Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1980821 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Утрово со сопругата ја примивме првата ковид вакцина,втората е закажана на 03.06.Родителите минатата недела се вакцинираа.

Со убаво нека е. Во МК или Србија, пријавени бевте одамна или како?

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
Во МК се вакциниравме,јас и сопругата не е во ред начинот но како и многумина е од задна врата во еден од пунктовите,бевме пријавени на вакцинација.мк но немавме добиено порака со термин.Мајка ми минатата недела кога почна вакциирањето и кога немаше заинтересираност без проблем отиде и ја вакцинираа а татко ми вработен е во ППЕ и сите вработени се вакцинираа.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1085
Има нешто завршено дечкото или самоук е?  Јас сум пепел од л5 с1 хернија,  наводно блага со вежбање требаше да сњ подобри, од подобрување само физички имам флексибилност сеа нормална можам секако да се движам,  ама болките ми се неиздржливи  веќе долго време,  пробав и приватни тука кинезотерапии акопунктура.. Џабе. Од јануари сум на јаки лекарства за болка скоро секој ден и дијазепам за спиење, оваа недела ми се влоши плус и инекции примав со кортико и дијазепам за болот.. Ако е образован да види магнетна би запалил кола со паузи ќе стигнам некако.  Ми се пододмили живото на 30 години од толку долго време болка.

Школуван е дечкото, знае да чита снимки, дијагнози и сл.
Јави му се, направи една консултација со него, ќе ти каже дали ќе има корист од третманите.

https://www.facebook.com/Kiropraktika.mk

Кај се наоѓа дечково во Скопје?

@Carpathian Lord  Карши Олимписки или позади Автолидер!

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
@zvonkog malku se izgubiv so porakive. Ova kiropraktika e toj Ivan prethodno spomnat ili nekoj nov?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Континентал земал од Блек Чили челенџот.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1085
@zvonkog malku se izgubiv so porakive. Ova kiropraktika e toj Ivan prethodno spomnat ili nekoj nov?

Да, тој е истиот Иван.

Континентал земал од Блек Чили челенџот.

Не го дрви па ти у грешна тема  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
@zvonkog  ke bide poseten periodov 😁
btw cestito gumi 😁 dva pati igrav i jas na chalengot ama jbg nemav srekja

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Околу вакцините, на брат ми денес му стигна СМС за во петок да се вакцинира во сала Билјанини извори - Охрид, а кога аплицирал наведил поликлиника Букурешт :)
Се јавил во Букурешт (поликлиниката) и од таму му кажале на закажаниот термин да оди да се вакцинира кај нив, а не во Охрид... и на крајот излезе да треба да се вакцинира во Јане Сандански. И така.

@Ipkisija Meskosa Аирлија нека е, да ти се врати и тебе со две дози. Баш се прашувам каде ќе ми пишат мене да одам бидејќи и јас наведив во пунктот во Букурешт.

Не е проблем дали таму и Сандански, да не треба до Охрид да се трауматизирам по пат. Мислам дека и на @MartinAlfista му стигна во различен град.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Стигна, да. Пријавен во Гостивар, терминот во Тетово, ама ни прв ни последен. Гостивар нема пункт за вакцинација изгледа, па праќаат во Тетово.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
Околу вакцините, на брат ми денес му стигна СМС за во петок да се вакцинира во сала Билјанини извори - Охрид, а кога аплицирал наведил поликлиника Букурешт :)
Се јавил во Букурешт (поликлиниката) и од таму му кажале на закажаниот термин да оди да се вакцинира кај нив, а не во Охрид... и на крајот излезе да треба да се вакцинира во Јане Сандански. И така.

@Ipkisija Meskosa Аирлија нека е, да ти се врати и тебе со две дози. Баш се прашувам каде ќе ми пишат мене да одам бидејќи и јас наведив во пунктот во Букурешт.

Не е проблем дали таму и Сандански, да не треба до Охрид да се трауматизирам по пат. Мислам дека и на @MartinAlfista му стигна во различен град.
И јас сум пишан во Букурешт, па кога ќе дојди терминот ќе видиме дали ќе добијам прекоманда :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
за глад кога ќе исмислат вакцина? за етипоија прашува.
нелинешто напредна медицина, филмој лебој xD

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Во СК е хаос со вакцини, мислам дека сите со врски се исповакцинираа, на луѓе со термин ги откачуваат, ова е држава во пракса.
Во моментов сите што сте од др градови мн полеано стигнувате до вакцина. За КУ слушнац дека почнале и 30 годишњаци да викаат.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Успешно чипиран денеска. Додека седев 10 минути да ме мониторираат, ми стигна нотификација на телефон "Ready for pairing".

Супер искуство, глеаш колку батерија има чипот, првиот трае околу две недели и прави инфраструктура, на 04.06 имам речипирање за тој трајниот што работи преку Bluetooth LE.

Сега за сега не ме тера да пазарувам на Алиекспрес и Wish ама изгледа следи банкарска сметка, па демек да те остави да имаш и за јадење до крај на месец.

Гледам иначе Windforce гуми, како се покажани? Наше производство се глеам.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Немаш желба да го регистрираш/платиш офисот?

Него мајка и на жена ми пробала да се „протне“ за вакцина (касно закажале), и не и поминало. Така да муабетите дека постари не враќаат изгледа не се точни... Да не си го губите времето со родителите, ако немате закажано. :)

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4415
https://www.nytimes.com/2021/05/12/business/economy/covid-seychelles-sinopharm.html

Seychelles has seen a surge in coronavirus cases even though much of its population was inoculated with China’s Sinopharm vaccine.

Thirty-seven percent of new active cases are people who are fully vaccinated, according to the health ministry, which did not say how many people among them had the Sinopharm shot
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"