Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1612474 пати)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Симо кој филипс го имаш? Гледам има неколку oneblade модели, од 50 до 130евра. Ќе земам еден па ќе видиме што ќе биде.

eдит:Симо сигурен си дека е oneblade? Го изнаплукаа во една група на фејзбук.  :)
« Последно менување: 03 Декември 2023, 08:09:37 am bear »
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Јас имам 2-3 машинки за шишање, компактни мали на полнење. Има по инстаграм продаваат неколку страни кои што ги снабдуваат берберите со опрема. Барај некоја со “јака нула” кажи им дека ти е за бричење, ќе се преродиш. Моите се VGR, околу 20еур одат.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Симо кој филипс го имаш? Гледам има неколку oneblade модели, од 50 до 130евра. Ќе земам еден па ќе видиме што ќе биде.

eдит:Симо сигурен си дека е oneblade? Го изнаплукаа во една група на фејзбук.  :)
Основниот го имам, овој:

Сега гледам некои понови варијанти, ама пак би го земал основниот.
тие другите додатоци не ме занимаат, имам машинка ако треба да кратам влакна на повисоко. Батеријата трае доволно долго и за подолги одмори, компатибилен е со новиве oneblade360 ножиња, и ептен ми брка работа.
Едно ноже трае околу 3-4 месеци, зависи колку често се бричиш (јас преку ден или преку два).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
Симо, дали летаат влакна при бричење со ова од Филипс или е исто како и со брич? Прашувам зашто некад кога нема да се бричам подолго време, морам со машинка (за шишање) и летаат влакна па после морам да го чистам лавабото :)

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
За таа работа чичко ти Али е пријател. Одлично е, со него сум јас.

Инаку јас користам машинка Philips BT3226 неколку години уназад.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Симо, дали летаат влакна при бричење со ова од Филипс или е исто како и со брич? Прашувам зашто некад кога нема да се бричам подолго време, морам со машинка (за шишање) и летаат влакна па после морам да го чистам лавабото :)
Летаат, нема шо да праат :D Го чистам умивалникот и тоа е тоа :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
Philips OneBlade +1, батерија за 15ина бричења сигурно. Имав и јас мака со осип после бричење со класичен брич, сега сум раат.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5203
Samo umivalnikot? Ja nemozam da docistam nasekade

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Јас си земам подвижно огледало, застанувам под тушот, затворам завеса, закачувам огледалото и стрижам.

После се туширам, на крај удирам брич. Ем кожата и остатокот од брадата мека после туширање, полесно се бричи. На крај Нивеа со алкохол да пече малце. Немам проблем со чистење влакна и немам проблем со црвенило. И не бричам контра.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 243
За сите што имаат мака со иритација и црвенило после бричење покрај советите од погоре за Philips бричот, би препорачал и употреба на Alum Block, незнам на македонски како би дошло во превод. И јас имав мака со јаки иритации и црвенила, после секое бричење бев ко да ме давел некој, до душа тоа е од бричењето контра, али на крајот спасот го најдов со ова. После бричење и плакнење, се поминува лицето со кристалот кој ги затвора сите пори, прави дезинфекција и прекинува крварење доколку има. Се остава да реагира некои 15тина секунди, се плакне со вода и после тоа стандард aftershave.

Го барав секаде низ маркетиве, ДМ, Космо и слично, за на крај да најдам на Бит Пазар за 100 денари. Препорака кој нема користено слободно нека проба.

П.С При употреба има чуство на пецкање и мало пржење на иритираните места.

https://www.youtube.com/watch?v=ScMHgdSLoLU

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Под кое име или марка го најде на Бит Пазар?

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
Под кое име или марка го најде на Бит Пазар?

Кристал или коцка за после бричење. На тие тезгите што се внатре каде што продаваат жилети и слично ги има.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
Нели е ова на времето што го викале „стипса“, барем во Куманово така се вика, стар „изум“ да престане крварењето
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
Нели е ова на времето што го викале „стипса“, барем во Куманово така се вика, стар „изум“ да престане крварењето

Па да, само што реално стипса е она како мало стапче т.е креда. Ова другово е исто само во форма на мало сапунче, али да хемиската структура е иста.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Да, ова е класична стипса. Од кога не сум видел!!