Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1808323 пати)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4288
Aко некој го занима, нека прочита тука.

Ова е може она сирење шо се продава за 150 денари Кг. Реално и не можи да биде од млечна маст за таа цена.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Преку цената перат пари маме им ебам,не се свесни колку милиони направија со вакви работи,и пак не се задоволни.
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Еве да споделам една лоша вест што воопшто не е пренесена низ јавноста : Завчера отидено на порагај во систина 32 годишна девојка, кога анестезиологот ставилл на непроверено спирална анестезија, оддеднаш откажуваат органите и паѓање во кома за сабајлево да почине девојката!!!

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
ваљда спиНална?

Како и секоја анестезија, така и спиналната си има интристични ризици. Во ретки случаи може лекарот ништо да не утне и пак работата чорба.

Отсутен achtung

• Сениор
Ваљда ДА, извинете за грешката бидејки не сум многу упатен во тие работи.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Брату што се остручаваш да ги кажеш тие што ти направиле да ти пати детето и вие како родители - МИК СВЕТИ НИКОЛЕ

Ова е информација која е бледа и според мене неоснована. Без конкретен извештај за тоа што и од каде ќе сметам дека информацијата е лажна.
Јас имам информација која вие ја немате. Може ќе ја пренесам а може и не. Имате уште некоја информација повеќе за случајот?

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
Еве да споделам една лоша вест што воопшто не е пренесена низ јавноста : Завчера отидено на порагај во систина 32 годишна девојка, кога анестезиологот ставилл на непроверено спирална анестезија, оддеднаш откажуваат органите и паѓање во кома за сабајлево да почине девојката!!!

Не ги пренесува во јавност никој ови информации за вакви случаи во Систина. Пред нешто помалце од две години почина млада жена од „енцефалитис“. Никаде објавено ниту по службена должност се води истрага за можни пропусти прецедурални или индивидуални.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
На мојот тренер сопругата мораа да и ја ампутираат ногата ради некомпетентност на докторот и персоналот во Систина.
Сега се тужат и кој знае колку пари ќе им репнат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Енцефалитис е акутно воспаление на мозокот предизвикано од инфекција. И е главниот виновник за сериозноста (и смртноста) на едноставни болести како беснило, нилска треска и слично.

Доколку не се реагира навремено, пред да се појават симптомите (до една недела) смртноста е >99%. Докторот, нема што да направи во случај на закаснета реакција.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
Никој не вели дека било кои од случаите не се во зона на високориични со можна трагична завршница. Поентата е дека нема ниту инфромации јавно ниту истрага за случаите.

Отсутен achtung

• Сениор
Па кој да извести, педерот Камчев ли кога се е негово, затоа во Македонија си живееме во медиумски мрак.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8241
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #912 на: 25 Јули 2014, 18:21:12 pm »
Систина уште доооолго време нема да ги пријавувват починатите, за да имаат висок рејтинг односно 0% смртност.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557