Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983523 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Abe ubo mi beshe i mene ko prajv redovno i so isaf xD

Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Микиус, не заебавај, болка во грб не е заразна.
Само ти можеш да ја завршиш оваа работа=друг будала ко тебе немат.
Болка во грб и укочен врат не се заразни но не ни можеш да работиш.

Си слушнал за легнат коњ и седнат конобар ;D

@Kozanostra, потполно се согласувам, поентата ми беше дека не треба да се паничи.

@FiLo, не дека не си во право, сум имал такви газди, но исто така генерално 90% од луѓето, дали здрави, дали болни, не ги доживуваа трагично тие симптоми пред Ковидов.
Денес па имаш дување и на ладно, што допринесува до заглавување на здравствениот систем во поглед на тестирањето.
Некои пак уживаат во најавување на апокалиптично сценарио и едвај чекаат полициски часови...

Отсутен Bicikle

• Легенда
Абе над 30 год ко ќе станиш ако не те боли ништо тогаш треба да се преиспиташ, а ако си укочен до степен да не можиш да мрдаш или нешто по сериозно ако е, не знам како би одел на посао :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
Мерки вакви, мерки такви...
Нека дат по едно прасе, вино и нека удрат карантин, шо да се малтретира народ, нека се поминат празнициве шо следат во домашна атмосфера... докај Водици :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
merkata treba ednoglasno da se usvoi.
Edna anegdota  shto mi se desi, taman gi ostajv cigarite i alkoholot, se vrativ v teretana ko me fatinekoj virus, edna nedela ne mozea da me opraat na onfektivno, po 3-4 infuzii primavvo denot. toa pred 2 godini. Me pushtija bez nekoja dijagnoza, samo virusna infekcija. Na odenje edvaj pojdov, 70 so 30 pritisak imav, bashka temperatura shto imav. ko bajagi stomacen virus, ama od stomacen virus ne se desilo tolku da me napravi popara.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22380
Нека дат по едно прасе, вино и нека удрат карантин, шо да се малтретира народ, нека се поминат празнициве шо следат во домашна атмосфера... докај Водици Велигден:)

Отсутен Mikius

• Легенда
Нека дат по едно прасе, вино и нека удрат карантин, шо да се малтретира народ, нека се поминат празнициве шо следат во домашна атмосфера... докај Водици Велигден:)
По Едно прасе?

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Бреј, после витамин Д од каде, прасето колку IU има?

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
А замислете секој човек да има време да се протрча барем еднаш во неделата,
да удри некој склек, да пивне витаминче после тренинг наместо љута после напорна недела на работа со кретени... :)

Koj ќе каже дека нема саат време еднаш (или два/три) пати во недела за трчање/вежбање, веројатно лаже - сам себе се лаже.
Не ме прашувај од каде знам. :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
Абе имат време и со твоите да се видиш, и да трчаш и се'  тие работи, ама ние само по пари трчаме за да ги задоволиме суетите и комплексите, да те видат во марка кошула, да те видат со јака кола и такви филмој...

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1904
  • Opel Astra 2.0 DI
Нека дат по едно прасе, вино и нека удрат карантин, шо да се малтретира народ, нека се поминат празнициве шо следат во домашна атмосфера... докај Водици :)
Ова го пробав два дена пред да ме стрефи вирусов Ракија вино на прасе бевме канети , квалитетно се дозиравме и од прва рака ти кажувам дека не делува

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
И јас потврдувам дека не делува, ама вреди да се проба :D
Леле како ми е пија рачија, 2 год се нема напијано.
Инаку сите капацитети се преполлни, утешително е што не сме само ние не дисциплирнирани, ама тоа нема да помогне многу
https://fokus.mk/filipche-poveke-nema-mesto-na-infektivnata-klinika-i-modularnata-bolnitsa-klinikata-za-interni-bolesti-ke-bide-nameneta-za-kovid-patsienti/?fbclid=IwAR3jbR4hCnxxnOY5NzZXCbsYddSpQDNSLJdwkFDM9V5OqM2U9Tpyp3u8bzw

Отсутен Mikius

• Легенда
Не го измиле прасето со сапун ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
А замислете секој човек да има време да се протрча барем еднаш во неделата,
да удри некој склек, да пивне витаминче после тренинг наместо љута после напорна недела на работа со кретени... :)

Koj ќе каже дека нема саат време еднаш (или два/три) пати во недела за трчање/вежбање, веројатно лаже - сам себе се лаже.
Не ме прашувај од каде знам. :)

Ванка, прочитај одново. :)

Има народ, од грб страда пред да наполни 30.
И не се работи за имање или не време - туку волја, нормално.

Ама тоа слабо оди во комбинација со грбот и посраните новокомпонирани газди. :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
Го прогласувам короната за умрено. Конечно ми заврши притворот