Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1819992 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Глеаш, поќе откуцаи имат со маска. Ем е климатизирана просторија, не е надвор на сонце на 50. Нити пак знаеме колку долго ја носи.
Мене ми е тешко на 50 степени маска плус физичка активност, кој сака нека си носи, немам против.
« Последно менување: 27 Јуни 2020, 10:04:46 am Bicikle »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Вакви истресотини се пред се проблем што и летово го изгубивме во МК, додека сите си завршија работа.
Од простотилок пред се.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Лек дека нема. Инаку ќе си живеевме нормално.
Што е изгубено?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен Bicikle

• Легенда
Тука си е летото....
А и џабе ти ќе носиш ко некој што е болен не носи.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Ништо не е џабе. Кога се работи за блиски за кои тоа значи сигурна смрт, 15-20% намалена можност од смрт не е воопшто занемарлив процент.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
Во Шведска не го изгубија летото, немаат лето ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
Само менуваат политики и мислења овие од здравството, прво ае колнеа во респиратори па после не чинеле, исто беше о за лекојве од маларија, на крај кој знае што ќе излезе. Ете и за топлината така вела, демек ко ќе стоплит ќе се уништел вирусот, па во држави со топла клима па постои вирусот. Знам дека е тешко да работиш со маска, пред 2-3 год летото ја шмирглав оградата, носев маска, жешко е, се потиш, маската ти се лепи за тебе, не се дише. Ама подобро беше него да дишам боја и рѓа... секој за себе.
Некња дојдоја мајтори да ми гипсираат плафон, прв муабет им беше "ние не носиме маски", не ќе се убедува, си излегов, остајв отворено, завршија, се излуфтира си влегов. Ако не сакаат нека не носат.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
Можеле и да ти кажат без 2 литра ракија нема да работат ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
Ја не дозволува да дојт до степен мајсторот тќда барат ракија, домаќинска куќа да се знајт, то си е стандард за мајстори.
Тие беа од куќни савет, пошто ми се заеба плафонот од поплава, тие соработуваа. Ако сакасш, ако не барај си.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Јас си реновирав до штрафче низ дома се, со се кречење, килими на хемиско како што е ред. Ѕвони сега.

Не сум пуштил вести од кога во Италија беше ризично.
Сега па со избориве, којзнае кога ќе пуштам.

Губење време.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме

Отсутен Bicikle

• Легенда
Еве и Вело што вели
https://m.youtube.com/watch?v=XBWmRmaqHRg
Ама чим не е члан на форумов неговото мислење треба да се земе со резерва.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Вакви истресотини се пред се проблем што и летово го изгубивме во МК, додека сите си завршија работа.
Од простотилок пред се.

какви истресотини? Доктурот не е од мк