Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1422677 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • MadaFunker
Друже не е страшна дијагнозава. Иначе со озон има и Скопје, Блажевски.  Не сум сигурен за процедурата ама ја има.
Барај МСМ, кондроитин и глукосамин, колаген.. ко што ти пишаа во акутна фаза си, ќе помине.
New blood of old school

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • MadaFunker
Sakate da kazete deka ima chare za diskopatija? Deka moze da se regenerira toa perniceto megju prsleni?

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Читав истражување некое после 2 години пиење кондроитин и глукосамин се има вратено дискот во нормала и тоа кај постар пациент но само кај диск што уште е активен
New blood of old school

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Седечка позиција е смрт за кичма, за џабе Римјаните не јаделе лежејки :D

Туку ај оваа дешавка
2019 крај на август некаде, као ѓавол некој да ми се качил на грб, болење измеѓу плешки тоа кичмата.
Тргнав по патот од матичен па натака, снимаа, читаа, дијагнозираа, терапија онаа со струја, во меѓувреме си исчезнаа болките (7 дена без лекар/1 седмица со лекар) :D

Летово крај на Јули повторно истото, да истрпам или да одам на лекар?
Ај ќе одам, ионака 3 години се немав појавено, да види дека сум го преживеал Ковидо :)
Влегувам замаскиран, таа со 2 маски ме прашува што ми е, и велам грбот го осеќам као 2 полутки, исто као пред 3 години...
Таа ни едно ни две, еве ти упат за Ковид тест, јас ама докторке, кичма, сколиоза, ишијас, овој оно...

Си одлежав 1 седмица зандана дома поради позитивен тест ;D
Кичмата помина по 7 дена ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
Добро, можела и на гастро да те прати со тоа цревото да те испитуваат, си имал среќа :)))

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
Добро, можела и на гастро да те прати со тоа цревото да те испитуваат, си имал среќа :)))

Како некој што 3 пати има правено гастроскопија - ништо страшно.
Првиот пат е најстрашно дека непознато, инаку има далеку позаебани испитувања што на хартија и на збор звучат полесни.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
Сеа на 16ти треба втора да правам на државна, ми се враќаат нозете ама чим ја истрпив првата си велам и оваа ќе ја истрпам.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен balanar

• Редовен
Сеа на 16ти треба втора да правам на државна, ми се враќаат нозете ама чим ја истрпив првата си велам и оваа ќе ја истрпам.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Нема страшно, не му ја мисли. Си поминал една.
Мижи и ќе помине, секако не боли баш. Највеќе нагонот за повраќање е најизразен, ама на празно хаха

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10461
Ја однесов колана на дијагноза, постресно ми е него ја ко лежев клиника. То е тој потежок испит :)
Со избегнувње на црвено месо драстично ги намалувате шанските за колоноскопија. Лично јадам и че јадам црвено месо, но вие за себе може да си донесите и поинква одлука.

Отсутен balanar

• Редовен
колоноскопија

Муабетот беше за гастроскопија.

Отсутен Mikius

• Легенда
Хахаха, 2008ма имав закажано ама куртулив :)

Се почна после одморот во Хрватска каде водев здрав живот, медитеранска храна, ово, оно...
Неколку дена откако се вратив почнаа стомачни болки од лева страна, (имало некое црево таму), нагон за мочање, серење, почна и левата нога да ми се кочи во некои покрети, за влегување у кола со раце ја дигав да ја внесам :)
Сепак испадна некое песокче од бубрег кое се симнало.

Најинтересно беше крвната слика каде холестеролот над лимит, ебати медитеранската храна ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10461
колоноскопија

Муабетот беше за гастроскопија.
црево си е црево   :-X Ни едно ни друго најарано.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6448
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
другари, предлог за добар уролог Кај нас да не имате?
Матичнава сака да ме прати кај некој, но тој е хаос со термини т.е многу ретко пушта термини.
И прашање е дали ќе дојдам до другата година на ред кај него.
Затоа ако сте задоволни од некаде без разлика приватно/државно пишете.

Не знам дали најде, си реков некој ќе ти препорача, па ај јас да фрлам еден збор.
Јас бев кај Слободан Гурмешевски, така ми се падна дека итен случај, човекот испадна фер и трпелив, комуникативен како со мене така и со другите шо ги гледав на контрола. Колку е, шо е добар не знам, ама ако би имал потреба би одел пак кај него.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Covek sam kako moze da se po.be toa e cudo. Imam odamna nekoja dijagnoza diskus hernija, veke i zaboraviv nesto L S 3 4 5 koj znae koi i kolku brojki ama so vreme nauciv da se pazam i koga mozam da izbegavam teski raboti, navednuvanja itn. no sabajle..

Cekam da donesat nov sporet kaj majka mi i ajd da go izvadam stariot. Vleci turkaj niz kuca i ok go izvadiv nadvor. E sega, djavo kad ne ti dava mir  pa namesto da pocekam nekoj da dojde da pomogne nesto mi pukna film i grabanje sporet u ruki, diganje i nosenje nekoi 20m do supata. posle probav i noviot taka da go vnesam ama jok, morav da vikam pomos.
Eve sega lezam, sedam i poluukocen i ke cekam za kolku dena ke pusti ( obicno za 3 do 4 dena pusta). UPM
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Mikius

• Легенда
Covek sam kako moze da se po.be toa e cudo. Imam odamna nekoja dijagnoza diskus hernija, veke i zaboraviv nesto L S 3 4 5 koj znae koi i kolku brojki ama so vreme nauciv da se pazam i koga mozam da izbegavam teski raboti, navednuvanja itn. no sabajle..

Cekam da donesat nov sporet kaj majka mi i ajd da go izvadam stariot. Vleci turkaj niz kuca i ok go izvadiv nadvor. E sega, djavo kad ne ti dava mir  pa namesto da pocekam nekoj da dojde da pomogne nesto mi pukna film i grabanje sporet u ruki, diganje i nosenje nekoi 20m do supata. posle probav i noviot taka da go vnesam ama jok, morav da vikam pomos.
Eve sega lezam, sedam i poluukocen i ke cekam za kolku dena ke pusti ( obicno za 3 do 4 dena pusta). UPM
Каков Загор какви бакрачи, Блек Стена људи :)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886

Каков Загор какви бакрачи, Блек Стена људи :)

Pa ne se site milenijalci depilirani ili sto i  da e, nekoi ovde i vojska sluzele :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају