Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 2034754 пати)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3876
😂😂😂
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 784
    • ibiz.mk
момци ајде инфо кој од кај користи и како е задоволен со приватно здравствено осигурување.
претходно користев преку uniqa(сегашна sigal) преку фирмата

сега сакам самостојно и за цела фамилија.

побарав од sigal ми дадоа понуда 1700евра годишно(540 за возрасен и 320/420 по дете) за 4члена фамилија
разгледав во триглав ке излезе ~500 евра за 4 члена

некој од друго каде користи и како е задоволен. ми треба лично искуство

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2971
Голема разлика во цена од Уника и Триглав, а дали има голема разлика во пакетот на услуги?
Своерачен потпис ;)

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
    • ibiz.mk
разликата е unika покрива трудничко, стоматологија(до 250евра годишно) и очно до 250 исто годишно, и Превентивни прегледи.
друго е се исто
разлика е огромна. x3

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7219
  • Бенве сие бенве
Приватно здравствено е најголемиот скем во република северна македонија

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4040
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Јас од Триглав сум презадоволен. Ми се најде кога највеќе ми требаше (операција на карцином на дебело црево, болничко лекување), ми покрија се до денар, и секоја една контрола од тогаш наваму (компјутерска томографија до контраст, ехо на абдомен, тумур маркери итн итн) поврзана со мојата дијагноза.

На страна стоматологија и други ситници.

Sent from my Xiaomi 17T

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2663

Другата опција е да се ослониш на државното здравствено што секако го плаќаш, така да со лесно

Отсутен nestor04

• Легенда
  • Пораки: 7068
  • Шо да пишам тука?🤔

Ако е платено од фирма вреди  ;)
По 1 година од вработување добиваш бесплатно ПЗО во Таскфорс и останати фирми, секоја чест.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 938
момци ајде инфо кој од кај користи и како е задоволен со приватно здравствено осигурување.
претходно користев преку uniqa(сегашна sigal) преку фирмата

сега сакам самостојно и за цела фамилија.

побарав од sigal ми дадоа понуда 1700евра годишно(540 за возрасен и 320/420 по дете) за 4члена фамилија
разгледав во триглав ке излезе ~500 евра за 4 члена

некој од друго каде користи и како е задоволен. ми треба лично искуство
500 евра е годишно за 4 члено семејство.
Добро разбрав ?

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
    • ibiz.mk
@draganamon за триглав да. Имаат калкулатор на сајтот излегува нешто над 30000годишно.
Еднократно или нешто +ако плаќаш месечно
Е сега од калкулатор и реалност може да има некоја разлика, очекувано

@KaZaN фала на искуство

Инаку државно според мене џабе го плаќаме

Отсутен Jimny

• Сениор
Доктор гладува со штрајк да се вработи.Толку од здравство
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7926
И приватното не е тоа што беше, ама сепак, државното е посебна категорија. Пред 3-4 недели ми викаа обезбедување во Систина.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5544
Vo cel svet za zal e taka stanato. Nedaj boze da ti treba doktor...

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен Jimny

• Сениор
Vo cel svet za zal e taka stanato. Nedaj boze da ti treba doktor...

Не е исто кога одиш на доктор со 400 евра плата и со 4илјади евра.Ваков хорор од здравство верувам нема по бел свет барем излеговме видовме ако не повеќе 2улици повеќе ако не друго. Пак тоа го верглам ке не до иселат со 400 евра не ти живее народ и не правиш држава.Сва среќа индија ги има милијарда па тоа што не успеа Александар Македонски у нова историја успеа на Индија да ги има планетарно секаде.Со 400 евра 26 дна да рмбаш бате не очекувај ништо.Ке си тлиеме по ходници и ке те праќа на приватно магнет да платиш 15илјади а плата зимаш 26, господ да не даде на никој да загази таму.Другар мој мајка му ја испуштија води судски процеси... хаос е страшно е и тажно пред се што доживеевме од памтни умни да се патиме...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5544
Ne treba mene da mi objasnuvas kakvo zdravstvo ima nadvor od MK. Mmogu dobro znam i nema sto da vleguvam vo diskusija so AI.
Nedajboze da ti treba zdravstvo, toa e..