Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1980263 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Глумење демократија...
Во Словенија не може ни бензин да се наточи без сертификат, од друга страна властите никого не приморуваат да се вакцинира.

Имаш избор да одбереш дали ќе имаш избор или не :)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Во Словенија не може ни бензин да се наточи без сертификат, од друга страна властите никого не приморуваат да се вакцинира.

Ако ова не е приморување незнам што е :D
Следно со пиштолот на чело ќе ти се, ама не те приморуваат да се вакцинираш. Тежок, тежок БС.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22377
Глумење демократија...

Имаш избор да одбереш дали ќе имаш избор или не :)

Yup.
https://youtu.be/yM4kZ94yhlI?t=134

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Ова се случува кога во држави каде луѓето од мали се научени да ги почитуваат законите ќе им дојде преку глава. Навистина нема смисла. Ние барем од мали сме научени дека целта на власта е да те заебе и затоа гледај ако можеш ти да ја заебеш неа.

Отсутен Mikius

• Легенда
Ова се случува кога во држави каде луѓето од мали се научени да ги почитуваат законите ќе им дојде преку глава. Навистина нема смисла. Ние барем од мали сме научени дека целта на власта е да те заебе и затоа гледај ако можеш ти да ја заебеш неа.
Тоа е така кај нас, барем се додека не доживееш мутација и станеш дел од власта, или обратно, кога ќе станеш дел од власта доживуваш мутација :)

Отсутен Inter1

• Редовен
Sekoj se bori za svoi prava. Francija e poim. Denar plata da im namalat pola Paris e zapalen. Zatoa se poim za drzava vo sekoj pogled.

Nasiot basibozuk vo princip se bazira i na toa sto do skoro pola drzava se vikase Trpe, Trajce, Stojan... Jbg mentalniot sklop ni e da sme placipichki.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
30 години не дупат кој стигне, половина народ ни е на антидепресиви другата половина на алкохол, македонскиот народ е во фаза на апатија. 30 години не водат корумпирани политичари со свиткани кичми, народот повеќе никому не верува. Една од причините за ниска стапка на вакцинација е и недовербата на народот во системот, а изјавите на филипче што се косат со секоја медицинска логика само дотураат бензин на огнот. Во Англија 2002 година го забранија ловот на лисици, ловџиите парламентот ќе го запалеа. Ние македонците се водиме по мотото „наведната глава сабја не ја сече“ ама има и втор дел од поговорката „и бел ден не гледа“.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Нема храбри и плашливи народи само има народи што имаат храбри луѓе што се спремни да ја стават својата глава в торба и да го поведат народот, останатите имаат п.... кои седат во своите кабинети и чекаат некој друг да ги донеси на власт.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Momci ima nekoj iskustvo so https://www.facebook.com/powermasaza  vo k. voda. Okolu kiropraktika,masaza a gledam i za zeludocna kila ima nesto. Se mislam da probam pa da vidime sto ke bide.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7404
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Како е со гужва во клиничкиот центар Мајка Тереза за во лабораторија за крв земање, поарно е порано или покасно? Или хаос е како и во другите одделенија?

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
Од кога со симптомот диареа(пролив) се праќа на брз антиген тест за корона?
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Inter1

• Редовен
Од лани, со почетокот/текот на короната, зошто еден од симптомите на корона е и диареа. 

Отсутен Mikius

• Легенда
Јахааа, 100 пати (не буквално) досега требаше да правам тестови ;D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
А има ли некој симптом што не е корона симптом,да знам за друг пат?
Од кога се знам за себе знам да закачам стомачен вирус и инекција од што ти ја знам и линекс за ден-два како нов сум,ама тест па и позитиве ако испаднам ќе биде трагикомедичнодепресивнопроливносрање.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!