Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983009 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
А вие шо се вакциниравте,дали на местото кај шо ве боцнале ви седи метална паричка?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2592
Само 100 евра и Биткоин. Друго не се лепи.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Јас пробав со горна виљушка за 147ка, си стои без проблем

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Кај тебе значи и алуминиум фаќа а ;D

Присутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8386
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Македонското државно здравство 20 дена ме лечеше од корона, за потоа да ме примат во Систина со 95% зафатеност на белите дробови.

За да тоа не биде дното, ми го опљачкаа паричникот пред да ме испратат.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Со Фајзер сум вакциниран во СС Чаир, сега ми стигна за Дом здравје.

За АЗ знам дека треба да се почитува градот, знам прашував за пријатели, одговорот им беше дека заради планирање на вакцини инсистираат да се почитува градот.

@МарчеЧварче
Првата доза ја прими во СС Чаир или исто во Дом здравје?
Како е за паркирање таму, има паркинг?
Колку дена беше пред термин?

Parkiraj se na Delta Planet besplaten parking. Dom zdravlje 3 sproti. 5 min peshki.

Jas bev vo Dom Zdravlje

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
Јас првата ја примив во Ниш, прееска ми стаса мејл за втората во Врање.

Sent from my Samsung S20 FE

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Јас на 3-ти во Врање сум со Синофарм, ми нема стигнато вакво.

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
Во салата Чаир во Ниш не вакцинираат повеќе. Сега вакцинирањето се врши во дом за здравје кој се наоѓа кај Делта Планет трговскиот како што пиша МарчеЧварче.

Мене не ми стигна меил каде да се ревакцинирам и си појдов директно во дом за здравје во Ниш. За 5 минути имав завршено. @Boshe јас би "ризикувал" и би одел директно во Ниш оти Врање има премногу гужва, ќе се изначекаш под шатор на жешкото. Вчера блиски беа на ревакцина во Врање, стигнале кај 8 часот, се вакцинирале дури кај 12тина... Башка во Ниш имаш Мекдоналдс и имаш кај да прошеташ :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1085
Јас бев на 20ти јуни за ревакцина и тоа во салата Чаир, во исти ден кумчето се ревакцинирале во дом на здравје иако заедно бевме во салата за првата доза, никаков проблем не им направиле, ги примиле и вакцинирале, јас исто завршив работа за 10тина минути во салата. Можно е да ја отвараат салата само за тие термини кога беа гужвите за прва доза.

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
Јас ова известување го прочитав и затоа директно се упатив во дом за здравје - https://www.domzdravljanis.co.rs/obavestenje-o-radu-vakcinalnih-punktova-doma-zdravlja-nis/
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
@Silvester фала ти, од значење е информацијава! Инаку ќе се залетавме в недела директно во СС Чаир. А и секако бевме со намера до МcDonalds, H&M и така му натаму.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Фала на сите за советите, известувањето е од пред некој ден, така да тоа е изгледа најнова состојба за вакцини во Ниш.

Инаку и јас кога се мислев Врање/Ниш, баш тоа си реков, подобро саат време возење и 700д +за гориво патарини, отколку дремење во место.
До душа јас бев попладне накај 16:30.

Инаку чисто совет, гие што одите, ако имате некој шофер што нема да се вакцинира, терајте по молови, инаку малку ви е ризик бидејќи никогаш не знаете како ќе "удри" вакцината, а тоа обично е после 2 часа.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
Во салата Чаир во Ниш не вакцинираат повеќе. Сега вакцинирањето се врши во дом за здравје кој се наоѓа кај Делта Планет трговскиот како што пиша МарчеЧварче.

Мене не ми стигна меил каде да се ревакцинирам и си појдов директно во дом за здравје во Ниш. За 5 минути имав завршено. @Boshe јас би "ризикувал" и би одел директно во Ниш оти Врање има премногу гужва, ќе се изначекаш под шатор на жешкото. Вчера блиски беа на ревакцина во Врање, стигнале кај 8 часот, се вакцинирале дури кај 12тина... Башка во Ниш имаш Мекдоналдс и имаш кај да прошеташ :D
Ти благодарам!
Првата вакцина во Ниш завршив за 5/10 мин, отидовме сабајле во 9 таму.
Е сега јас планирав на 2 Јули да одам ама од сабајле пак, оти сум на работа поручек. Гледам сега пишале и термин во 1:20 поручек,што никако не ми одговара.
Не знам дали да отидеме во Ниш сабајле пак или Врање сабајле кај 8/9...

Sent from my Samsung S20 FE

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
А да зазвониш во Врање да прашаш какво е стање и дали би ве примиле? И така е попат колку толку.