Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983757 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Немаш ред, имаш изразено интерес само..Вилипче така вчера кажал.
Така е, имам изразено интерес, но со тоа и сум дозвоолил мојот матичен лекар да ме повика и стаи на список за вакцинација. Можда не е некој ред, ама е повеќе ред од некој кој сеуште „не веруе у корона“.

Ова го пишува на сајтот, а мене ми личи на некаков ред:
Цитат
Почитувани граѓани,

пред да ја пополните апликацијата за искажување заинтересираност за вакцинација против COVID-19 ве молиме внимателно прочитајте ги следните информации:

Вакцинирањето е доброволно и се спроведува согласно стратегијата за вакцинација на Република Северна Македонија.
Со пополнување на формата се регистрирате за вакцинација директно во системот Мој Термин. Вашиот матичен лекар добива информација за вашата регистрација. Нема потреба дополнително да го барате или информирате дека сте се регистрирале.
Согласно распоредот предвиден во планот за вакцинација, вашиот матичен лекар ќе ве повика и ќе ве информира за точниот датум и час кога треба да се вакцинирате на пунктот кој ќе го изберете при регистрацијата.

Кој дебилизам, додека да направат една апликација која директно ќе го известува пациентот за терминот на вакцинирање ќе помине епидемијава. Си немаат попаметна работа матичните доктори па на толку ибрици вработени во МЗ тие треба да изиграваат секретарки и да ги известуваат пациентите. Глупост невидена, попрво ќе се вакцинирам во Србија отколку некој неписмен овде да ме вакцинира со некоја бајата фајзер вакцина чувана во обичен фрижидер.
И онака внесуваш телефон и мејл. Веќе е решен проблемот и онака.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
И јас дигнав нога за потковица ;D

Туку да прашам, пополнив и кликнав испрати и не добив никаква повратна информација, полето за испрати е сеуште активно, толку е процедурата?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Пробај пак дур не ти се појави со зелено успешно се пријавивте.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Инаку кинескиве вакцини ќе испадне дека ги набавиле по алиекспрес и тоа со фри шипинг затоа што најверојатно ќе стигнат в лето. иако телма еднаш кажаја дека веќе се пакуваат, за наредниот ден да кажат дека летот бил одложен заради кинеската нова година. Добро што не кажаја дека го фарбаат авионот.

Отсутен Mikius

• Легенда
Кликам, се засенчува, врти "кругчето", и повторно е со сини букви полето.

Ваљда системот...ко по обичај.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
Кликам, се засенчува, врти "кругчето", и повторно е со сини букви полето.

Ваљда системот...ко по обичај.
Гужва пред гол.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
И јас дигнав нога за потковица ;D

Туку да прашам, пополнив и кликнав испрати и не добив никаква повратна информација, полето за испрати е сеуште активно, толку е процедурата?

Убаво кажаа погоре, зелено само искача на сајтот, не ти стига ништо ни по мејл ни по СМС.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Јас моите кога ги регистрирав, едно 20тина пати стискав и на крај фала курцу излезе со зелено порака дека се успешно регистрирани. Катастрофа...

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
Искрено не ми е јасно зошто сте се запнале да се регистирате небаре утре ќе ве вакцинираат а вакцини нема ни за лек. Тие 4600 што ни ги подарија Србите ќе се искористат за приоритетните групи во кои не влегувате вие. Кинеските вакцини абер нема кога да стигнат а и кога ќе стигнат ова што вие сега се пријавувате нема да важи. Ќе биди после ние тоа не сме го рекле. И така со ова пријавување вие само покажувате интерес за вакцинирање и ништо повеќе.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Со пријавување матичниот лекар знае дека сакаш да се вакцинираш и ќе те стави во која група припаѓаш според години, хронични болести итн. Нормално дека ова највеќе важи за кинеските вакцини, зошто се збори за бројка од 200.000 вакцини која што не е мала. Ќе видиме.

Отсутен Mikius

• Легенда
Тукушто успеав да добијам "зелени букви" :)

И јас сум скептичен, ама па од друга страна ништо не ме кошта, ете изразив интерес :)

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
Со пријавување матичниот лекар знае дека сакаш да се вакцинираш и ќе те стави во која група припаѓаш според години, хронични болести итн. Нормално дека ова највеќе важи за кинеските вакцини, зошто се збори за бројка од 200.000 вакцини која што не е мала. Ќе видиме.
Се зборуваше и за 8000 фајзер вакцини па добивме малку повеќе од пола. Дури не видам не ни планирам да се пријавувам оти од дебиливе што се на власт се е можно.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Се зборуваше и за 8000 фајзер вакцини па добивме малку повеќе од пола. Дури не видам не ни планирам да се пријавувам оти од дебиливе што се на власт се е можно.

Каква врска има колку ќе се добијат со тоа дали ќе се пријавиш?

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
Топ, повеќе за нас. И од каде знаеш дека некој од нас не работи во Ковид центар?
Секој со своето.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **

Каква врска има колку ќе се добијат со тоа дали ќе се пријавиш?
А каква врска има да се пријавиш кога нема вакцини и не се знае кога и колку ќе стигнат.