Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1818126 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10597
Ќе земат кредит.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
:D:D:D:D:D

Шо имаш бе ти толку против анархија?! :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Демократија на Балкан (а и во пола свет приближно) ти е ко на мајмунот од почетокот на Одисеја 2001 наместо коска, да му дадеш даљинско од телевизор.

А демек позападно од Балкан е многу „подемократски“ политичкиот циркус? Американскиот циркус на пример е поцивилизиран? :)

Демократијата е непостоечки идеал кој тие кои ги влечат конците никогаш нема да не остават да го достигнеме. Привид на слобода на избор, ама слобода да се одбереш едно од две (или неколку) зла кои сите се кукли кои ги влече истиот куклар.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Не е поврзано со темава но, се додека гласот на паметниот човек се брои исто со гласот на оној што има коефициент на интелигенција колку бројот на чевли што ги носи, тури и пепел на демократијата.

Sent from my Redmi

Отсутен Mikius

• Легенда

Ништо против ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore

Ништо против ;D

Мора да се знаеме од градов ја и ти....
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.

Ништо против ;D

Упс... Jonh Lydon е пизда... :D

Извинете на реализација :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда

Ништо против ;D

хаха, ништо чудно, мал беше градот едно време :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore

Упс... Jonh Lydon е пизда... :D

Извинете на реализација :D
Така е, ама Сид Вишс беше фраер ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Демократија на Балкан (а и во пола свет приближно) ти е ко на мајмунот од почетокот на Одисеја 2001 наместо коска, да му дадеш даљинско од телевизор.

А демек позападно од Балкан е многу „подемократски“ политичкиот циркус? Американскиот циркус на пример е поцивилизиран? :)

Демократијата е непостоечки идеал кој тие кои ги влечат конците никогаш нема да не остават да го достигнеме. Привид на слобода на избор, ама слобода да се одбереш едно од две (или неколку) зла кои сите се кукли кои ги влече истиот куклар.

Да..само што не сум убеден дека во САД за убиство се лежи  исто колку за кражба на ќебапи и марули... Камо среќа Балканските затвори да се полни со криминалци како американските.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Еј баче, ти изгледа не знаеш каков бизинис се америчките затвори. Кај нас е лошо, ама таму е полошо (само од други причини). Me мрзеше да пребарувам повеќе, еве го првиот резултат:  https://www.theguardian.com/us-news/2016/jun/16/us-prisons-jail-private-healthcare-companies-profit

edit:

Отсутен Stratro

• Легенда
Не, не знаев...
Тенкс...

;D

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Па... Така изгледа штом америчкиот казнено-поправен систем го спомнуваш во било каква позитивна конотација. И таму и овде ги апсат ситните криминалци, а крупните се на слобода. Едина разлика е што таму за џоинт може да се деси да одлежиш време, а овде за тешки кражби од наркомани кажуваат „па што да им правиме“.

Отсутен Stratro

• Легенда
Не, не е така.
Таму апсат и ситни и крупни криминалци и тоа последниве на долго време, поготово убијци. Има ќар и од едните и од другите. Затоа многу држави после 2000та ја заменија смртната казна (нешто непоимливо кај нас) со доживотен затвор без можност за помилување. (исто непоимливо кај нас во пракса).
Смешно ми е да констатирам дека сме "далеку од Америка... баче". :)

https://vesti.mk/read/article/https%3A%2F%2Falfa.mk%2Ftri-godini-zatvor-za-ubiecot-na-mladiot-kosharkar-na-mzt-vo-novo-lisiche%2F

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Добро, за третман на убијци секако се согласувам. За другото и не баш... Но нели за демократија и општествени уредувања беше муабетот, како дојдовме до затвори и казненопоправни системи?  :D