Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1817061 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Секој пат кога ќе речеш Скопјани, умира по едно дете во Африка што изело кинески лилјак. :))))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
има луѓе и има глупаци, едноставно е.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
Да, свесен сум за тоа, и стварно ми е жал.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4290
Кога треба да се носи маска во кола? Татко ми ме убедува дека ако сме двајца(јас и девојка ми) вкола мора да носиме.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6293
Стави  прстен и нема да те убедува :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Skywalker

• Сениор
И ти си во право :D

Само денес во Битола за тоа биле напишани 30тина казни. Јас му велам дека е за службени возила, тој ми вели и за приватни е.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Diesel

• Сениор
Кога треба да се носи маска во кола? Татко ми ме убедува дека ако сме двајца(јас и девојка ми) вкола мора да носиме.

Само ако живеете во исто домаќинство, односно ако сте по лична карта на иста адреса, не треба да носите. Инаку...

Во право е татко ти.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Ako ste familija netreba ako ne dobivas kazna.
Vnukot go jadese pred nekij den u Veles bile 3ca drugari vo kola site bez maski site trojca dobija kazna.
Mislam ako ja platis za den dva e samo 600 denari.
Vo pravi e stariot tvoj

Отсутен Skywalker

• Сениор

Само ако живеете во исто домаќинство, односно ако сте по лична карта на иста адреса, не треба да носите. Инаку...

Во право е татко ти.

Тука е заебот, има луѓе живеаат заедно а не се на иста адреса по лична карта.

Пред некој ден не застаана контрола ама не ни рече ништо полицаецот за маски, може си претпоставе дека живееме заедно :D

Отсутен Diesel

• Сениор
Има луѓе, да, ама при контрола, единствен доказ за тоа е адресата од лична карта.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153

Мора, познат така изеде казна, со девојка му у кола ги застанале и биле без маски.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Секој ден поглупи изјави даваат.

Цитат
Предлогот за враќање на полицискиот час во овие места е најмногу за да се ограничи движењето на младите, поради тоа што тие неконтролирано се собираат и групираат, а сендвичарите, пицериите и пекарите, сите работат и по 22 часот, практично цела ноќ.

Ако е проблемот до сендвичарите и пицериите тие затвори ги, заедно со кафичите.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6293
Ич без гајле со пицерии и остало, се пишат казни кај нас низ провинција без око да им трепни,  јас јадов казна за маска на 6/7метра одалеченост од двајца шо седеа на клупа без маски шо ги предупредив, пазете иди полиција,  јас на телефон разговарав,  и мене ми побараја лична карта и ме пишаја 20е, кога се збунив добив одговор сакаш потпиши сакаш не твоја работа,  нас досега не масираја  во станица  морам пет пријави да пишам.. Фино лепо си платив 670 денари
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Вчера на Млечен имаше луѓе и деца како у секој нормален летен ден, ни маски ни бутур..... после некој друг ни е крив....

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Вчера на Млечен имаше луѓе и деца како у секој нормален летен ден, ни маски ни бутур..... после некој друг ни е крив....
Isto e i na ljuljaskite vo kapistec karsi zavod za vrabotuvanje. Ustvari od koga izlegoa po 200 zarazeni malce se podobri situacijava pogolem e procentot sto nosat maski ama sepak e na nisko nivo.