Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983310 пати)

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
корисна информација за велешани кои НЕ-треба да одат за ревакцина во кавадарци

https://veles.gov.mk/soopstenie-termin-vakcinacija/

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Со Фајзер сум вакциниран во СС Чаир, сега ми стигна за Дом здравје.

За АЗ знам дека треба да се почитува градот, знам прашував за пријатели, одговорот им беше дека заради планирање на вакцини инсистираат да се почитува градот.

@МарчеЧварче
Првата доза ја прими во СС Чаир или исто во Дом здравје?
Како е за паркирање таму, има паркинг?
Колку дена беше пред термин?

Parkiraj se na Delta Planet besplaten parking. Dom zdravlje 3 sproti. 5 min peshki.

Jas bev vo Dom Zdravlje

Фала до @MarceCvarce & @AllMightyMe за насоките, само што ми стигна порака за термин во недела во Дом Здравља, Војводе Танкосиќа 15 (ваљда истиот е стандардниот)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Клабер боцнати со Фајзер прва доза во Србија. Можете 2 доза во Борис да примите, јас бев денес сабајле, немааше никаков проблем.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
Клабер боцнати со Фајзер прва доза во Србија. Можете 2 доза во Борис да примите, јас бев денес сабајле, немааше никаков проблем.

Ама нема крофни од лидл.... ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
Ова официјално некаде пишано или? Даваат таков ковид пасош дека си примил 2 вакцини?

Sent from my Samsung S20 FE

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Да, добив сертификат, со тоа што кај орвата доза стои дека е примена во Србија.
Мислам дека нема да биде лошо во иднина да се носи и потврдата од Србија, чисто превентивно.

Официјално никаде не стои, меѓутоа јас решив пред да возам да пробам. Не бев единствен.
За Синофарм, нр може бидејќи немаат.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
Ти благодарам за информација. Чим даваат документ ке се јавам да не се акам до Србија пак.

Sent from my Samsung S20 FE

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен AllMightyMe

• Легенда

McDonald's е проблемот :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore

McDonald's е проблемот :)
И тоа!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Клабери, ако некој од Скопје оди за Ниш деновиве, би сакал да го замолам ако може да му дадам потврдата моја за примена 1 доза и пасош, ми имаат згрешено презиме, да корегираат. Им пишав на тие од еУправа ама ме известија дека не можат тие, мора на вакциналниот пункт.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
@AllMightyMe Ако не мора лично да одиш, можам да ти излезам во пресрет, во недела сум (04.07) на ревакцина во Дом Здравља во Ниш  :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Ќе ти пишам ПП.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Од каде знаеш дека е од ПП ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Mene mi beshe zgreshen pasoshot, mingo koregiraa na primanje na vtora doza, togash i primetiv. Taka da mozes koga ke odish za vtora doza da ti go koregiraat.

Posle vtora doza na mail stiga Digital Green Certificate i tamu pisuva se.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Фрката е што втората доза ја примив тука :)