И јас го имав „грипот“ во февруари, кој имаше исти, идентични симптоми со Ковид-19. Откако почнаа луѓе да се разболуваат, си ги поврзав точките

Да ги опишам фазите:
1. Имав прејака главоболка со траење од 2 и нешто денови.
2. Почна да ме боли грлото, траеше 2 дена, па како што олабавуваше грлото, транзитираше во следната фаза
3. Кренав температура, 37.7-38.3, ме држеше 4 дена, мислејќи дека е обичен грип лапав Парацетамоли на секои 4 саати за да можам да функционирам. Јас храбар одев на работа 3 дена, третиот ден навечер тргнав да одам по болници во Скопје - ме шитнаа сите, не сум бил за кај нив (од 8-септември ме пратија во Букурешт, од Букурешт ме пратија во 8-септември, јас бела мачка не гледав пред очи).
Собрав парталите, заминав во Гостивар кај што одма ме примија, прегледаа и препишаа инфузија и 6 инјекции (не знам што имаше внатре).
4. Како што ги примав последните 2 инјекции, почна кашлањето кое ме држеше 3 недели, и онакво кашлање како да треба парче бел дроб да искашлам. Беше гужва на работа па решив да не продолжам со испитувања и доктори, и на нозе го поминав кашлањето.
После фаза па се до крај на кашлањето имав болки во зглобови, намалена енергија, се заморував полесно...
Мање више корона во најава