Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1813402 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Не ми смета...Најверојатно дискусот не ми притиска на тој нерв, но затоа знае да ми утрне левата нога или пак да почне да ми се кочи до степен да не можам да одам...
+ имам малку различно седиште на точакот од овие класичниве, мада не ми сметаа ни тие :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Го видов и седиштето научна фантастика е :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
Znam tuka se pravese muabet za nekoj kicmi sto pravel.
Pisete ve molam broj zasto se ukociv vo kicmata ne mozam da mrdam voopsto. Stara povreda mi e i posleden pat pred 5 godini mi se sluci i so inekcija me pusti posledniot pat.
Sega cekam medicinska sestra inekcija da mi stavi pa da vidam dali od nea ke me pusti.
Pa zdravje utre da odam kaj covekot.

Baba Shinka e od Strumica-Murtino.Bi ti preporachal da odish do Negotino,ima eden mnogu dobar fizeoterapet,znachi ti kazuvam tie maki shto gi trpish sega,go gledav tatkomi i gazdata moj,tie gi trpea,tatkomi nemozeshe od krevet da stana,a gazdata se iskrivuvashe na skros,ko brojot cetri- 4  go gledav,bea za Negotino 3,4 pati,i do den denes vekje goddina vreme nemat spomnato ni dvajcata deka imaat problem,chovekot se vika Stojan,ako sakash ke go zemam brojot od tatkomi i ke ti go dadam,slushnise so nego barem kazimu shto maka imash ke ti kaze,ne gubish nishto,samo mozesh da dobiesh

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Дискус хернија нема лек. Може да ти помогне мраз завиткан во крпа и директно на местото да го држиш по пола саат два пати на ден минимум три дена. У меѓувреме Диклофенаци пиеш, Дијазепам и евентуално мачкаш со Коњско опавче со чили или лепиш фластер за таа намена - има у аптека ... Местењето е голем ризик, пошто уствари не ти е ништо изместено, туку ти е напукнат „амортизерот“ меѓу пршлените. Потребна е операција да се исече и извади парчето кое го притиска нервот И ПАК ПРОБЛЕМОТ ОСТАНУВА (пршлените се и понатаму споени), едино што на некои места во странство ставаат силиконски „амортизери“, ама ако е само на едно ниво повредата ... Мене Туран ми помогна, ама ми беше крајна опција ... готов бев последното укочување, пошто ми истече и од левата страна (претходно од десната). Се оди на физикална терапија за смирување на нервот и пазење цел живот ... Јебига, тоа е тоа !

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
Ми излечи дискус хернија за помалку од 3 мин.

Знаеш колку сакам да е така...Ти не си свесен...Мислам дека и Џиџи ке ти каже исто...
Дискус Хернија не се лечи за жал...Тоа е состојба која може да биде лоша, полоша и најлоша...
За жал само операција може да те спаси и тоа во краен, НАЈКРАЕН пу пу скраја да е ни на најголем душман, случај...
Инаку со физикална многу добро може да се третира...+ Со соодветни вежби, придржувања и припазување...
Еднаш на пролет, еднаш на есен...И покрај тоа што ке немаш болки, добро е да се стимулираат и да се отпуштат нервите...

Ти си имал прелапано месо...Тоа не е проблем...Кој знае ке ти го среди...Инаку јас ја изроварив цела Македонија и за бабата не сум чул...Првпат од тебе...

Дури почнав и да не им верувам повеќе...
Многу ми е страв...Кичма е најосетлив дел од телото...
Господ нека ни е на помош...
Некако почнав повеќе да верувам во класичната одколку во надри медицина...
Незнам...
100 различни случаи...Опасно е...
Многу е опасно, а и ризично...
На физикална има методи, не агресивни, методи кои со помош на лекови ке го опуштат и олабават нервот...По природен пат ке се врати назад...Ласер терапија, интерферентни струи, магнет, дијадинамик, и вакум, кој има за задача полека да ти го истегне местото според одреден програм...
Во зависност од јачината на струјата се гледа колкаво е оштетувањето на нервот...
Наука е тоа...
Не знаев ништо, но маката ме натера све да научам...Некад имам чувство дека повеќе од докторине знам...

И искрено се надевам дека никому нема да му се случува овакво срање...
Џиџи знае, знам и јас...
Нема полошо...
Пу Пу налет...

Sale, mene mi se desi naednas da ne mozam ni da stanam od krevet voopsto. Mi se sluci vo stranstvo eden den pred natprevar. TRenerot me hranese, me oblekuvase...
Imam definitivno diskus hernija zatoa sto bev na magnetna rezonanca i tocno se gleda kade e. Izmegju prslenite ima prsteni amortizeri koi se ispolneti so nesto. Mene eden od tie prsteni mi bese puknat i prazen.
Bev na 10 mesta za fizikalni, sto so laseri, sto so masazi, sto so magneti i ostalo. 2 doktori mi rekoa mora operacija i da se vmetne zamena za toj disk (toa djidji sto go kazuva) Na kraj tatko mi slusna za taa babata vo Strumica i resi da me odnese. Dodeka me vozese natamu bukvalno lezev na sovozackoto sediste. Ona pocna da me dopira po kicmata i naednas zapre, napipa nesto pritisna,pomesti nesto i eve od togas da ne se urocam daj boze, ama nemam ni mala bolka oseteno...Zatoa epten je preporacuvam.  Se izvinuvam za latinica ne sum vo moznost na kirilica da napisam.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
I mene mi e nad levata noga povredata.
Se slucuva samo koga ke krenam nesto a levata noga ke mi bide u vis, se pazev ama denes situacijata mi nalozi da moram taka da krenam, 5 godinu uspesno se pazev, duri i teretana odev.

Dobra vest e sto posle inekciite eve stanav, pa najverojatno do sabajle ke me pusti skroz, pa se nadevam deka nema da bide potrebna intervencija od mestaci.
Ke probam ovoj dogovor na apukunktura da vidam, gledam na brod imaat dobri rezultati.
Fala na site za preporakite, da se nadevame deka nema da treba da otidam nikade.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 831
  • Opel zafira 2.0 125 kw
    Da si ja kazam i jas makata.Verovatno imam nekojsi takanarecen silec odma do petata.Nezgodna rabota osobeno ako si tezok preku 100kg.Probano e so amortizer od silikon vo cevlite ama nisto.Probano so akupunktura ama na kraj se svede samo na krevanje na vkupnata energija na organizmot.Probano so bioenergija i za malce ne jade kotek fizioterapevtot - me skapa odvaj doma si ojdov.Bolkata si ostana i raste  od sabajle do vecer sekoj den. Imalo nekoj inekcii ama go atrofirale nervot pa potoa na starost uste pogolema maka.Mi go spomnaa nekoj vo Debar Hadzi Balans pa ako go ima nekoj probano ne ke e loso da dade broj.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
    Da si ja kazam i jas makata.Verovatno imam nekojsi takanarecen silec odma do petata.Nezgodna rabota osobeno ako si tezok preku 100kg.Probano e so amortizer od silikon vo cevlite ama nisto.Probano so akupunktura ama na kraj se svede samo na krevanje na vkupnata energija na organizmot.Probano so bioenergija i za malce ne jade kotek fizioterapevtot - me skapa odvaj doma si ojdov.Bolkata si ostana i raste  od sabajle do vecer sekoj den. Imalo nekoj inekcii ama go atrofirale nervot pa potoa na starost uste pogolema maka.Mi go spomnaa nekoj vo Debar Hadzi Balans pa ako go ima nekoj probano ne ke e loso da dade broj.

Комшија ми е во Дебар Аџи Баланца, ко прво тој не е доктор ни медицинско лице, така приучен негде, прави некои масажи ама дали реално помагаат незнам. Знам дека одат многу луѓе од цела македонија, во маката секој сака се да проба. Моментално не сум Дебар иначе ќе ти набавев број

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
Кај Шинка во струмица сум бил и јас и сите од моето семејство и стварно помага. А ако не е шинато туку друго ќе ти каже дека не е за кај неа. Јас од повреда од кошарка недела дена не сум можел да згазнам на ногата откако отидов таму од куќата до колата нормално си газев.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
А ако не е шинато туку друго ќе ти каже дека не е за кај неа.

Тоа е тоа...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Јас да знам дека имам рак и гомна би изел ако има најмала теоретска шанса за излекување. Нема што да се изгуби, а без напор животот се губи обавезно. Ни цитостатици ни други фармацевтски срања не помагаат. И онака подобро е да се умре од труење отколку да се живее со доцна фаза на рак.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Иако не ја прочитав целата статија сум запознаен,знам дека многу луѓе што пијат газија како лек од рак.
Најдобра била донесена од Истамбул.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Јас да знам дека имам рак и гомна би изел ако има најмала теоретска шанса за излекување. Нема што да се изгуби, а без напор животот се губи обавезно. Ни цитостатици ни други фармацевтски срања не помагаат. И онака подобро е да се умре од труење отколку да се живее со доцна фаза на рак.

само пази после пиењето, кога ке ждригнеш да не си до отворен оган..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
А замисли да прднеш петро-метан...