трајно решение преку глава ми е од заебанции.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
дој у гаража да те плеснам со нај големите папагалки.. заувек ке ти се реши проблемот... ке ти се затне еднаш за секогаш...
мал секс секако...

со синуси решење само почеста инхалација со чај од камилица и турено мента во него, било која. можеш дури и од оние етерични масла што се за масажа со мента во себе... тоа ако ти додржи г’зот да го исшмркаш, ке ти ги отвори синусите и ке истечеш како црево... секако 2 аналгина не ти бегаат одпосле...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
За синуси, ќе земиш ќе изрендаш корен од рен и стави го во чаша или рака и шмркај , но од подалеку оти немаш претстава колку лути. Повторувај го тоа неколку дена по неколку пати. Еден човек ми има кажано дека него ова му помогнало. Јас пробав лани ама за брзо се откажав и уште си ги носам синусиве болни, но не ме болат мене туку ми лачат течност.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Rasprasaj se za apcinja koi sto gi "susat" (ne znam kako podrugo da pisam) sinusite, jas pred dve tri godini piev nekoi americki ,3 apa za 3 dena i sinusi barut suvi, so pienje na mnogu voda poradi dehidracija. Dali takvo nesto ima kaj nas ne znam ama nema da steti da pobaras .
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
За синуси имам еден лек само слушнато, а тоа е краток одмор на преспанско езеро, таму некаде во крани/претор.
Ја ко копиљ сум страдал од синуси и после недела дена во претор кај што сум исфрлил крокодили низ нос еве ме до ден денес не ни знам како е да болат синуси.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
Солена соба или море. Бирај што е поприфатливо во моментов.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
Не ми треба само за да го намали течењето. Ме боли цела глава од нив. Иначе пијам десалта (мислам така се викаше) нешто како лоратадин ама не успива.

Џиџи, правам и инхалации. Ми треба трајно решение преку глава ми е од заебанции.

http://www.breathmd.com/nasal-irrigation.php

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Симо почнав вчера со испирање, ќе видиме како ќе биде. Денес има огромно подобрување.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5057

Имаше едни капки баш тука на форумов пишани мислам Насодрен се викаа. Во зегин беа преку 500ден али мене ми завршија работа

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
Ихаааа, од ракав како тресете лекови и терапија. Методот на Симо е најдобар, најголем дел од капките и спрејовите за нос се на база на морска вода (физиолошки раствор), така да најприроден и наједноставен начин е да пробаш со тоа. Не ти штети да продолжиш да го пиеш антихистаминикот и секако аналгетик по потреба. Ова е наједноставно, ако не поминува отиди кај ОРЛ специјалист да ти пиште појака терапија.
За понатака направи алерготестови, уште подобро РИДА тест на имунологија да се види на што си алергичен.
Зини да ти кажу.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5057
И кога ќе му кажат на прашина? Ќе оди да живее на врв на кораб или?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
Ко ќе му покажат дека е алергичен на п*чкоина после шо прајме за клецајне?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Плус ке треба и да не лиже :)