Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1611585 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Еве за моите маки, извештај од рентген. Оваа вечер е премногу лоша за мене и изгледа нема да има спиење па да пишам.
Истите резултати од минатиот пат, немало подмачкување на Л3 и Л4. Пијам апчиња секакви, масти ладни, коњски, топли и што уште не.

Бев на Кинезот 2 пати на терапија со игри, од кои неќна беше многу болно, добив 20тина убоди, но вчера бев скооро како нов. Денес станав со болка назад кај "крстот" за таа болка од кај 22ч вечерва до сега да стане неподнослива.

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
Боше незнам дали е истата мака, ама татко ми пред години, можеби 10 има од тогаш имаше мака со кичмата, знам тогаш одевме до Дебар, немам појма дали е уште жив човекот, ни дали работи уште со тоа, не е доктор, од оние со биоенергија нешто беше, ама на татко ми му поможи.

Да се распрашаш ако ништо друго.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
Барај си преглед од неурохируг да те препрати на магнетна,  со ртг ништо не се глеа, од дисковите,  може и да е истечен некој а да не го глњдаш,  оваа терапија ништо нема да ти го реши проблемот,  Миокалмлт е ветер во магла на органска база,  џабе фрлени пари. Барај приориттен упат да не чекаш,  или жали се за итен дека не се издржува,  ако веќе нема чаре оди приватно плати за магнет по клиники, после ќе знаеш соодветна терапија, дали физикална/декомпресии, операција итн..

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2170
И закачи вратило дома и прави dead hang. Прво 5-10 секунди, па ќе зголемуваш на 20-30-40 секунди итн. Помага за декомпресија на рбетот. Не е магичен лек, но можеби ќе ти помогне, а 100% нема да ти направи проблем.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
Зависи до кој степен е замината работата, најдобро после снимка ќе си види, висењето помага во повеќето случаи,  ама за почеток најарно е да допира со прстите,  да не е  на цела тежина кичмата оти уште поќе болка ствара некогаш.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
Барај си преглед од неурохируг да те препрати на магнетна,  со ртг ништо не се глеа, од дисковите,  може и да е истечен некој а да не го глњдаш,  оваа терапија ништо нема да ти го реши проблемот,  Миокалмлт е ветер во магла на органска база,  џабе фрлени пари. Барај приориттен упат да не чекаш,  или жали се за итен дека не се издржува,  ако веќе нема чаре оди приватно плати за магнет по клиники, после ќе знаеш соодветна терапија, дали физикална/декомпресии, операција итн..

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Имав правено магнетна пред 3 години кога ги минев проблемите со кичмата. Одев и во Превентива99 на декомпресија, помогна нешто од нешто, но како што кажав највеќе ми помогна акупунктура.
Бев минатата недела на еден третман и имаше подобрување, пред 3 дена бев на втор и имав многу убоди на 3 места, ногата, бутот и кичмата.

Се беше океј имаше доста болка од иглите ама се смири вечерта веќе. За нареден ден вечерта (синоќа) имам неиздржливи болки. Не помогна ниту Кетанол со Дексаметазон инекција, па не сум спиен веќе 20 тина часа а уште поголем проблем е тоа што не сум во можност да седнам никако ниту пак да легнам. Истото продолжува и денес, само со не толку многу јаки болки.
Контактирав со Ординацијата, им пратив слика од местата каде што имаше убоди рекоа дека е добро заздравено и демек нормално да има болки. Ама штом јас синоќа се тресев од болка целиот, друг не знам што би направил. :)

Ми препишаа инекции, да ги примам 5 дена по ред и требало да се смири. Amp Niflam NV ,ampMilgamma NV, amp Diazepam N  III, lokakno Ibutop gel.

И закачи вратило дома и прави dead hang. Прво 5-10 секунди, па ќе зголемуваш на 20-30-40 секунди итн. Помага за декомпресија на рбетот. Не е магичен лек, но можеби ќе ти помогне, а 100% нема да ти направи проблем.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Да, имам дома вратило и се тегнам на него неколку пати дневно и се осеќа подобрување.

Само што сега е многу поголем проблемот, се работи за згрчена жила (или ккао да го кажам точно нз) и таман бев добар еден ден, синоќа ете пак, ама со најјак интензитет сите овие години.

Да, ке си побарам пак магнетна да правам, ми рекоа имало некоја Италијанска болница демек ако добро разбрав, па може да се распрашам што како.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Човече, што тоа си згрешил толку во претходниот живот :(

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
Истото се прашувам... Еве вечерва почнав со инекциите од погоре, ке ги примам уште 4. Во Понеделник ке ѕвонам во Ремедика, да закажам преглед на Ортопед, бидејќи во Велес има еден ама бил на боледување.

Едит: дали некој знае Шумковски дали работи сеуште, и каде?
« Последно менување: 20 Јануари 2023, 21:04:13 pm Boshe »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
си пиел суплементи, да смениш начин на ихрана ... д3 к2 магнезиум колаген... ?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
Пиев Колаген скоро година, па пијам Jameson Manesium ,Calcium,Cink и Магнезиум со Б6 моментално.

Отсутен Bicikle

• Легенда
магнеџиуум бизлиценат, цитратот џабе го пиеш. цинкот и калциумот со поусул.
шумкоски последно на клиника беше.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
Благодарам за инфо, ги пијам по 3,4 таблети пред легнување. Овие две недели од кога сум вака 3 имам испиено вкупно.
Прашав во Државна таму бил Шумковски, да.

Апдејт, синоќа после инекциите бев подобро и заспав, но во 5:30 се разбудив со болки во мускуло на ногата. Од Понеделник ке одам до Италијанската болница да правам Магнетна.  Веќе немам сила од сето ова, така да размислувам да одам на некој местач (Фикрет,Владица, Џулијано) но певен со консучтација со него. Доколку проба да го намести нервот без притискање, кршење и слично. :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
абе суплементите ти се или превентивно, или од ко ќе бидат наместени пршлените за побрзо да се вратат во нормала, сепак мора некаква интервенција ако се разместени пршленуите, не може сами од себе да се наместат, освен во некои случаи ако си во почетна фаза. инекциите само ги исклучуваат сензорите за болка, не поправаат ништо, но дур најдеш решение мора некако болката да ја држиш во граници на издржливост.
Дедо ми (по жена) мегамед напрај магнетна, 14к беше на абдомен, чисто да имаш предвид...
Ортопед што ти вели ?  мада мене секој со различно мислење ми кажале, од мое искуство проблем беше физичка не активност, иако и прекумерен интензитет ми правеше проблем, со полесни тежини засега скоро да сум в ѓонија.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
Благодарам за инфо, ги пијам по 3,4 таблети пред легнување. Овие две недели од кога сум вака 3 имам испиено вкупно.
Прашав во Државна таму бил Шумковски, да.

Апдејт, синоќа после инекциите бев подобро и заспав, но во 5:30 се разбудив со болки во мускуло на ногата. Од Понеделник ке одам до Италијанската болница да правам Магнетна.  Веќе немам сила од сето ова, така да размислувам да одам на некој местач (Фикрет,Владица, Џулијано) но певен со консучтација со него. Доколку проба да го намести нервот без притискање, кршење и слично. :)

Ако одиш во ЕуроИталиа барај го Др. Блажевски за консултација
New blood of old school