Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1611354 пати)

Отсутен ivanduk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 52
јас кога имав песок во бубрези матичната ми рече пиво да пијам

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6153
  • Шо да пишам тука?🤔
Има фајде да давам 1400 за сирупот?
Таа сама кажа кичмата те боли.
Сирупот е UROLITINN.

@vladic3110 најверојатно ми е од одморот во Берово, клецни, искапи се, клецни-искапи се, па пали го огнот, земај дрва од надвор.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
да не пиеше од чешма вода? тиња е

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
Зафркната е малце, го чистам ситото еднаш неделно. Фаќа бигор. Си купив Пролом и ќе продолжам да ја пијам. Многу полоша била водата во Скопје и Велес. Имам другари од таму и се жалаат доста од водата.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Во берово мислев, тамо е доста нечиста, дури и матна. Прилеп пијат вода од стуенчица, нека не ве лажат дека не чинит, далекупомалце бигор имат од СК.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
Таму бев 3 дена, испив Визиана 1л и околу 5л негазиран сок. Од чешма ако добро памтам не пиев.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3145
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Таму бев 3 дена, испив Визиана 1л и околу 5л негазиран сок. Од чешма ако добро памтам не пиев.
Жут сок на растварање ?

Отсутен Bicikle

• Легенда
E de ko studenti cimerite se prepija stepcinja ene gi nishto ne im e. Shishinjata vnatre stanaa ko betonirani xD
Ali vodata berovo ne znaa kolku e bakterioloshki ispravna, zatoa prashav. Na oko se gledat deka e matna, ama edo e oko, drugo e laboratorija. Sepak ne bi ja piel.

Отсутен flashgordon007

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 129

Вода, обична од чешма или од шише (провери ја датата на важност на водата во шишето), за базичен метаболизам на човечкиот организам е потребно минимум 1,5 литар дневно (доктори препорачуваат 2 литри). Секоја количина помала од таа, ќе ти се свети на стари години.
Корекција: овие од Мајо клиника имаат друго мислење: https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/water/art-20044256#:~:text=So%20how%20much%20fluid%20does,fluids%20a%20day%20for%20women

Отсутен flashgordon007

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 129
Убаво ти кажала докторката дека имаш проблем со 'рбетот... Тоа ти се вика ишијас (веќе спомнав) и бара топло, барај информации на нет.
А можеби и на ехо не ги распознале камењата... прави комбинација од знаењава добиени овде и сам донеси си заклучок.
Е, да, за полесно исфрлање на камењата даваа и некои лекови за простата, со нив каменот излетува како од пушка :)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
Препорачајте матичен лекар, по можност во аеродром.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
Зафркната е малце, го чистам ситото еднаш неделно. Фаќа бигор. Си купив Пролом и ќе продолжам да ја пијам. Многу полоша била водата во Скопје и Велес. Имам другари од таму и се жалаат доста од водата.
Водата во Велес е одлична, најсериозно. Нема бигор и е подобра од било која флаширана вода (можеби освен пролом)

Др. Симона Медисенс ординација, ама Ново Лисиче е.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615

Сега се отвори нова ординација спроти слаткара Делиција до ДИМ маркет, стар Аеродром, на ул Пандил Шишков, само немам искуство, чисто заради локацијата ти споделувам
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Morphius

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 69

Кај мајчин дом, позади зона азури. ПЗУ Тодоровски.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
Фала многу на препораките.