Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983197 пати)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
...

Утре во 07.00 сум таму. Ќе бидам најфин и најкултурен, ќе си чекам ред, нема да земам на никој ред кој е закажан за утре сабајле. Ќе почекам, ќе ме вакцинираат, ќе прашам "готово?", "Да", "благодарам, ај сега викни го раководителот малку да поразговарам со него".

Претставки до директорот за цела смена, со барање за поведување на дисциплинска постапка за дисциплинска неуредност, со казна 20% на плата за наредни три месеци, по Закон за здравствена заштита и Правилник за хоспитална култура. Пак нека си одат порано.
....

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
@Diesel некогаш прејако ги прераскажуваш работиве :D И гледај нека ги казнат ради тебе, кај што се претпоставувам двајца без тројца доктори цела пандемија па уште претставки пиши им хахаха :D

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
А бе не знаете со кого сте се фатиле на работа.

Не дека сум нешто многу моќен. Инаетлив и злопамтило сум.

п.с. завршив работа, осеќам појако ви-фи секаде.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3356
На Замунда има торент со новиот фирмвер за чипот у вакцината. Штити против Делта варијантата ги има Арените отклучено за фудбал да гледате.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638
За некоја година ќе постои само приватно здравство.
Тогаш нема да им кратат од плата ама нема да биде ни бесплатно.
Sent from my iPhone using Tapatalk

И сега не е бесплатно здравството..

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Drustvo uste edno prasanje vo vrska so vakcina, vie sto se vakinirani.

Sto vi kazuvat vo vrska so konzumacija na alkohol, kakva e procedura, posto sepak e leto ide odmor....
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Да не пиеш додека те вакцинираат.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Alkohol 3-5 dena posle vakcuna ne posle valjda nema problem

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Drustvo uste edno prasanje vo vrska so vakcina, vie sto se vakinirani.

Sto vi kazuvat vo vrska so konzumacija na alkohol, kakva e procedura, posto sepak e leto ide odmor....
Па дур имаш симптоми наредниот ден-два не пиј после немаш гајле.

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 432
На изминатите страници прочитав дека некои од вас биле 2-3 дена порано за ревакцинација во Србија, тоа само за со АстраЗенека може?
Јас се вакцинирав со Фајзер и сакам да одам на ревакцинација 2-3 дена порано, има некој искуство дали е можно тоа?
Вртев на телефонот ама не ми јавија, ваљда во гужва се.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
@BigBull еден колега прашал дали може да појди на ревакцина (фајзер) покасно 3-4 дена и му рекле дека може покасно, но не може порано. Не велам дека нема да те вакцинираат, но најверојатно не е во ред порано да се вакцинираш.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
@BigBull еден колега прашал дали може да појди на ревакцина (фајзер) покасно 3-4 дена и му рекле дека може покасно, но не може порано. Не велам дека нема да те вакцинираат, но најверојатно не е во ред порано да се вакцинираш.
Тоа и ме интересираше дали е во ред, за покасно знам дека може.
Фала ти за одговорот

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
На изминатите страници прочитав дека некои од вас биле 2-3 дена порано за ревакцинација во Србија, тоа само за со АстраЗенека може?
Јас се вакцинирав со Фајзер и сакам да одам на ревакцинација 2-3 дена порано, има некој искуство дали е можно тоа?

И јас сабајле се чудев со времето за ре-вакцинација.

Јас се боцнав со Синовак денес, 22.07. ре-вакцина.

Татко ми, исто денес, со Астра Зенека, ре-вакцина 22.09.

Многу размак...

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **

Многу размак...

Кај АстраЗенека за разлика од другите вакцини се чека повеќе време за ревакцинација.

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 687

Многу размак...

Таман е по протокол https://kovid19vakcinacija.mk/za-vakcinite/

Со тоа што, за синовак немам прочитано после колку време се формираат антитела. За синофарм, максимумот на антитела го постигнува после 6та недела од ревакцина.
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html