Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1981797 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
ti mozes da se cudis kolku sakas, ama toa e sto e.
Plus ima dva vida experti, edni od fb i net i se sto znaat po 2 procitani statii i drugi sto cel zivot teraat nekoja problematika. Za zal prvite se najglasni so davanje pausalni izjavi.

Pak ke kazam, mn vesti gledate. Mesto na fb i vesti, potrosete si go vremeto doma, so svoite, mn pogolema korist za site ke bide. Tokmu toa jas sega ke go napravam.

Adios

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707

За колективно здравје, треба да се вакцинираш за да го заштитиш дедо ми, како што јас се вакцинирам да го заштитам дедо ти.

Не сваќам, како ќе го заштитиш дедо ти кога и ти вакциниран можиш да бидиш заразен?  ::)
Дедо му вакциниран може ќе заболе со блага температура, поткашлување ден два и третиот ден ќе биде тип топ. Имунолошкиот одговор ќе биде многу побрз во споредба со лице што не е вакцинирано. Ама фактот што поставуваш вакво прашање е навистина страшна појава.

Отсутен Inter1

• Редовен
ExperTutki 😁

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612

За колективно здравје, треба да се вакцинираш за да го заштитиш дедо ми, како што јас се вакцинирам да го заштитам дедо ти.

Не сваќам, како ќе го заштитиш дедо ти кога и ти вакциниран можиш да бидиш заразен?  ::)
Јас колку што знам ниедна вакцина не нудела заштита од заразување.
Нуди во голем процент заштита од разболување, а и тој мал процент што ќе се разболат во голем процент поминуваат полесно.

Понекој исклучок не претставува правило.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
@loopz како беше она...цицки големи

Отсутен Inter1

• Редовен
Ako bil na Ceca vo Ohrkd da postira nekoja slika 😁 Tie beagolemi barem na vremeto

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Е не... со тебе ќе се распраам тука...

Цицки.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Inter1

• Редовен
Daj sliki da vidime, ne samo da se raspravas. 😭😁

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Nisto na ovoj svet ne treba da bide zadolzitelno kako sto pisa nekoj pogore, osven smrt i placanje danoci. Eventualno da se vovede sluzenje vojska pak :)

Site u familija sme vakcinirani ama ni na kraj pamet ne mi e nekogo da osuduvam/teram na nesto protiv njegova volja ili da mu branam denes kafana utre prodavnica itn.
Ende
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
И секој да има право на огромни цицки барем три пати во животот.
Министерство за транс, поп и виски.

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Nisto na ovoj svet ne treba da bide zadolzitelno kako sto pisa nekoj pogore, osven smrt i placanje danoci. Eventualno da se vovede sluzenje vojska pak :)

Site u familija sme vakcinirani ama ni na kraj pamet ne mi e nekogo da osuduvam/teram na nesto protiv njegova volja ili da mu branam denes kafana utre prodavnica itn.
Ende

A neli e zadolzitelno na crveno da zastanesh? Neli e zadolzitelno da pocituvash zakoni sa plakash danok.

Epa i tie raboti nekoj ne gi pocituva pa ginat luge. Od mnogu izbor i demokratija se razligavivme.

Отсутен Inter1

• Редовен
Od premnogu pausalni izjavi ginime. Mesanje babi i zhabi. Stoenje na crveno, plakjanje danok i red drugi pausalni izjavi nauceni napamet ama bukvalno nikakva vrska nemaat so konkretnata vakcina za korona.

Bitno koronata ja otkri seta zloba i cel fazizam kaj odreden broj osobi, luge ne bi mozel da pisam deka se.

Pozzzz zaminav na plaza.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Кога антиваксерите не разбираат конкретно објаснети примери за бенефитот од вакцини, мораш да се спуштиш на нивно ниво и да објаснуваш со глупи примери од сообраќај и даноци.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98

Дедо му вакциниран може ќе заболе со блага температура, поткашлување ден два и третиот ден ќе биде тип топ. Имунолошкиот одговор ќе биде многу побрз во споредба со лице што не е вакцинирано. Ама фактот што поставуваш вакво прашање е навистина страшна појава.

Бaтка, ти ми одговараш шо ќе се случи ако е дедо му вакциниран, а јас такво прашање не поставив.

Дали си вакциниран или не, и во двата случаи можиш да го донесиш вирусот дома.

Отсутен Inter1

• Редовен
Ili ti kako "bog" tolku sfakjas, a si mislis deka si kojznae sto samo zosto si se vakciniral.

Moze i pamet vi stavile vo vakcinite 😁 se salam ne vi stavile, ke se videse toa. Ama paranoja i fasizam i umislenost osobeno definitivno.