Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1982655 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Во Израел по 100тина мртви на ден.....

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Одличен просек 100 на 750.000 активни случаи, се сложувам. Кај нас е 40 на 20.000 активни случаи што е потресително лошо.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
и пред вакцините си бефме шампиони

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8372
  • Плинаш!!!

Одличен просек 100 на 750.000 активни случаи, се сложувам. Кај нас е 40 на 20.000 активни случаи што е потресително лошо.
Остај просекот, колку % од населението во Израел се вакцинирани?
Целосно вакцинирани 66.3% вика гугал, една доза 72.6% и примена дополнителна доза 55.6%.
Дали умираат само невакцинирани??

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
А ок, не читал вести од првата недела откако излегоа вакцините. Сите може да предизвикаат миокардит. Ако сака со инфериорна вакцина да тера негово си е.

Воопшто не читам вести, само претежно коментари на фејзбук од вести, посебно од женска популација.  8)

Ја сакам најслабата вакцина само за „зелен“ сертификат (за да загадувам што помалку).
За Грција ми треба единствено или друга држава ако сакам да прошетам а да не се откорнам од пари давање за тестови, плус замарање е брат.

А за здравје, палам свеќа вцрква.   ;D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707

Остај просекот, колку % од населението во Израел се вакцинирани?
Целосно вакцинирани 66.3% вика гугал, една доза 72.6% и примена дополнителна доза 55.6%.
Дали умираат само невакцинирани??

Соодносот е 9:1 така да од тие 100 на ден 90 не биле вакцинирани. Се разбираме нели?

Some 680 Israelis died from COVID last month, with unvaccinated and partially vaccinated people over 60 making up a highly disproportionate number of cases.

The numbers show that while only approximately 12 percent of Israelis over 60 are either unvaccinated or partially vaccinated, together they account for 43 percent of COVID deaths in their age group in the previous month.

These numbers highlight once again the stark contrast between the vaccinated and unvaccinated as Israel grapples with the fifth wave of a pandemic that has killed more than 9,000 people since March 2020.

According to ministry figures, on January 31 the death rate per 100,000 people for the over 60s stood at 16.3 for unvaccinated individuals, as opposed to 0.9 for the fully vaccinated.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Нели сите беа вакцинирани израел ?

Отсутен Mikius

• Легенда
Со прва доза.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
А ок, не читал вести од првата недела откако излегоа вакцините. Сите може да предизвикаат миокардит. Ако сака со инфериорна вакцина да тера негово си е.
Ја сакам најслабата вакцина само за „зелен“ сертификат (за да загадувам што помалку).
За Грција ми треба единствено или друга држава ако сакам да прошетам а да не се откорнам од пари давање за тестови, плус замарање е брат.
Сосема валидна причина за вакцинирање. Ми се допаѓа реалноста и искреноста! Така треба, нормално! Башка изборот е твој за која сакаш да ја одбереш. Незнам дали Србија дава трета доза со друга или не. Нема потреба од елитизмот на дарт со „инфериорности“ или твојот со „миокардитис“ бидејќи инфериорноста е само една - а тоа е невакцинирање.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Демек ако се блиску една до друга правеле миокардитис.
Не бе, ама го открија и тоа, или барем делумно... Не аспирираат кога ги ставаат вакцините. Интрамускулни вакцини правилно се ставаат со аспирирање, прво се извлекува нагоре дршката од шприцот: Ако искочи крв, значи погодиле крвен сад. Тогаш треба да боцнат на друг место, пак да аспирираат, и ако е во ред да ја аплицираат вакцината. Да се погоди крвен сад е многу ретко, дали еднаш во десетици илјади боцкања ама ете се дешава (и кај мал дел се дешаваат срања како миокардитис). Шансите се минимални, но зошто да играш лотарија каде главната награда е тешко срање (можеби и смрт)
Ова важи за сите интрамускулни вакцини, не само за mRNA фајзеровача и модерна.

Има бројни реакции од доктори и медицински лица, но не ги фермаат. Одлуката да не се аспирира веројатно е логистичка и политичка. Премногу вакцини, премалку људство... Како последица некој го јаде јабана.

едит
Совет: Кога ве вакцнираат - барајте да аспирираат. Ништо не ги кошта освен десетина секунди.
« Последно менување: 09 Февруари 2022, 12:33:14 pm Van »

Отсутен Mikius

• Легенда

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Нели заврши кога Шведска одби карантини во 2020та? Или сега пак завешува?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
https://sdk.mk/index.php/svet/shvedska-prekinuva-so-testiranata-za-kovid-19/

Пандемијата е завршена.

Точно откако се добија и овие бројќи

А кај нас

Со други зборови, колку што ние имае потполно имунизирани - тие толку имаат бустирано дури и нешто повеќе

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
За жал кај нас ќе остане таа бројка на вакцинирани.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Абе, сега и 40% ви се малку?
Па, Македонија толку слога ни на избори нема. :)

Едит: А ПОПИСО!
Кој гарантира дека 800,000 се само 40%?!
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
https://sdk.mk/index.php/svet/shvedska-prekinuva-so-testiranata-za-kovid-19/

Пандемијата е завршена.

Точно откако се добија и овие бројќи

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

А кај нас

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Со други зборови, колку што ние имае потполно имунизирани - тие толку имаат бустирано дури и нешто повеќе
Тоа значи дека ќе си имаме епидемии :)