Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1979964 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
9000 хоспитализирани или умрени?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
NEW: Orange line shows COVID infections among unvaccinated 70+ citizens in Israel. Blue line shows COVID infections among vaccinated 70+ citizens. It couldn't be starker. Among the triple vaccinated, the pandemic comes to a virtual halt. Graph from @GazitDoron.

se igra nekoja igra

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
За брзо ќе биди дека треба и 4та доза. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Како заакавте со израелциве, немој само некој да почне дека германците се криви на крај :)))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Криви се маџарите со морето.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Не знам што не е јасно.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Пановски, единствениот човек во свет што вика дека трае 6 месеци вакцината. Ама и од прележување имунитетот траел 6 месеци, а стратро зимоска беше болен така да сега не е имун веќе според Пановски. Што да се прави. :)

https://youtu.be/JCFPkpLz-ys?t=105

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22377
Не знаев дека норма во светот е да се дозволи сертификат и по 9 (а во Швајцарија и по12 месеци) по прележување.

Која и да ти беше намерата со видеово, сепак фала ти. :)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Не знаев дека Швајцарија е светот, што и да прават таму Пановски рече после 6 месеци нема имунитет ни од вакцина ни од прележаност така да глупи се и тие таму.

Отсутен Stratro

• Легенда
Златен..

Не си прележал ковид, а уочи уплатен годишен одмор, после две години да ти забранат пристап до угостителски објект, а некаде и плажа.

Не си прележал ковид, а да мораш да откажеш настап на Кумановски џез фестивал на крај на месецов за кој си се спремал и си плаќал проби на 40 степени во Скопје.. и тоа за солиден хонорар, исто прв пат после 2 години.

Што се мене тиче, не знам и дали сметка за струја си платил до сега.

Има време додека да  можеш да се спрдачиш со мене. Играј си со другарчињата до тогаш.

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2592
Прележав ковид и у прва прилика си лапнав две фајзерчиња у Врање.

Не се заебавајте, вакцинирајте се.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
@Stratro, пред колку време прележа?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
@Stratro, пред колку време прележа?

Повеќе од 6 месеци се, според Пановски време е за ваксајн.
Златен..

Не си прележал ковид, а уочи уплатен годишен одмор, после две години да ти забранат пристап до угостителски објект, а некаде и плажа.

Не си прележал ковид, а да мораш да откажеш настап на Кумановски џез фестивал на крај на месецов за кој си се спремал и си плаќал проби на 40 степени во Скопје.. и тоа за солиден хонорар, исто прв пат после 2 години.

Што се мене тиче, не знам и дали сметка за струја си платил до сега.

Има време додека да  можеш да се спрдачиш со мене. Играј си со другарчињата до тогаш.

Не знам каква врска имаат моите сметки со твоето невакцинирање. Парите се изгубени поради инат, не е ради мерките.

замисли на крај јас испаднам невакциниран  ::) ::)
« Последно менување: 25 Август 2021, 02:03:45 am DarthJe5us »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Израел се тепани изгледа, па срушија рекорд со 9000 случаи за еден ден.

Коментарот беше повеќе насочен кон тие што не се ниту вакцинирани (без оправдани причини) , ниту прележани.

Инаку и за мене е глупав одредбата (можеби во топ 3 глупи, конкуренција е јака) да 45 дена по прележување им се забрани се на тие што го поминале.
Пореално е да, ти имаш фора 6 месеци, а после тоа да правиш тест за антитела кои ако се над одредена граница да ти дадат фора од 1-3 месеци да можеш да шеташ.

Вака, не знам дали вреди да коментирам.

Отсутен Stratro

• Легенда