Па рекоа дека ако ти стигнал термин за во друг град да идеш во својот град на денот на терминот и да го покажеш СМС-от и ќе те чипираат без проблем, аман до толку да не се следеле вести.
Не, не се скарав јас со човекот, еве го постот. Он се скара.
Пријателот сакал "да ми помогне" со него, мада не видов како. Моја грешка, се извинувам.
Ajde i jas da spodelam edno iskustvo za vakcinacijata. Se prijavivme so tatko mi megu prvite uste koga go pustija sajtot vo upotreba. Vcera nego go viknaa, mene ne. Bidejki sme od Veles a go viknaa vo Kavadarci, normalno otidovme vo Veles prasavme zs vo Kavadarci, ni odgovorija kao mora tamu. Neli ministerov rece greska u cekori moze da objasnis fino lepo i da se vakciniras u maticniot grad. Aha da. Srekjen pat za Kavadarci. Otidovme za Kavadarci, dvajcata prijaveni, on viknat so termin jas seuste ne. Dobar den den, dobar den. Termin imate? Daaa, daa. Ok vlezete. Tolku bese, se vakciniravme dvajcata bez nikakov problem. U globala vo Kavadarci konkretno pustaa i luge bez voopsto da se prijaveni na sajtot za vakcina ili preku maticen. Im teknalo dosle se vakcinirale. Cao dzaci. Odma i vtoro termince dobivas i toa e toa 😁
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
@smole , како рече ти, вести нешто, ово-оно...?
Јас само сакав да ти помогнам, но бидејќи гледам каков ироничен и исфрустриран створ си џабе си трошев време.
Иди кај сакаш или не иди апсолутно не ми е гајле, и немој да се секираш дали ќе идам јас во друг град, држава или планета да се вакцинирам - моја работа е, јас не цмиздрам како тебе по форуми за Х литри гориво.
А еве тука, му посочив лично искуство, спротивно на тоа он што го тврди за точно, па испадна дека "си трошел време помагајќи ми, пошто јас сум бил ироничен и исфрустриран СТВОР".
Како да му кажав "еј, батка, јас ќе одам, јас нема да одам, ваму ќе одам, таму ќе одам", за да нему не му било гајле.
Исто никаде не му кажав каде да оди, "во друг град, држава, или планета, негова работа било". Па нормално дека е твоја, јас нит ти кажав што да правиш, нит те пратив негде.
После јас сум бил исфрустриран створ. ОК.
Коронава мава во глава. Дефинитивно.