Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1813735 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Ете ти совет од искусен дркаџија ! ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Ц ц ц... не дај Боже човек да праша за медицинска помош...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Машка фемина на сред карклуб  :D сум се шинал од смеа  :D

Дено, не чекај, одма на доктор!
Денар да не си штедел, снимање и се остало колку и да кошта...

Настрана од установи, проблемот делумно се решава со женачка... Која и девојка да те напали, ќе и го бапнеш на жена ти ако не друго  ;D е сеа, има и лоши страни тука  :D
За њус појави и несакани ефекти обратете се кај праисториски оженетите клабери!!!  :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Здравје, медицински установи, опрема и &
« Одговори #664 на: 21 Октомври 2013, 20:37:43 pm »
Hehe uste nesto doznaf za nasata ni cudesna zemjaa :) a nemorase dasija krsam kolataa nizz planini i nisini kaoo qroglaviion...
minatatata godina nogu pari sum zarabotuel, i sega iako ne rabotam nemi davaat zeleni kartoncinja  ;D ...
Usfari mesecno ke treba da iskesiram po 2500 zadami dadaaatt, epten plavii kuurtoncina na srasvotoo na Majkaiim (Teresaa)  :-* Koja na vremeto ni denar ne potrosila od nejziniot fonda tuku samo se sozaluvala i sozivuvala so siromasnosmrtno bol ite i nivnite izmacenicki ....
Uuuu jeeeee booo the Greath Ace  ;D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Ај да прашам нешто. Мажи сме сите и можеби некој ќе му биде познато и ќе помогне и ве молам за сериозност.

Веќе една недела чувствувам болки во левиот тестис. До пред некој ден беа повремени сега постојано чувствувам болка. И сега забележав има едно мало топченце од кое доаѓа болката. Дали некој имал некаков сличен проблем и како го решил?

Нејкам да те плашам али УШТЕ УТРЕ ДА ИДЕШ НА ЛЕКАР.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Хм.. Интересен проект во Стокхолм.

Систем автоматски ви испраќа SMS порака ако некој во радиус од 500 метри има срцев удар за да стигнете и дадете прва помош. До сега се пријавиле околу 9500 луѓе за да добиваат нотификации по телефон и стигаат побрзо од брзата помош во 54% од случувањата.

http://www.smslivraddare.se/

Браво!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Во Прага па се случува нешто друго. Човек на улица доживува срцев удар и паѓа на земја. Никој не мрднува со прст. Сите само застануваат го гледаат и помагаат евентуално да се расчисти околината за брза помош. Брза помош доаѓа во рок од 2-3 минути било каде во град.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Во Скопје па се случува трета работа. Човек на улица доживува срцев удар, 4ца се смеат 2ца сликаат а човекот сам се јавува во брза помош каде го прашуваат колку години има и ако се смилуваат доаѓаат после 40 мин.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
Ај да прашам нешто. Мажи сме сите и можеби некој ќе му биде познато и ќе помогне и ве молам за сериозност.

Веќе една недела чувствувам болки во левиот тестис. До пред некој ден беа повремени сега постојано чувствувам болка. И сега забележав има едно мало топченце од кое доаѓа болката. Дали некој имал некаков сличен проблем и како го решил?

Бев уште сабајлето на лекар и ми рекоа дека било некое воспаление ништо опасно, ми бапнаа една инекција апчиња едни ми дадоа и ми помина фала му на Бога.

Фала ви и на вас што срдечно се обидовте да ми помогнете и да се изнасмеете.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Ти шибнаа инекција у јајце?

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
Не не не, у бут.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
Хм.. Интересен проект во Стокхолм.

Систем автоматски ви испраќа SMS порака ако некој во радиус од 500 метри има срцев удар за да стигнете и дадете прва помош. До сега се пријавиле околу 9500 луѓе за да добиваат нотификации по телефон и стигаат побрзо од брзата помош во 54% од случувањата.

http://www.smslivraddare.se/

Браво!
Oва е држава... Кај нас 90% од населението не знаат да дадат прва помош... така да ако ова се направи ќе се зголеми бројот на смртни случаеви. За греота сме.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига

Бев уште сабајлето на лекар и ми рекоа дека било некое воспаление ништо опасно, ми бапнаа една инекција апчиња едни ми дадоа и ми помина фала му на Бога.

Ќути... Тоа на турски се вика Куртул ташак. Ја баш оштрев тоа острицата за штроење ;D

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Re: Одг: Здравје, медицински установи, опрема и стру
« Одговори #674 на: 23 Октомври 2013, 20:24:40 pm »

Milo mi e stom ne e nisto
Inace topce na jajce moze da znaci i tumor.  Ednas mesecno treba da si gi proveruvame jajcata do 35 godini.