Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1979911 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Ете од кај ни се проблемите со вакцинираните.

Над 50 отсто од вакцините употребени во Македонија се од кинеските производители
https://skopjeinfo.mk/nad-50-otsto-od-vakcinite-upotrebeni-vo-makedonija-se-od-kineskite-proizvoditeli

СИТЕ КОИ ПРИМИЛЕ СИНОФАРМ И ИМААТ ПОВЕЌЕ ОД 50 ГОДИНИ - под итно да побараат и трета доза фајзер, советува српски лекар
https://faktor.mk/site-koi-primile-sinofarm-i-imaat-povekje-od-50-godini---pod-itno-da-pobaraat-i-treta-doza-fajzer-sovetuva-srpski-lekar

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Zamisli koja katastrofa ke beshe bez kineskite

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Zamisli koja katastrofa ke beshe bez kineskite
Незамисливо.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
I Srbite zavrshija rabota, sigurno edno 50k luge se tamu vakcinirani

Moze ke dadat treta doza pred nasive ;)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7404
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Брејј еден лекар знае повеќе од 10 души или 50 колку што ја направиле синофарм.

Муабетот му е, само 1.9тди брачко над 200к, до 200к можиш и 2.0тди.
Самиот наслов се гледа дека е само за кликови.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Деновиве се изнагледав видеа со крцкање и пукање коски т.е. киропрактика.
Дали некој има одено на вакво нешто, кој се може да оди на киропрактика, колку третмани се потребни за цело тело итн.
Јас очигледно имам проблеми со спиењето, лошо спијам, станувам сабајле со болки во вратот, грбот и половината, најверојатно и душекот на кој спијам не ми одговара. Последниве години и не сум активен толку физички (прекинав со фудбал, слабо пешачење, ниту вежби сум правел).
Гледајќи се на огледало мислам дека имам и деформитет на градниот кош, едната страна е повисока од другата (ова може од средношколски денови и носење ранец на една страна?).
Имам еден местач од Трнодол, вика дека може да ми го искрцка цело тело.
Што мислите, предлагате?
После рилекс масажа на одмор, масерката ми вика дечко ти не си за рилекс, не се зафркавај целиот си се здрвил.
Па деновиве барав кој, како, што и денес тркнав до кај Давор масажа.
Граден кош не е под васервага :D има некое искривување на грбот/рбетот. Стапала не се во иста линија.
Ми удри една масажа, ме испокрцка целиот, вакууми на грб, ама ќе мора да се иде уште неколку пати.
Освен што се ме боли од стискање, една работа што најмногу ја осетив е крвоток во глава, а отидов со главоболка, која ја снема после масажата. Обично често ме фаќа и лекот е само во Кафетин.
Понеделник најверојатно повторно ќе одам, да видиме што како. Сум немал искуство со масери/ки, така да незнам што прави и дали прави како треба, ама ми рече дека после неколку третмани ќе ми било подобро.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Ајде, не се секирај, во следниот живот ќе внимаваш повеќе да не го носиш ранецот само на една страна и ќе биде подобро :)

И не се гледај толку во огледало, да не ти излезе нешто од зоната на самракот ;D

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2073
Деновиве се изнагледав видеа со крцкање и пукање коски т.е. киропрактика.
Дали некој има одено на вакво нешто, кој се може да оди на киропрактика, колку третмани се потребни за цело тело итн.
Јас очигледно имам проблеми со спиењето, лошо спијам, станувам сабајле со болки во вратот, грбот и половината, најверојатно и душекот на кој спијам не ми одговара. Последниве години и не сум активен толку физички (прекинав со фудбал, слабо пешачење, ниту вежби сум правел).
Гледајќи се на огледало мислам дека имам и деформитет на градниот кош, едната страна е повисока од другата (ова може од средношколски денови и носење ранец на една страна?).
Имам еден местач од Трнодол, вика дека може да ми го искрцка цело тело.
Што мислите, предлагате?
После рилекс масажа на одмор, масерката ми вика дечко ти не си за рилекс, не се зафркавај целиот си се здрвил.
Па деновиве барав кој, како, што и денес тркнав до кај Давор масажа.
Граден кош не е под васервага :D има некое искривување на грбот/рбетот. Стапала не се во иста линија.
Ми удри една масажа, ме испокрцка целиот, вакууми на грб, ама ќе мора да се иде уште неколку пати.
Освен што се ме боли од стискање, една работа што најмногу ја осетив е крвоток во глава, а отидов со главоболка, која ја снема после масажата. Обично често ме фаќа и лекот е само во Кафетин.
Понеделник најверојатно повторно ќе одам, да видиме што како. Сум немал искуство со масери/ки, така да незнам што прави и дали прави како треба, ама ми рече дека после неколку третмани ќе ми било подобро.
Ајде, не се секирај, во следниот живот ќе внимаваш повеќе да не го носиш ранецот само на една страна и ќе биде подобро :)

И не се гледај толку во огледало, да не ти излезе нешто од зоната на самракот ;D
Дали сте нормални вие што менувате ваксајн тематика? :)

Каде се наоѓа тој Давор, мислам и мене дека ми треба такво нешто, вратот ми е камен и често имам чувство на "превртена жила".

D-r Ordevski

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
вратот ми е камен и често имам чувство на "превртена жила".

Тоа ти е или сајлата за куплунгот или друклагерот ти е отиден, трето не може да биде, освен ако не си хидрауличен.

Отсутен Ordevski

• Редовен

Отсутен Ordevski

• Редовен
вратот ми е камен и често имам чувство на "превртена жила".

Тоа ти е или сајлата за куплунгот или друклагерот ти е отиден, трето не може да биде, освен ако не си хидрауличен.
А може да е замаецот?

D-r Ordevski

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
@Ordevski  се наоѓа во Капиштец до Биотек.
Мене ми го препорача зетот, имаше проблем со кичмата, неможеше да стане. Со снимките од 8ми септември после неколку малтретирања по болници и местачи, Давор го оправил.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Baram niz temava ne mozam da najdam. Koj e kiroprakticar sproti olimpiski bazen negde? I toj bese falen. Istiot Davor pa tamu se prefrlil ili? Epten sum za krckanje, sekoj zglob plus kicma puka. Adjustment pod itno treba 😁

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Тркни до некое планинско место, најди некој дол и изџибкај се до доле, ќе раскрцкаш како никогаш ;D

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Nekoj valjak da me pomine, od onie za asfalt moze ke zavrsi rabota 😁