Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1860900 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Една недела ме болеше половината, потоа имав температура од 38,5 која траеше околу еден ден. Ниту се тестирав ниту одев по доктори, тоа е само губење време. Два дена потоа бев малаксан ама температура немав. Дополнително ме гребеше грлото и имав пореметен вкус, мирис не изгубив. Толку од мојот ковид. И жена ми и ќерка ми исто фатија и го прележаја.
ко и секоја есен
Вакцинисан си ?

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4073
Една недела ме болеше половината, потоа имав температура од 38,5 која траеше околу еден ден. Ниту се тестирав ниту одев по доктори, тоа е само губење време. Два дена потоа бев малаксан ама температура немав. Дополнително ме гребеше грлото и имав пореметен вкус, мирис не изгубив. Толку од мојот ковид. И жена ми и ќерка ми исто фатија и го прележаја.
Може грип, може гнојна... Ама ако идеш нс лекар сигурно е корона :)

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15156
  • Пудингот на шоферството
Се разбира дека ќе одам на лекар,ем две недели боловање,ем ќе си земам потврда дека сум прележал па не ќе мора да се боцкам уште 39пати. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
ко и секоја есен
Вакцинисан си ?
Да со фајзер. Ама другите дома не се вкацинирани па исто си поминаја. Со жена ми се зафркаваме јас добро поминав оти сум бил вакциниран а таа добро поминала затоа што не ни била вакцинирана :).

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
Се разбира дека ќе одам на лекар,ем две недели боловање,ем ќе си земам потврда дека сум прележал па не ќе мора да се боцкам уште 39пати. ;D
Мојот сертификат според сегашните правила, 9 месеци важност, важи до крајот на март месец. Повеќе не планирам да се боцкам а како што оди работава нема ни да имаме потреба повеќе од боцкања.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Епа јас немав сертификат и треваше да примам втора доза па да чекам две недели за да земам сертификат кој ќе важи 6 месеци.
Како шо се сега правилата,за понатаму ќе видиме,сега сум раат.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
Немам слушнато дека сертификатите важат 6 месеци. Знам дека Австрија сакаше да ги ограничи на 6 месеци ама потоа одлучија да важат 9 месеци. Ако важат 6 тогаш мојот сертификат не важи а минатата недела на 3 граници го гледаја и никој не направи проблем. За кои држави важноста на сертификатот е 6 месеци?

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
На децава им викаат задолжително е маски за во школо,
па им отвараат прозори по цел ден да излегла ѓаолштината надвор, да не ја фати некој друг.

2 дена во школо, 70% од децата болни седат дома.

Исто и со сертификатите.
Зајеби све то, све је пичкин дим...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
па им отвараат прозори по цел ден да излегла ѓаолштината надвор, да не ја фати некој друг.

Исто и со сертификатите.
Особено оние деца што седат во редот под прозорите, па да им ебам племето фашистичко, дома нека висат под отворено пенџере од наставници до директори.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.

Исто и со сертификатите.
Особено оние деца што седат во редот под прозорите, па да им ебам племето фашистичко, дома нека висат под отворено пенџере од наставници до директори.

Не бе, па ти, ги ротираат.
Сè е по протокол.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bicikle

• Легенда
и со музикава в кафана, и тивко да е ја пак ќе урла, в кафана су, не су на литургија ебаго.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Немам слушнато дека сертификатите важат 6 месеци. Знам дека Австрија сакаше да ги ограничи на 6 месеци ама потоа одлучија да важат 9 месеци. Ако важат 6 тогаш мојот сертификат не важи а минатата недела на 3 граници го гледаја и никој не направи проблем. За кои држави важноста на сертификатот е 6 месеци?
Па низ Немачка,прво беше 2 дози да примиш и ок си.После тоа кога измислија бустер со 2 дози ги играничиа сертификатите да важат 6 месеци,па мораш бустер.
Тие шо имаа Џонсон,мораа да примат уште една Фајзер за да им ги важат сертификатите во спротивно не им ги признаваа.
Сега со две дози и ако си прележан го рачунаат како да имаш примено трета доза.
Абе секој месец менуваат и се глупираат,човек да незнае шо важело,шо важи сега и шо ќе види.
Кој ги тркала.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
Менувале или не, се што треба се 3 дози и не се замараш. Толку е просто. А ако сакаш да се замараш тоа е друго, и вреќа сол може да се јаде. Другите веќе си привршуваат со 3та доза и ќе си се раат. Ние уште 10 брана ќе чекаме за да поумре што повеќе народ. Бангладеш и Пакистан испаднаа пописмени од нас:

Отсутен Bicikle

• Легенда
za sega 3 dozi, koj znae shto kje im tekne nataka.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
За сега бајаги умрени и 2 години затворени. Којзнае како ќе биде понатаму.