Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1422645 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
mrdaj levo desno, kruzno, vo sekoja direkcija so mojs da go mrdas vratot. Najverojatno istata maticna i mene mi e xD
plivaj na prazno, tija vezbite od fizicko nema da ti shtetat. A mene mi dade pozitivno mislenje za teretana. Ako si pocetnik plati si i trener prvite 2-3 meseci da ne plakjas dokturi xD

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
Кога веќе се спомна перница, некој да препорача? Имам една од Дормео Сиена ама веќе е години и тврда е неудобна.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
Ne takva tvrda e ja drzi glavata povisoko imav takva od memori pena ama ja smeniv za poniska pomeka ....gledaj da ti odgovara sprema sirinata na ramenicite da moze ramno da ti ja drzi glavata ....

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 406
Препорака за PerDormire перници, имам 2 со различна дебелина, топ се.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
Препорака за PerDormire перници, имам 2 со различна дебелина, топ се.
Се сложувам, пишувано е. Многу добри перници ако си ја погодиш висината.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
Има некаде шанса да се провери тоа во салон некој или тешко?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Има некаде шанса да се провери тоа во салон некој или тешко?

Да. Имаат во салонот кревети и перници изложени, можеш да пробуваш колку сакаш.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2351
@DimitarMK Со лесно, побрзо закпрепнување
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • MadaFunker
Димитар со лесно нека е, Владич и остали бујрум вежби со објаснувања
https://www.posturedirect.com/exercises-for-deep-neck-flexors/
New blood of old school

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Во голем број случаи самата циркулација кон главата е намалена заради ставата на вратот и главата.
Односно некој од овие крвни садови може лесно да се притисне (или држи притиснат) заради оваа напрченост на главата нанапред.

Еве како изгледа.

Се што треба е брадата да оди надолу и наназад. Секогаш кога ќе ти текне. И полека да се враќа вратот и главата во нормала. Мислам дека и при првото.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
Денес на контрола ми препишаа вежби на физикална и магнет 10 дена.
Исто така препишаа колаген 11000 плус и апчиња melox fort.
Синоќа имав јаки болки во мускулот, инаку бев подобар. Имам укочени прсти на левата нога од l5 s1.

И да не случајно има некој што оди до Бугарија, слушнав дека таму е поефтин колагенот. Тука е 4.100 денари 50 ампули. Ке треба да ги пијам 3 месеци поточно уште 40.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
iherb барај.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
Vo bugarija bea 1650 den 30 ampuli na dolpz od tamu gi zemam 3 meseci pies 3 meseci odmaras sega nesto se pokaceni okolu 2000 den 36 ampuli bile .....inaku ovde se 100 den ampula neznam koj gi zemas ama CH alpha se tolku i se edni od najdobrite.....Pernica bi ti sovetuval kolku poveke lezis ke ti bara teloto poniska ne zaletuvaj po ovie  anatomskite jas sega site gi ostaviv mn visoki idat i avtomatski ti se iskrivuva vratot .....sustunata vo pernicite e da si najdes soodvetna visina sprema ramenicite ....Ova za exturzija i fizikalna ne mi ode bas zaedno ama ako ne ti go vospaluva pritisnatiot nerv odi si ja ....

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2205
И покрај фактот што во Македонија бев крводарител со 29 дарувања,било каква забарска услуга ми беше наплатена.Пломбирање/лечење на заб си плаќав некои си 15-25е.
Денес со сопругата имавме закажан термин за матичен забар во ДЕ.
На двајцата ни извршија  преглед во кој беше и вклучено ренгенско снимање,кај мене беше извршено и чистење на забите од забен камен.
За сето ова не беше наплатено ништо,во разговор со сестрата која е од нашите краишта ми рече ретко за некоја забарска интервенција се наплаќа,но ако дојде до тоа ќе бидеш известен и без согласност нема да се интервенира,но за пломбирање/лечење на заб не се наплаќа.Ми напомена дека за полирање на забите услугата чини некои си 80е од кои 40е покрива здраственото осигурување во една календарска година.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4999
Ne se naplakja amalgamska plomba, kompozitna kolku sto znam se plakja. Osven ako nemas dopolnitelno osiguruvanje

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk