Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1982726 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Читам по Твитер дека немало веќе Астра да има неколку дена, информирајте се пред да тргнете.

Za revakcina ima, za prva doza moze nema
Нема ни за ревакцина, беа пријатели попладнево. Не им кажале кога ќе има. На пријателиве терминот им е нареден четврток може затоа и ги одбиле.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Каде биле?

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98

Нема ни за ревакцина, беа пријатели попладнево. Не им кажале кога ќе има. На пријателиве терминот им е нареден четврток може затоа и ги одбиле.

Пријателите, попара!

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
Читам по Твитер дека немало веќе Астра да има неколку дена, информирајте се пред да тргнете.

Za revakcina ima, za prva doza moze nema

Каде биле?
Ниш, а се јавиле и во Белград.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
А оти сакаат една недела порано? Оти две не примија истиот ден дури имало?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Za da izbegnat guzva, isto i jas sakam poradi toa. Na vikendot za revakcina ke bide guzva i na granica i tamu. Ete zatoa. Mora da se naprai nekoj pameten.

Se javiv prasav ako e mozno odish ako ne ke si cekash. Tolku

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
Како што кажа Марче поради истата причина. Знам доста што завршија успешно, пола комшии завршија од понеделник до среда тие денови. Тргнаа после раб во 4, се вратија во 10 вакцинирани. Таму завршиле работа за 2 минути. Арно ама изгледа ги повлекле за да имаат за нареден викенд кога ќе е големата навала на луѓе. Бар се надевам зашто и јас треба на 20-ти да одам со уште тројца со мене...

EDIT:
Најново инфо од колешка имаат уште залихи во Лесковац. Прашајте и Крагуевац.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Дали некој го знае тел од Врање за да де праша дали имаат во моментот вакцини?

Се мислам н граница да се јавам и да прашам, па да знам дали директ за Ниш

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
Дали некој го знае тел од Врање за да де праша дали имаат во моментот вакцини?

Се мислам н граница да се јавам и да прашам, па да знам дали директ за Ниш

https://www.zcvranje.com/kontakt

https://www.zcvranje.com/87-vesti/465-vakcinacija-makedonaca-i-dalje-bez-zakazivanja

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
Да пренесам инфо. Само што се вратив, ме чипуваа од кај Американците, веднаш закажаа втора тура на 02.07.2021. Отидовме до Ниш, во 9ч бевме пред болницата, се пријавивме документи се и за 10 мин завршивме 4 ца работа. После кај 9:15/30 почна да се собира гужва.
Имаше за бирање Фајзер, Синофарм и Астра. Само кога завршивме кажаа дека се потрошиле Астрата.
Сабота и Недела работат, само ми рекоа да се јавиш пред да одиш натаму за да ти кажат дали има таква вакцина.
Телефонот е: +38118503666.

Sent from my Samsung S20 FE
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
@Boshe од каде сега дека на болница се врши вакцинацијата? Или грешка во пишување? :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
Хахах, почна да делува чипот тоа е... :D

Мислев на Здрастен Дом, не Болница... :D Линкот е тој погоре што го стави осмица.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Се пријавив на сајтот vakcinacija.mk на средината од април. Ме известија дека треба да појдам на 21.05 во Борис Трајковски. Појдов пред време, немаше некоја гужва и ме вакцинираја со фајзер, тоа имаше тогаш. Се појавив на истото место вчера и ја примив и втората доза. Имаше малку повеќе гужва заради ревакцинацијата, плус имаше луѓе кои првата доза ја примиле во Србија. Сепак не чекав нешто многу. Кога си појдов дома одма си извадов сертификат дека сум вакциниран.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Фала ти многу за информациите @Boshe

Секако ќе бидеме најдоцна таму во 9 наутро, нешто слично ко тебе, како бисмо могли вакцинисати са Фајзером  ;D

Ќе пренесам утре вечер искуство и јас.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34540
  • Таков е животот... јебига
Вие што патувате накај Србија за вакцинација, сум заборавил на времето како беше, може да се помине во Србија само со лична карта? Додека работев таму 2015-та пасошот понекогаш не го ни земав. Дали и сега е исто?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Не мора пасош.