Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615073 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Дечки и 20 денари да е, тоа што мора да се плати, мора. Таман работа да простуваа на сите.  Е сега што мора во кеш, наместо онлајн или по испратница, тоа е веќе друг пример, камена доба.

Се сложуваме.

АМА

замисли го истово сценарио на постар човек што ни кола нема, ниту пријател во Велес, а камо ли форумски другари...
(+ ако нашите нѝ најјаки Македонски Пошти не му ја ни достават опомената)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
замисли го истово сценарио на постар човек што ни кола нема
И така е со една нога у гроб, да не стои имотот така фира, бар извршителот нек го лапне :P

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
Е и тој момент го заборавив, СРЕЌА што на време го видов писмото и среќа што во влезот имаме колку - толку функционални сандачиња што се заклучуваат.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Докторов го упуцаа за 80 долари.

host image

Подмирете си долговите.
Не се заебавајте.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
Ми пиша @Ordevski и се понуди да ми заврши работа (ти благодарам многу!).
Aма утре можно е да отидам јас со девојкава и плус да отидеме до Велешко малку или до Сопот, па да искористам.

Инаку, за 80 денари е, да хах

едит - дополнително се понуди и @igooor07 , ама се разбравме. Обобобо каков форум  :-*

Да собереме сите по 80 денари, да ја реновираме болницата. :)
Изгледа тоа чекаат од нас, штом ти праќаат кучиња за таква сума од купишта пари. :)
Ние од Велес по 160 ќе дадеме :)

D-r Ordevski

Чувај нешто и за Штипската.
Се надевам воопшто не знаеш како изгледа.

Некои стази од Call of Duty се поубави...
Ја знам, ја знам, 4 години работев како медицински претставник. Ги прошетав сите болници за жал :) Па уште се дрзнаа таа дупка да ја наречат клинички центар.

D-r Ordevski

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
Клабери некој од Штип да ми прати локација на Центар за јавно здравје - Штип, поконкретно пунктот за земање брис за ковид тест.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Отсутен balanar

• Редовен
Клабери некој од Штип да ми прати локација на Центар за јавно здравје - Штип, поконкретно пунктот за земање брис за ковид тест.

Локација - Медицински центар/здравен дом

https://maps.app.goo.gl/X5w2uWj4pdfyd2uR6

Не сум сигурен за пунктот од каде се оди, мислам дека е од задниот дел на зградата (има два влеза здравствениот дом - предниот е пред улицата, задниот е од задниот паркинг)
ЦЈЗ е на четврти спрат, ама пунктот за земање брисеви е на приземје.

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517

Локација - Медицински центар/здравен дом

https://maps.app.goo.gl/X5w2uWj4pdfyd2uR6

Не сум сигурен за пунктот од каде се оди, мислам дека е од задниот дел на зградата (има два влеза здравствениот дом - предниот е пред улицата, задниот е од задниот паркинг)
ЦЈЗ е на четврти спрат, ама пунктот за земање брисеви е на приземје.
Ти благодарам, таман пред Штип ми одговори дирекно пред болница стигнав.

Присутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2616
Има ли шанси да се фати паркинг место кај Поликлиника Бит пазар околу 7:30 - 7:45, да не знае некој од искуство, треба да одам утре да се тестирам, да не губам време со барање паркинг на друга локација
Се е дива лига тамо, десно паркинзите се за вработени, лево е „приватен“, среќа најдов во уличката од страна.....инаку побитна работа е што сум позитивен, со прв симптом од сабота, еве веќе 5 ден температура (варира од 37.2 до 38), малаксаност, болки по тело. Матичната ми кажа да пијам парацетамол само ако оди температурата преку 38.5. Витаминска терапија, утре снимаме бели дробови со сопругата. Среќа она нема температура.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен balanar

• Редовен
Завршив денес работа во велешката болница, се погоди истата вработена на шалтер, ме препозна - вика Подобар лимси? хахах

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1999
Има ли шанси да се фати паркинг место кај Поликлиника Бит пазар околу 7:30 - 7:45, да не знае некој од искуство, треба да одам утре да се тестирам, да не губам време со барање паркинг на друга локација
Се е дива лига тамо, десно паркинзите се за вработени, лево е „приватен“, среќа најдов во уличката од страна.....инаку побитна работа е што сум позитивен, со прв симптом од сабота, еве веќе 5 ден температура (варира од 37.2 до 38), малаксаност, болки по тело. Матичната ми кажа да пијам парацетамол само ако оди температурата преку 38.5. Витаминска терапија, утре снимаме бели дробови со сопругата. Среќа она нема температура.

Нека поминува со лесно и во мој потесен круг исто од саботата први симптоми сега за сега со температура и изгубиле мирис вкус денеска и веднаш терапија им препишал матичниот што точно не знам антибиотици знам дека се (edit прашав иверметин по шема некоја)
« Последно менување: 10 Март 2021, 22:44:16 pm kire95 »

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
Завршив денес работа во велешката болница, се погоди истата вработена на шалтер, ме препозна - вика Подобар лимси? хахах
Што и рече, штом доаѓам за 80 денари, супер сум :)

Глориус се погоди ли?

D-r Ordevski

Отсутен balanar

• Редовен
Што и рече, штом доаѓам за 80 денари, супер сум :)

Глориус се погоди ли?

D-r Ordevski

Не бев ни на кафе, ни на ручек, ништо.
Се погоди многу работа да ми се струпа, право се вративме.

Се изнервирав ептен.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
Друже, прво здравје и фамилија, па се друго.
За муабетов ќе пуштиш едно експресо. ;D

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
Друже, прво здравје и фамилија, па се друго.
За муабетов ќе пуштиш едно експресо. ;D

Во мала шоља до горе. ;D