Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1981885 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
ПЗУ Иван Исцелител
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
Чекам корона тестот...црп ми е 110 и вчера вечерта имав температура 39 со течна столица и минимални болки во стомакот околу папакот...Се ми иде накај кориништево

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1904
  • Opel Astra 2.0 DI
Можно е напрај  тест да си сигурен .....

Отсутен Busav

• Сениор
Правев сабајле сеа чекам резултати,ми лупнаа вчера инекција ми ја симнаа температурата и ми рекоа панцеф да пијам

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Чекам корона тестот...црп ми е 110 и вчера вечерта имав температура 39 со течна столица и минимални болки во стомакот околу папакот...Се ми иде накај кориништево

Во циркулација е и стомачен вирус, веќе знам за неколку деца со повраќање и проливи.

Отсутен Busav

• Сениор

Во циркулација е и стомачен вирус, веќе знам за неколку деца со повраќање и проливи.
Тоа и јас читам по групиве на фб многу се жалат од течна столица и висока температура,правеле тест на крај искочило стомачен вирус.По природа не сум плашлив човек ама во моментов ми фуфка,стариот пред два месеци го изгубив од ова гомно болест...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Mozno da e nekoj virus ama so koronava covek i ladno mleko duva.
Pogotovo i ova vremevo e ubitacno so atmo pritisok. Mnogu narod reagira ovie 2-3 dena. Jas od vcera vecerta se osekjam kako pijan matna mi e glavata mrzlivo se osekjam. Cekam da zavrne pa da se opraam.

Отсутен Busav

• Сениор
Тестот е негативен...идеме дајле со нови испитувања...

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram

И јас имав ваква ситуација, само CRP ми беше 15, не 110.

Дијареа, повраќање, температура и до 39, ми траеше 20 саати ова, и престана. Кога ми почна, правев крвна слика, CRP покачено, железо намалено под граница (иницијални индикатори за ковид), и почнав со суплементите што се препорачани, а замената за мојот матичен ми спука одма и антибиотици (кои нормално не ги купив).

Се изолирав 7 дена, отидов да направам крвна слика со Д-Димери, и CRP симнато под референтна граница, и железо нормално, и димерите нормални.

Попладнето пред "симптомиве" јадев бургер од FoodHood ама јадеа и двајца други, па не дадов многу значење на тоа, ама изгледа на крај испадна труење.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Busav

• Сениор

И јас имав ваква ситуација, само CRP ми беше 15, не 110.

Дијареа, повраќање, температура и до 39, ми траеше 20 саати ова, и престана. Кога ми почна, правев крвна слика, CRP покачено, железо намалено под граница (иницијални индикатори за ковид), и почнав со суплементите што се препорачани, а замената за мојот матичен ми спука одма и антибиотици (кои нормално не ги купив).

Се изолирав 7 дена, отидов да направам крвна слика со Д-Димери, и CRP симнато под референтна граница, и железо нормално, и димерите нормални.

Попладнето пред "симптомиве" јадев бургер од FoodHood ама јадеа и двајца други, па не дадов многу значење на тоа, ама изгледа на крај испадна труење.
И јас го откачив панцефот,денес однесов мокрача во пролече ке одам и гради ке снимам пошто слушале свирење мада тоа мислам дека ми е од цигарите...Во понеделникот купив кокошка свежа 2 кг,женатата вика како модра да ми е,и викам ништо од хартијата валјда е таква.
Ја направи она жена како жена касна бело месо другото 1.800 сам ја изедов...се ми оди паметот дека ми е од тоа.
Температура немам веке втор ден
Кажи ми а леукоцитите колку ти беа?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Ima i drugi bolesti i virusi po beliot svet ama of kovidot se se zaboravi

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
^ aleluja
Ja izglejt deka ne se zamarav ja pominav onaka, ko sekoja nastionka

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Ne se raduj pred vreme

Отсутен Busav

• Сениор
Сеа се се врти околу короната,негативен сум снимав плуќа кај толовски ми рече дека не сум за кај него пошто "џам" Ми била.Утре најверојатно ке отидам систина крвна слика и црп пак да направам.Сеа сум подобар стомакот од време на време ме заболува околу папакот ама не е страшно