Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1982739 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
На близок човек вакциниран со две дози закачи корона,седеше две недели изолација и направи ПЦР кој беше негативен,ама некои вредности биле високи(можело да го шири вирусот сеуште) па му го продолжија карантинот уште неколку денови.
Јас се лекувам со алтернативни методи и немам проблем никаков сега засега,температура немам веќе два дена.

Еве сега и жената е позитивна,синоќа 40 температура денес е ок.
Убавото е што овде и да дојди нож до коска работата е знаеш дека ќе одиш на болница каде ќе бидиш лекуван подобро отколку во Систина или Филип тхе сек'нд. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • French diamond
Јас со корона извозив 19 саати, од симптоми само зарипнат глас. Ама секој со среќата е кај короната.

Ќе бидиш маде подобро лекуван од приватните   :) Јас овој што ми е матичен тука, за к*р не го бива, а германец е.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
На близок човек вакциниран со две дози закачи корона,седеше две недели изолација и направи ПЦР кој беше негативен,ама некои вредности биле високи(можело да го шири вирусот сеуште) па му го продолжија карантинот уште неколку денови.
Јас се лекувам со алтернативни методи и немам проблем никаков сега засега,температура немам веќе два дена.

Еве сега и жената е позитивна,синоќа 40 температура денес е ок.
Убавото е што овде и да дојди нож до коска работата е знаеш дека ќе одиш на болница каде ќе бидиш лекуван подобро отколку во Систина или Филип тхе сек'нд. :)
Едни убајни што да ти кажувам  ;D

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Никола едини што не е задоволен од Германија.  :)
Прво, фалц(лош квалитет) резервни делови, па здравство, уште за плата чекаме извештај.  :D
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Колегата кој заврши на болница во посебна соба со телевизија и тоалет,кревет со ел.подесување и 24ч ангажиран човек да седи над него.
Притиска на дугме иди човек до него,вршење нега,масажи,пресоблекување,помош за извршување на нужда,јадење и пиење какво сакаш.
Мислам дека нема потреба да редам повеќе.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Море другар, ако ти е за масажи поарно појди во некој спа центар или резил куќа ко чоек, најмалце до телевизија и масажи ќе ти биде в болница, веруј ми. А лекариве велат дека едино нештио што го имаат против коронава се вакцина која не даде ни близу очекуван резултат и некој лекои за кои и самите не се сигурни дали и како функционираат.
Путем побарајте за форест бат (forest bath).

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
@Bicikle Ова Форест Бат пребарав, интересно излгеда, ќе прашам кај матичната за преку фондот ако даваат, ако не на приватно јеби га, на здравје не се штеди.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
@Bicikle Ова Форест Бат пребарав, интересно излгеда, ќе прашам кај матичната за преку фондот ако даваат, ако не на приватно јеби га, на здравје не се штеди.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Вистина лековито.
Еве, ми пројде тиквава...

Секој пат кога ќе влеташ во нешто што стимулира тестостерон,
многу болки си заминуваат. Факат.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Море другар, ако ти е за масажи поарно појди во некој спа центар или резил куќа ко чоек, најмалце до телевизија и масажи ќе ти биде в болница, веруј ми. А лекариве велат дека едино нештио што го имаат против коронава се вакцина која не даде ни близу очекуван резултат и некој лекои за кои и самите не се сигурни дали и како функционираат.
Путем побарајте за форест бат (forest bath).
Абе не ми се оди мене за ништо таму,но ако дојди ред е убаво да се знае дека некој ќе се грижи за тебе како шо треба,а не да те фрли како крпа.Тоа ми беше поентата.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Нека ме излечи, ич нека не се грижи за мене :) тоа ми озгледа како мачкање очи, едино да нема да умрит некој од негрижа. Кај нас ко ќе зањбат на приватниве препраќаат на клиника, за да ја префрлат вината. Инаку баран доктор сигурно не може цел ден со мене да се занимава, а не ни треба пошто имат десетици ко мене.
@vladic3110  хехе, хефлер најздраво живееше :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4712
@MecheTo си требал одма после првиот позитивен тест со тој да идеш и да праиш бесплатен пцр, да не се заебаваш со брз тест во тест центар. Прележавме и ние дома сега пред 10 дена, жена ми со мала температура пола ден и грозница, јас 3 дена имав температура до кај 38.5, најчесто околу 37.5. Исто и јас ко тебе, со симптоми правев брз тест во тест центар, негативен беше, па следниот ден пак и позитивен искочи, па праев пцр. 5 дена земам боледување, изгубив малце енергија од тие 3 дена со температура што бев.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Работата е шо ме фати викенд и матичната не работи,а треба кај неа да го правиш Пцр.
Има и други опции но не ми беше нешто нож до коска па да се брзам.
Еве денес баш се шлакав одсабајле за жената,кај матичната не прават повеќе пцр(привремен застој),па одевме кај некоја замена шо не упатија...

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
^
Isto kako Mkd, dodeka zavrsis se i potvrdis deka si bolen ke ozdravis :) .

+ sabota dobiv resenie za izolacija na viber, nedela po sms poraka deka mi zavrsi izolacija
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Една недела ме болеше половината, потоа имав температура од 38,5 која траеше околу еден ден. Ниту се тестирав ниту одев по доктори, тоа е само губење време. Два дена потоа бев малаксан ама температура немав. Дополнително ме гребеше грлото и имав пореметен вкус, мирис не изгубив. Толку од мојот ковид. И жена ми и ќерка ми исто фатија и го прележаја.

Отсутен Mikius

• Легенда
Грипче :)