Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1808732 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Во 2010-та наша пријателка многу способна докторка интернист... Закачи рак на желудник. Беше низ странство по врвни универзитети и клиники чии што доктори лично ги обучувала. Бидејќи знаеше дека нема спас, вложи многу пари за експериментални процедури и тоа она да биде тест субјект. Направија што направија, но не успеаја да ја спасат.
Пари не беа проблем, доктори не беа проблем. Се сеќавам тогаш што ми кажа: „немој да правиш така како што правиш. Стануваш, се спремаш и одиш на работа и прв појадок ти е на пладне и тоа буреци, сендвичи, курци-палци. Станување од спиење, гевречето и јогуртчето па после се друго во денот.“

Тоа го знам веќе 5 години но не го применувам. Некогаш си се нервирам од сам себе.

@ FilipV, да реформулираме, посредно МОЖЕ да спаси живот, но во ретки случаи. Директно не верувам.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Јас се присилувам себе си да јадам сабајле пред да одам на работа. Не ми се јаде, но јадам. И стварно прави разлика, чисто психички боље се осеќам после. Малце млеко-јогурт, малце лепче со нешто, две-три парчиња овошје или зеленчук и терај!

Многу лошо е нејадење ништо до пладне, па после бутање хиперкалорични глупости во енормни количини. Тоа е правиот начин хронично да го заситуваш крвотокот со слободни радикали, па после да ти бидат крви гмо, хаарп и кемтрејлс.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Сите лекови ја одложуваат смртта.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Солкосерил-гел за очи од 5g,5g!!!!купен денес за 500 и нешто денари.
Колку е иронично,работиш во фабрика за лекови а истите ги купуваш....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Види во тие 5g колку активна супстанца има. 1 или 2%? :D Ова за повеќе да се јадосуваш, ако не ти беше доволно 5г 500 денари..
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Мора да се штрајкува,ова вака не иде.Да не смее чоек око да си повреди цццц...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Не се тие најскапите капки за очи. Јас еднаш вадев некое страно тело од корнеата на окото (ми вадеше офталмолог, не јас сам), во аптека оставив околу 2500 денари за масти и капки за око.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Полсено ми е сега.
Прогледувам!!! :D :D :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
И замисли сеа ти дојде некој дома и ти истера око....

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Интересен документарец
Dr. Burzynski: Part I - Cancer Is Serious Busines…:

« Последно менување: 21 Јули 2014, 09:19:12 am zeroSignal »

Отсутен mmm121

• Сениор
Убаво да се знае.....
http://www.vest.mk/default.asp?ItemID=01F48DB0BBD07A4983D950A8B638633D

За жал синчето е еден од тие 7 случаи....веќе над 30 дена сме во болница и за среќа сме добри без  последици

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
оооооодлично... чим сте истерале 30 дена, критичното е пројдено, само мора да се доизлечи до крај.. да се отстранат сите симптопи.. како и да е, после ова, кога ке оздрави комплетно, ке има по јак и по здрав имунитет, со вградени антитела против тој вирус...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен mmm121

• Сениор
Се надеваме на најдобро. А иначе  бактерија е а не вирус.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
на бактерија и мислев... но небитно... дали е бактерија или вирус. чим организмот ке се избори против некоја болест, после станува малтене имун на таа болест...

керка ми постарата, до 5-6 години беше што да ти кажам... 1 месец болна и тоа со температури и глупости, па инекции па се по ред, па после 2-3 недели затишје, па пак и така цело време... сега има 12,5 години и слободно може да јаде р’ѓосани шајки, извадени од скапано дрво... ништо нема да и биде... сите болештии уште како дете и се изнаредија...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Се надеваме на најдобро. А иначе  бактерија е а не вирус.

Ќе биде подобро.А знаете како ја фатило бактеријата? Зборат се фаќало од немиено овошје и сувомеснато расипано.