Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1611608 пати)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Kolku sto gledam kaj mene site kafani otvoreni, ludje skoro ful ama od terasi ni T. Seto toa e zatvoreno sto so najloni sto zastakleno, da ne kazam cvrsta gradba, na ova svezo vreme ni prozori da otvorat. Ke se polni budzet ako dojde inspekcija vo sto iskreno ne veruvam, i  inspektori se gladni.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Конечно ќе може да се вечера во мир и тишина ;D
Ќути. Да се лимитира барем на 98dB во секоја просторија и нека отвараат што сакаат. Иначе со јачање кој е поглесен не заслужиле никогаш да се отворат ни ресторани ни кафичи.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6434
Не сум бил сам што ми смета ситуацијата со музиката по локалите.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Не сум бил сам што ми смета ситуацијата со музиката по локалите.
Чат-пат се наоѓа по некој што не му смета. Сите други се "на цигара" надвор иако не пушат, или се со пијачката на 5-6м од локалот за да можат да се чујат меѓу себе. Натпревари во гласност.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Ќути. Да се лимитира барем на 98dB во секоја просторија и нека отвараат што сакаат. Иначе со јачање кој е поглесен не заслужиле никогаш да се отворат ни ресторани ни кафичи.

Кои ресторорани/кафичи се натпреваруваат во гласност?

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212

Вака последно што ми текнува, оној пабот после Чилин. И оној со чадорите во лептокарија. Кога и да имаа свирки погласни од дискотеки беа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Сите. Част изузецима. Ама мање више може да се каже сите. И да има некој нормален, тоа се процентуално близу 0%.

Прашањето е полесно обратно да се постави. Кои кафичи не се такмичеа во гласност. Е тука веќе може да наброиш 10-15 преку сила. И тоа е тоа.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
Туку пропадна летото. Хрватска и Црна Гора ни ги затворија границите а ако продолжи да расти бројот на новозаболени ќе ни ги затворат и другите.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Јас прочитав дека не ги отворија границите за нас и многу други земји.

Според мене има разлика како ќе се каже :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Си бараат богаташи за да ги одерат. Барем Хрватите. За тоа живеат и за да глумат "европејци" со крадење и "излегување" од федерации без соодветен (дебел) надомест.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224

Сите. Част изузецима. Ама мање више може да се каже сите. И да има некој нормален, тоа се процентуално близу 0%.

Прашањето е полесно обратно да се постави. Кои кафичи не се такмичеа во гласност. Е тука веќе може да наброиш 10-15 преку сила. И тоа е тоа.

Па еве на Кеј е сосема нормална ситуација.
Дури и она Дион не сум приметил да рока..
Ирски Паб, Торос, Карпе Дием (каде имало редовни свирки) си се сосема коректни.

Не знам за Дебар маало... таму не припарувам освен ако немам работа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
@velestrumf нека каже за тој реон околу ГТЦ дали се трпи. Или мораше у Германија да се пресели за да не ги слуша.

Може се подопраиле, лани Дион беше... Како и скоро секој друг кафич. До даска и уште малце.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk

Полесно ќе ги наброиш тие што не се натпреваруваат, отколку тие што се натпреваруваат. Ебати ресторанот/кафаната ако мора да се дерам за да се слушнам со тие на маса или на коњопој.

Дискотеки беа, дискотеки. Особено на кеј, и тие кафичите од внатрешна страна.

А и ние остаревме.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Во прилог моето мислење од 2013та лајкнато соодветно. Се уште си важи.