Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1611788 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Фала на препораки, во Козле од следна недела ќе тргнам, а овие неколку дена че одам приватно за побрзо.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
од индиректно искуствонајбитно е ти дома да вежбаш. Со лесно.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Изгледа ми е прескокната некоја тетива/жила на десната рака, таа што го контролира палецот.

Има лек за отплеткување, или ќе си трпам вакви пасив-агресив болки?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Пред брзо превртев жила на рамото, 2 3 дена имав солидни болки после тоа ме олабави.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Клабери, купив диоптерски наочари, најевтино стакло 500 денари од битпазар. Поминаа 3/4 месеца, окото ми се навикна, и ми одговара диоптерот. Е сега прашањето ми е, дали се исплати правење на нови стакла со антирефлекс, и некои други додатоци? Читам по форуми, едни се за други против. Те не се читала навигација, па ладни бои од тв, итн...
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Клабери, купив диоптерски наочари, најевтино стакло 500 денари од битпазар. Поминаа 3/4 месеца, окото ми се навикна, и ми одговара диоптерот. Е сега прашањето ми е, дали се исплати правење на нови стакла со антирефлекс, и некои други додатоци? Читам по форуми, едни се за други против. Те не се читала навигација, па ладни бои од тв, итн...

Чим немаш проблеми со стаклата со диоптер/цилиндар не вреди. Од филтер само антирефлекс можеби се исплати(рефлексиите што ги гледаш од внатрешна страна на наочарите ќе бидат друга боја пример од твојот образ, не дека рефлексии нема да гледаш).

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец

Мечок, а на доктор беше ли, бе, дааеам?
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект

Тоа шо кажа ДартХесус.
Освен антирефлекс, друго не се исплати и малтене е маркетинг финта.
Сите тие „заштити“ се фолии на стаклото. Па со тек на време со триење, ќе се оштетат и ќе ги немаш.
Има „стакла“ кои тоа можат да го направат да биди внатрешно, да не се оштетуваат, ама тие коштаат многу пари.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
И кога ќе се гребнат ќе се познава многу или ако се излупи исто. Најобични стакла, за да не ги пазиш и да не се замараш и почесто да си ги менуваш.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Правев преглед во болница, потоа кај Ицо за наочари.
Прашав и во неколку оптики. Цената беше таа, 1000 до 1500 денари за стакла со сите премази, но сега не давам пари за џабе.  :)
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
После 13год носење очила со фотогреј најдобро и најодморени ми се очите.Последниов пар ги направив со некаква си плава заштита врска нема.

Sent from my SM-A035G using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
од кај ги набави ?

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
од кај ги набави ?
Стаклата ги правев во драчево во уна оптика, бидејќи очилава имаат клип за сонце јас сакав плава заштита.

Sent from my SM-A035G using Tapatalk

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Урааа👍