Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1982824 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
„Не сум читал многу за ивермектин откако прв пат се слушна за негова примена во оваа болест, пред пола година отприлика.“
И јас не сум прочитал, затоа споделив, за да прочиташ:
https://www.facebook.com/EmiterSpisanie/posts/2710928632480574 линк од фб да прашаш ако симаш нејаснотии.
Различити својства има од кортикостероидите, т.е. не ни е кортико. Секако дека треба доктор да ти ја одреди дозата.
Кверцентинот е добар за превенција, нема да набилдаш доволно ниво преку ноќ, треба да го пиеш дур си здрав за ко ќе дојш во контакт вирусот да нема добра подлога за развивање.
Секако дека тие што се третирале порано поминале подобро, но не гледам потреба да правам копи пејст на студијата, кога е веќе еднаш напишана. Прочитај ја, ќе ти стане појасно, може нешто јас поинаку сум разбрал, али засега ивермектин  се покажал најдобар. Ни за ивермектинот не знаат точно како делува.
Па имаше некои теории дека вирусот е паразит, ама никој не докажа таква работа.
Иако тешко е да се предозираш со витамини или суплементи, сепак треба да се под контрола, секако балансот на витамини и минерали е битен.
Познавам луѓе кои ектремно се пазеа, и пак заболеа, ништо не е сигурно.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Зошто во Србија не веруваат на официјалните извештаи за бројот на починати.

Отсутен Bicikle

• Легенда
inaku pazete na zgrutcuvanje na krv kako after efekat. Merete d dimeri

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1904
  • Opel Astra 2.0 DI
Taman se izmerivme

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Присутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378

@Van, објасни му на човекот.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
se igra nekoja igra

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Исто ко ракетите негови, час ок час не чини.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Ако може молба до Илон Маск да го прочита интервјуто со докторкава, многу убаво објаснето. Стратро џабе чита, одамна е скаран со рационално размислување.

https://a1on.mk/macedonia/intervju-d-r-ana-momirovska-so-brzite-testovi-teshko-se-otkrivaat-zarazenite-bez-simptomi-na-kovid-19/

Цитат
Брзите тестови за детекција се сосема друго ниво на дијагностика и затоа се доста поевтини. Брзите тестови ги детектираат само болните пациенти од Ковид 19, тоа значи оние кои имаат висока концентрација на вирусот. Асимптоматските пациенти или оние со ниска концентрација на вирусот не ги детектираат, можеби околу 50 проценти...

Видете, од друга гледна точка навистина е страшно како познати јави личности ги користат социјалните мрежи уште толку да се направи поделба меѓу народот додека нив лично ама баш ништо нема да им биде. А другиве што умираат секој ден по болници, што ги наполнија болниците ќе се правиме на тошо, важно Маск што кажал.

Отсутен Mikius

• Легенда
Емпатијата понекогаш колку е корисна, толку е и контрапродуктивна, го заматува рационалното размислување.

Аргументот сам по себе дека болниците се полни, треба да паднам во несвест?

Зарем треба да се сомневам во сите лабораториски анализи од други прегледи поради контаминација на примерок или не знам што?
По логика на нештата, не уште еден, туку уште четири теста за статистичкиот примерок да биде валиден во однос на тоа дали позитивен или негативен тест и да се отстранат "лажните" позитивни/негативни.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Па како може пред се да ти е сеедно тие што се доктори и сестри таму работат 24/7 со маски и скафендери? Тие немаат фамилии? Мислиш нив лесно им е психички и физички како секој ден умираат по 30 луѓе? Или па дека не гледаш со свои очи, ондак шо ти е гајле нека се полни болниците.

Иначе те молам не пробувај да генерализираш, тука конкренто правиме муабет дека Маск направил 4 БРЗИ теста и 2 пати бил негативен 2 пати позитивен. Интервјуто на докторката првиот дел е за обичниве тестови а вториот дел е конкретно за муабетот со Маск. Штом има сила да пишува на твитер можеме да заклучиме дека не се бори за живот, или е асимпоматски или па има мали симптоми. Токму ваков БРЗ тест има ОГРОМНА шанса да биде лажно негативен. Ама момакот заради икс причини се прави наудрен со сила и демек неможе да разбере како бил позитивен и негативен. Мрсење муда пар екселанс. Нека прави тесла и ракети, паметен е нема што ама па не е ни доктор, ниту специјалист по инфектологија.

Отсутен Mikius

• Легенда
Ич не ми е сеедно што мораат да дремат 24/7 на работно место.
И јас дремев во ров 24/7.
Додека некому работничките права му се прегазени, некој си води политика, и дава тупи оправдувања и немајки друга аргументација, болниците се полни!

Затоа велам дека емпатијата некогаш е контрапродуктивна.

Само реално гледам на работите.

Присутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378
Ако може молба до Илон Маск да го прочита интервјуто со докторкава, многу убаво објаснето. Стратро џабе чита, одамна е скаран со рационално размислување.

Не ти се обратив тебе, али кога веќе си се отвараме, да знаеш дека веќе подолго време ме потсеќаш на овој лик.
Може и си личите, не знам.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Абе кажи нешто паметно, кажи еднаш твое лично мислење. Го отупе со слики и гифчиња, го отупе.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max

@Van, објасни му на човекот.

од кај му пари на овој 4 пати да се тестира во исти ден