Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1820557 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ја имам една забарка, близу МВР. Пашовска. Одлично си врши работа.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Некој добар забар ? Околина на Карпош 3/4, Влае, Ѓорче...

>:( само тепан, па силуван, па запален, па изгорен забар е добар забар  >:(

само под услов да е женско.. инаку скрати ја малку листата... доволни се и 2-3 начини... :)

Ама ти си Голем човек немаш гајле, Миле мора прво да го истепа за да му го напика :D

Иначе ќе му избега забарот :D ;D :D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Денес бев кај Туран. Докториве може слободно да си ги скинат дипломите ... Со чесни исклучоци!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Денес бев кај Туран. Докториве може слободно да си ги скинат дипломите ... Со чесни исклучоци!

Што направи кажи жити све? Мене ми кажа дека еден човек бил и наводно ништо не му било подобро...Ј-бем ли га....
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
Ќе се чудиш ако ти кажам дека у 10 и 15 отидов на работа !!! Ми вика тоа што повторно сум се укочил е дека ми истекло и од левата страна (и стварно, сеа левата нога ми трнеше долу за разлика од првиот пат). Ми вика легни на кревет, а тој висок, ја неможам да се качам на кревет :) и ми го откри без да му кажам (забораев) уште еден дехидриран дискус горе. Ми вика ти си за операција (а ја му идам со НМР снимки ...ама не сака да ги гледа), ја можам да ти помогнам (не им го вика на сите - има некаде каде стварно може да помогне). Ме стисна на неколку места силно и горе со лакт ме прекрши (Наде ќе се онесвестела :D) и вика ете .. сега нормални дишиш. Ми трнеше уште палецот на левата нога и тоа со две стискања го среди! За три доаѓања вика и 50 евра ќе те средам, бива или не? Море 60 ќе ти дадам (10 за алал) само опрај ме ;D Првите моменти уште бев укочен, сабајле и навечер мраз треба да држам на местото пола саат.. Отидов дома и ... SURPRISE !!! Болка имав (и уште имам), ама не сум укочен. Пиев кафе и отидов на работа - у несвест паднаа кога ме видоа, мислеа дека лажам да не идам за Косово :) Зборев додека чекав со со други - скоро на сите им помогнал (ако се нафатил). За тебе рече дека треба да те види и да ти воспостави дијагноза (мене ми ја потврди со медицинската) и ќе ти каже бива или не (за операциај пу пу не дај Боже !!!). Важно е да не се караш, против речиш и да си чист и намирисан - иначе лом ги прави пред сите :D Имаше и бебиња, незнам, три месечни можда, скраја да е, што све не. Работи од пон до пет од 9 до 13 ч. (У 11 заклучува врата, пошто не може више да прими). Иначе легенда е: Бела панталона (докторска), кожна јакна и шешир :D Вика А БЕ ЈА СУМ ГОСПОДИН ЧОЕК - вие сте сељаци за мене ;D Забеган тоталка, ама важно помага ! На една и ги истегнал прстите од нозете долу и се исправила, на друг (Турчин) опериран му рекол дигни ме (а има преку 110 кила) ... Смешки ;)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Ај нека е за арно и за убаво!!!
Чул те господ...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
Доста корисно Џиџи, ќе може ли број или каков и да е контакт од човеков? Мајка ми има гоелми проблеми со коленото па да пробаме и таму уште.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен djidji

• Легенда
Ако е помлада од 50 години (не прима постари) мислам дека може да и помогне. Човекот си е школован, не е некој ... ;)
070/772-892, мада често јавува дека е недостапен. Најдобро е да отидете до таму ЗАГРЕБСКА 28 у вториот пролаз после Биотек !

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Овој ли е тој што има Шведска или на некое слично место работено?

Отсутен djidji

• Легенда
Незнам, на Истокот некаде како имам слушнато ...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
јас до сега сум бил кај туран точно 3 пати. на нозе ме има враќано инстант... пошто работам физичка работа (кревање радијатори, солари и клими е релативно тешка работа)и како таква знае да ми зезне кичма-грб и тоа инстант да паднеш да неможеш да станеш, а камо ли да одиш.. за работење ни муабет да не правиме. рвиот пат нормално отидов по болници, ме маткаа на снимања дрн дрн дрн, ме издупеа со инекции и апчиња и по 5-6 дена абер да се немало да се исправам макар, врзан за кревет и еден бастун што го имам од дедоми... по препорака отидов кај туран и тоа тогаш работеше двократно. од 9 до 13 и од 15 до 19ч.  прво легнување на маса, ми рече: ЌЕ ВИКАШ И КЕ СЕ ДЕРЕШ АМА АКО, ЗАТОА ИМАШ УСТА И ГЛАС... кога ме фати некако, кога сум се раздрал мислам дека стаклата му испукаа... да не дужам.. првиот ден точно 75 минути лежев на креветот... има 3 кревети внатре. јас бев на тој до прозорот. на секои 6-7 минути влагаше и на различни места стискаше.. после 1 саат ме натера да ги кренам рацете, нозете и главата наназад за да види нешто. пак ми искрцка и истегна нешто, ме остави и на крај дојде и пак нешто стискаше со лактови и со палци... после 75 минути лежење ми вика ај стани, ја за бастумот се фатив а он ми го шутна... И ВОАЛААААА.. не дека не ме болеше ама можев да трчам... ни на сон не сум верувал дека такво нешто може да се сулчи...

5 јебени денови неможев да дишам, влечејки се по државна а нашиве лекари ми поставуваа разно разни дијагнози меѓу кои имаше и еден кој муабетот го почна со “ќе те сецнеме тука од десната страна“...

после вкупно 9 идења (понеделник-среда-петок) ни болка ни бутур... и тогаш и ми рече, ова ке ти биде проблем зашто како дете веке си ја ебал кичмата... и точно е, како дете ја ебав кичмата... не кревај премногу тешко... е ај не кревај, кога тоа ти е работа... и нормално по некое време пак ми се деси... на 4 лазејки од објект право у комбе и правец кај него, на оправање...

а да.. одоколу-одоколу ке те испраша и што работиш. знам за многу луге што им помогнал и на терапија ги средувал, и денар не им земал... значи и со усул е... не е човек што по секоја цена сака пари да ти земе... инаку да, учен човек е, анатомија на тело ја владе, во турција има учено и медицински факултет има завршено, а и по белиов свет ебавал сојки работејки го истово... има направено и измислено крема за сунчање со ПХ фактор 100, значи тотална блокада и на сите зраци од целата гама на топлотни зраци... и не ја дава пошто зашто форумулата... рече он тогаш... 1 милион им ја понудив на џонсонс и на бекутан... нека размислат имам ја време за чекање, не ми е нож на грло...  луд човек, одлепен до даска, ама има знаење огромно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
Ретки се тие... Совет за вас со болна кичма и грб за да не се маткате често по вакви работи... По можност секоја втора недела на масажа... ама спортска масажа, не од педерскине. Маж да те фати да ти намести се и сешто позади. 300 ден на две недели не се многу, а многу се добива. Имате кај Александар Палас доле под кафичот за тенис...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Ретки се тие... Совет за вас со болна кичма и грб за да не се маткате често по вакви работи... По можност секоја втора недела на масажа... ама спортска масажа, не од педерскине. Маж да те фати да ти намести се и сешто позади. 300 ден на две недели не се многу, а многу се добива. Имате кај Александар Палас доле под кафичот за тенис...

Бојан, вака се немам насмеано уште од клипчево на Маршер.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
Ахахаххахаххахахаххахахаххахахах
Ама пази, не сум јас тој со перверзните мисли