Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615942 пати)

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Интересно.
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
Повеќе би рекол жалосно. А и во трудот и социјалата е жалосно :(

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Дизентерија.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Not a valid youtube URL

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
едит: фала Џиџи :)
« Последно менување: 17 Декември 2012, 23:54:23 pm Спенсер »

Отсутен djidji

• Легенда
Пиши што ти треба...

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
"Паралелата со актуелната приказна во нашето здравство ми се чини многу на место. Особено откако по неколкунеделното траење на штрајкот на лекарите-специјалисти и неуморната владина медиумска кампања за народот како жртва на неодговорните бели мантили, премиерот ниодкуда се појави со една, навидум невтемелена изјава, дека болните не треба да стравуваат зашто функцијата на јавното терцијарно здравство ќе ја преземат приватните установи. Клик! Од тој момент веќе ништо не е исто во врска со штрајкот. Одеднаш го насетивме мирисот на доктрината на шок што почна да се шири од задкулисното сценарио што го плетат властите и капиталот. По еднодецениска битка за народните пари од Фондот за здравство, сопствениците на приватните клиники го најдоа најслаткиот начин како да се доберат до здравствениот денар. Во моменти кога народот најмногу ќе биде исплашен за својата судбина во болест и мака, ќе ги уфрлиме во игра моќните корпорации, кои од љубов кон населението ќе ја преземат улогата на корисници на фондовските пари. Јавното здравство, тој гнасен комунистички мастодонт, тој свиреп непријател на оваа божја раса, ќе мора да падне. На негово место, како принц на бел коњ, ќе дојава приватниот спасител за да не’ лечи со нашите пари. Народот, кој сега го носат по антипротести и лаења, дур се сврти малку лево-десно, веќе ќе биде роб на некаква понижувачки скроена медицинска услуга што ќе му ја нудат разни Систини и Кристини.... "

http://danesezaboravi.blogspot.com/2012/12/blog-post_21.html?spref=fb

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен djidji

• Легенда
Ја ова си го осетив на своја кожа и џеп, не би посакал никому да оди по мојот пат...
Deni би рекол ГОЛЕМА вистина е напишана горе, само уште кога би знаел и кој друг стои позади Систина и остало ...
Нема полоша и поопасна работа од покондурен сељак !!! Капитализам ... хммм, мене ова ми личи на ИМПЕРИЈАЛИЗАМ !
Додека има овци, ќе има и волна, ако ако . Kaко и кога Трпе, Мирко, Добре и остали се спротиставиле ??? Секогаш чекале НЕКОЈ ДРУГ да им го реши проблемот. Е па Македонче, ЧОРБА !

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Тоа е толку очигледно. Или па јас дека се интересирам, па ми е очигледно.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
Luge ima li domtor na forumov. Denes mnogu blago se zakaciv na viljuskar na rabota kaj kolenoto i posle 3 saati pocna stapaloto da me boli. Duri i malce mi otece. Se mislam da odam do urgenten da me snimat ama so ke snimat ni koleno me boli ni stapalo povrediv...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Штрајкуваат докторите на форумов, иди нека де ѕирнат.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Поздрав до персоналот на ургентиот центар на Клиника за кардиологија.
Денес за жал завршив таму. Додека се освестив веќе ми направија комплет снимки и цела листа со закажани прегледи и тестирања. Колегиве не знаеле дека си носам книшка и сини карточниња со мене, а персоналот рекле: не е проблем ни за книшка ни за картончиња кешки да го спасиме чоеков.

Еееее.... што ти прави нервоза и стрес. Те убива секој ден по малку се додека не пукне тиквата. А тогаш ни кучињата алот веќе не ти го јадат...
Од сега па натаму.... ни работа ме нервира ни политика... ништо. Fudge it.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Aman be Mile sto taka?

Jas na rabota sum odgovoren  za 30 vraboteni od koi 20 razlicni nacionalnosti, mozes da zamislis koj stres e toa, se nervirav i jas kako lud pa eden den koga mi se slosi svativ deka ako ne najdam nacin da se spravuvam podobro so stresot nitu sebe ke si pomognam nitu na rabotata.
Pa zatoa koga nekoi mrci pred da se iznerviram i stavam vo konflikt brojam do 10 kako nenormlen, disam podlaboko pa duri na momenti se isklucuvam i ne slusam (za poslednovo treba praksa inace si naebal..lol), a da i teretana obavezno.

Kolku pati si svakal posle probem deka dzabe si se nerviral, deka ustvari resenieto bilo ednostavno samo poradi momentalnata nervoza ne si mozel da go vidis, ora ova da ti se slucilo barem ednas, za posle toa da se pcuesh sam sebe.
Temperamentot i momentalnoto izbuvnuvanje e toa sto gi ebe matematikite, nauci se da go kontroliras ova i ke bides ok.

Ne se obiduvam da ti popuvam tuka(te molam ne me svakaj pogresno) postar si od mene, samo se obiduvam da spodelam nekoj nacin sto i mene mi pomognal.

Edit; nekogas pomaga koga ke udris nekoja tupanica na Biro, ali za ova porizi se da bides sam zasto ne izgleda bas prijatno..lol

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Не ти замерува, туку полека ја учам таа лекција. Нешто ќе се мења, или мојот пристап кон работата или самата работа.