Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1980939 пати)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Pa onaka, ne davase sistem nisto deka e primena prijava pa posle nekoe vreme stignaa mejlovi. Posle eden mesec cekanje pustiv pak  i otkako dojde zivot pardon vakcina ja viknaa i zavrsimve rabota. Ne deka i so prvata aplikacija nemase da ja viknat, koj znae.

Jas licno ke si pocekam uste nekoj mesec/godina :).
Iskustva se razlicni, brat mi i snaska zimovo od noga sto se vika pominaa, dvajca bratucedi postari i debelki zaglavija vo bolnica, eden 10 drugiot preku 20 dena.
Brat mi otkako zakaci virus uste dva dena sedese u mkd bez simptomi i duri otako se vrati vo germanija i tamo napravi test izleze pozitiven.Za ti dva dena ako jas ne zakaciv virus, moevo razmisluvanje e da ne se brzam ni so vakcina.

Sekako do grcka ke mozeme i so negativen test :) :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
На моите родители и без апликација им стигна смс за закажан термин.
Јас аплицирав но не сум во приоритетни групи.

Не паничам да трчам по туѓи земји, ќе си стигне редот и за мене, односно се правам поголем патриот од патриотите :)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
Баба ми и дедо ми се вакцинираа во Кавадарци пред 4 дена. Обична пријава од кај матичен лекар, без страни и сл.
Јас лично, не планирам да се вакцинирам. :)

Sent from my Samsung S20 FE

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
Јас вчера се пријавив, баш ме интересира дали ќе ме викнат оваа година :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378
Нели имаше приоритет во вакцинирањево според ризични групи (најпрво медицински лица, па стари луѓе, па хронично болни) или се е кому иде сега?

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1032
Нели имаше приоритет во вакцинирањево според ризични групи (најпрво медицински лица, па стари луѓе, па хронично болни) или се е кому иде сега?

Мислам дека ги вакцинираа сите што сакаа да се вакцинираат од тие групи.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Да де. Стари лица е сега. Проблемот е што групата "стари лица" е составена од 1.200.000 луѓе.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
од колку се рачуна стар ? од 30 ? xD
не е биртно дали преку вакцинна или природно, битно ќе излезиш имунизиран :D
https://vecer.mk/makedonija/guzhva-za-vakcinrianje/

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
Ajde i jas da spodelam edno iskustvo za vakcinacijata. Se prijavivme so tatko mi megu prvite uste koga go pustija sajtot vo upotreba. Vcera nego go viknaa, mene ne. Bidejki sme od Veles a go viknaa vo Kavadarci, normalno otidovme vo Veles prasavme zs vo Kavadarci, ni odgovorija kao mora tamu. Neli ministerov rece greska u cekori moze da objasnis fino lepo i da se vakciniras u maticniot grad. Aha da. Srekjen pat za Kavadarci. Otidovme za Kavadarci, dvajcata prijaveni, on viknat so termin jas seuste ne. Dobar den den, dobar den. Termin imate? Daaa, daa. Ok vlezete. Tolku bese, se vakciniravme dvajcata bez nikakov problem. U globala vo Kavadarci konkretno pustaa i luge bez voopsto da se prijaveni na sajtot za vakcina ili preku maticen. Im teknalo dosle se vakcinirale. Cao dzaci. Odma i vtoro termince dobivas i toa e toa 😁
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

@smole , како рече ти, вести нешто, ово-оно...?

Јас само сакав да ти помогнам, но бидејќи гледам каков ироничен и исфрустриран створ си џабе си трошев време.

Иди кај сакаш или не иди апсолутно не ми е гајле, и немој да се секираш дали ќе идам јас во друг град, држава или планета да се вакцинирам - моја работа е, јас не цмиздрам како тебе по форуми за Х литри гориво.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
Фала на помошта, другар, и извини за потрошеното време.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Карањето е половина здравје.
Кога ќе затерате вака со нервози, џабе и вакцини и бутур :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Diesel

• Легенда
Па рекоа дека ако ти стигнал термин за во друг град да идеш во својот град на денот на терминот и да го покажеш СМС-от и ќе те чипираат без проблем, аман до толку да не се следеле вести.

Не, не се скарав јас со човекот, еве го постот. Он се скара.

Пријателот сакал "да ми помогне" со него, мада не видов како. Моја грешка, се извинувам.

Ajde i jas da spodelam edno iskustvo za vakcinacijata. Se prijavivme so tatko mi megu prvite uste koga go pustija sajtot vo upotreba. Vcera nego go viknaa, mene ne. Bidejki sme od Veles a go viknaa vo Kavadarci, normalno otidovme vo Veles prasavme zs vo Kavadarci, ni odgovorija kao mora tamu. Neli ministerov rece greska u cekori moze da objasnis fino lepo i da se vakciniras u maticniot grad. Aha da. Srekjen pat za Kavadarci. Otidovme za Kavadarci, dvajcata prijaveni, on viknat so termin jas seuste ne. Dobar den den, dobar den. Termin imate? Daaa, daa. Ok vlezete. Tolku bese, se vakciniravme dvajcata bez nikakov problem. U globala vo Kavadarci konkretno pustaa i luge bez voopsto da se prijaveni na sajtot za vakcina ili preku maticen. Im teknalo dosle se vakcinirale. Cao dzaci. Odma i vtoro termince dobivas i toa e toa 😁
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

@smole , како рече ти, вести нешто, ово-оно...?

Јас само сакав да ти помогнам, но бидејќи гледам каков ироничен и исфрустриран створ си џабе си трошев време.

Иди кај сакаш или не иди апсолутно не ми е гајле, и немој да се секираш дали ќе идам јас во друг град, држава или планета да се вакцинирам - моја работа е, јас не цмиздрам како тебе по форуми за Х литри гориво.

А еве тука, му посочив лично искуство, спротивно на тоа он што го тврди за точно, па испадна дека "си трошел време помагајќи ми, пошто јас сум бил ироничен и исфрустриран СТВОР".

Како да му кажав "еј, батка, јас ќе одам, јас нема да одам, ваму ќе одам, таму ќе одам", за да нему не му било гајле.

Исто никаде не му кажав каде да оди, "во друг град, држава, или планета, негова работа било". Па нормално дека е твоја, јас нит ти кажав што да правиш, нит те пратив негде.

После јас сум бил исфрустриран створ. ОК.

Коронава мава во глава. Дефинитивно.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор

Отсутен Diesel

• Легенда
Ми мириса на локдаун. На темава. Ладење малку.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Nemase da se nervirate za rakija ako bese muabetot 😁 ili vo vasiov kontekst originalnata vakcina za mn bolesti