Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1611484 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Go izgledav vcera celo, ednostavno nemam komentar. Kolku si nebiten kako covek samo za profit. Ushte polosho shto posle tolku vakvi skandali shto gi vadat drzavata ne mrda so prst, odnosno site se smeshsni vo se.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Мутно, мутно... :)
Баш протрчав исечоци пред малку, утре во целина...

Не ми се допаѓа некако "америчкиов" начин на монтажа.
Продуцентот, несакајќи, може и да заебал работа...
Со фаст форвард ги изгледуваш поентитете. Таман работа саат време да ги глеаш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Не не, гледајте го цело, секој сегмент е битен.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Цело го изгледав дома, добро е.

Во Жан Митрев влегуваш со корона, умираш од друга инфекција.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
А у државна?? Влагаш со едно, те лечат од друго а умираш од трето.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
И вака и така умираш, само кај жаци ќе те одерат и тебе и фамилијата :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Во државна барем бесплатно умираш.  ;D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
На крај исходот е ист.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
ако напрајл криминал, дека треба да одговара треба, ама некако брзо ги фрливме во вода сите спасени животи, а рака на штесрце спасил многу, и не е како кога ти поправаат ауто „мајсторе абе онај штраф те дупит, удри појако“ значи земи црево соши го да не пуштат вода па ќе прајме муабет колку не бил стручен.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Многу заебана ситуација, отиде кредибилитетот ако навистина до волку заебале...
А, да, еден куп фантастични доктори, особено хирурзи има таму... Се надевам нема да го јаде цела екипа заради лошотворството на поединец (уште еднаш, ако се докаже дека е така).
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Coekot mi lici na prevarant use koga kaza inhalacii so viski za korona da se pravi. Ne si ja gleda rabotata nego milionite.
2 raboti
1va dali nekoj znae kolkava suma treba za sa se napravi onaa bolnica so cela oprema vmatre
2ra tolku li imash traumi od detastvo ZanMitrev da ti se vika i bolnicata isto kako tebe

Отсутен Bicikle

• Легенда
Најискрено, и ја работа за пари, сега во 12 и 15 да ми јават за по платена работа, утре во 8 тамо ќе се нацрта. Е сега гледа да не заеба никого, ама и се паза.
А за преварите кажав, ако стварно правел далавери платени со човечки животи дерење на плоштад е многу хумана казна.
Додуша и со приваризацијата многу луѓе испоцркаа, никој не одговараше ама не значи дека не треба да промениме нешто.
« Последно менување: 20 Јули 2022, 00:12:58 am Bicikle »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
ако напрајл криминал, дека треба да одговара треба, ама некако брзо ги фрливме во вода сите спасени животи, а рака на штесрце спасил многу, и не е како кога ти поправаат ауто „мајсторе абе онај штраф те дупит, удри појако“ значи земи црево соши го да не пуштат вода па ќе прајме муабет колку не бил стручен.

10.000 да спасил, еден да уништил заради профит - мора да одговара! И тоа најстрого!
Дали ти би сакал да бидеш тој уништениот живот за негов профит? Дали твоите ќе кажат „еее отиде нашево дете, ама ако, 100.000 спаил чоекот...“

Ова релативизирање го слушнав и на други места. Не смее да се дозволи! Ни ка ко!

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец

10.000 да спасил, еден да уништил заради профит - мора да одговара! И тоа најстрого!
Дали ти би сакал да бидеш тој уништениот живот за негов профит? Дали твоите ќе кажат „еее отиде нашево дете, ама ако, 100.000 спаил чоекот...“

Ова релативизирање го слушнав и на други места. Не смее да се дозволи! Ни ка ко!

Меч со две острици е синка - а што во случај кога многу се жалат, а спасил два-тројца баш твои? :)

Нејсе (шо викат скопјани), ако е крив нека одговара, дефинитивно. :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Реков дека треба да одговара.
Ич да не прајме муабет какви се условите и третманот на државно, па мора да појш на приватно кај што ќе те одерат, и ако не платиш нема да завршиш работа. Никој не те гледат без пари, нема да ти помогне никој. Или ќе платиш рушвес и на  државна. Да не ти даде Дени да почниш да се маткаш по болници.